HOMO TECNOLOGICUS
Teatre Físic
Gisela Riba i Jordi Soler

INTRODUCCIÓ DE LA PEÇA

Homo tecnologicus és un retrat de l’home en l’era digital. Internet i les xarxes socials han transformat l’essència mateixa de la societat creant illes narcisistes de “jos”. L’individu s’exhibeix en Facebook com en un aparador per capturar l’atenció, perquè se li reconegui un valor. Avui l’única cosa que dóna valor en ser és l’aparèixer, l’exhibir-se. El rostre humà es converteix en una faç que es dissol completament en el seu valor d’exposició. La faç (face) és el rostre exposat sense “aura de la mirada”.

La Xarxa amb prou feines ha aconseguit que l’abundància camufli la fragilitat dels vincles socials que genera. La comunicació universal té el seu correlat en una solitud universal. La hipercomunicació digital destrueix el silenci que necessita l’ànima per reflexionar i per ser ella mateixa. I l’amor apareix com un producte del capitalisme de mercat on la trobada amb l’altre es converteix en una elecció extremadament racional. La tecnologia ens fa més humans?

TRAJECTÒRIA  DE LA COMPANYIA

Psicoproject en Moviment és una companyia de dansa situada a Barcelona, Espanya. Companyia de dansa contemporània i de teatre físic. L’eix central de creació és la psicologia humana enfocada des del moviment. Creació basada en la relació entre el moviment coreografiat i l’emocionalitat, nosaltres ho denominem moviment emocionat.

 

“Internet nos transmite un sucedáneo de vínculo social. . Es como los psicofármacos: nadie confunde el bienestar que te da el Prozac con una vida plena, pero te sirve para ir tirando. A veces pasa eso con la tecnología: no reparamos nuestra vida dañada, pero nos ayuda a seguir tirando, el daño nos importa menos.”

Articles relacionats

TEATRE DE L’ALBA
VUDÚ TEATRO