Divendres 12 de febrer a les 19h
Amy and the orphans
Cia. La niña bonita
Teatre
Durada: 80 minuts Edat: a partir de 8 anys
Espectacle que forma part del circuit Barcelona Districte Cultural
Qui és més orfe: qui ha perdut el pare o qui no ha sabut trobar mai els seus sentiments? Qui és més orfe: qui abandona o qui és abandonat?
L’Amy és abandonada, una altra cosa és que se senti orfe. L’Amy no és exactament igual que els altres, però no li fa cap falta. Pateix la síndrome de Down, i aquesta és la raó per la qual els seus pares la van abandonar en un centre, una pràctica que era habitual als Estats Units de la dècada dels anys setanta. Ara, molts anys després, els seus germans, que mai se n’han ocupat ni se n’han preocupat, la van a visitar perquè se senten obligats a comunicar-li que és orfe (com si alguna vegada no ho hagués estat, com si els seus pares s’haguessin comportat com uns pares han de comportar-se) però en el viatge en cotxe que emprenen tots tres, juntament amb la cuidadora de l’Amy, cap al karaoke on s’ha de celebrar el funeral del pare, els germans aniran descobrint que no és l’Amy qui necessita la seva ajuda, que potser són ells els que no han après a viure, a acceptar tot allò que la vida els hi ha regalat ni tot allò que els ha pres.
Amy (and the orphans) és una peça que es va estrenar a l’off Broadway fa poc més d’un parell d’anys, una peça que va néixer de la necessitat de la dramaturga Lindsey Ferrentino d’explicar-se com pot ser que la seva família s’hagués comportat amb la seva tieta exactament igual que ho fa la família de l’Amy: abandonant-la en un centre per la seva síndrome de Down. La companyia La Niña Bonita va aconseguir els drets de la peça i ha seguit les regles que l’autora imposa a totes les companyies que la volen representar: el paper de l’Amy ha d’estar encarnat per una persona que pateixi la seva mateixa síndrome, una actriu que aquí, a Barcelona, és l’Odile Fernández; amb ella, interpretant la cuidadora, els germans i els pares (que apareixen en un flashback), Roser Batalla, Herminio Avilés, Lorea Uresberueta i Neus Suñé i Xavi Àlvarez, qui, a més, són els directors del muntatge.
La companyia La Niña Bonita, que va ser resident a la Sala Versus Glòries, també ha pujat als escenaris El Camp, de Martin Crimp, i Montag 451, que van treballar a partir de Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.
Dramatúrgia: Lindsey Ferrentino Direcció: Xavi Alvarez Interpretació: Odile Fernández, acompanyada de Roser Batalla, Herminio Avilés, Neus Suñé, Lorea Uresberueta i Xavi Alvarez Disseny de llums: Ganecha Gil Producció i comunicació: Anna Prats Fotos: Laia Prats
Us compartim les mesures de prevenció que haureu de seguir per poder assistir a les activitats del centre. Us demanem la vostra col·laboració per lluitar contra la covid:
♦ Es prega arribar amb antelació per poder fer una entrada esglaonada seguint les indicacions del personal d’acomodació.
♦ Els primers/es a entrar seran les persones amb mobilitat reduïda, les embarassades i altres casos especialment sensibles.
♦ Caldrà respectar en tot moment la distància de seguretat, utilitzar mascareta i netejar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el centre.
♦ Es recomana portar el resguard de reserva en línia descarregat al mòbil. En el cas de reserves telefòniques i presencials caldrà passar pel punt d’informació per confirmar la vostra arribada / assistència a l’activitat.
Procediment de reserves:
A partir del divendres 5 de febrer podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic aquí (recordeu que per fer la reserva online cal que us doneu d’alta com a usuari online)