Iniciació de recerca històrica i genealògica – NOU!

Al taller d’iniciació de recerca històrica i genealògica,  és una proposta dedicada al rescat de la nostra història familiar amb l’objectiu d’escriure un relat que servirà com a llegat de la família.

Metodologia

Posarem les bases d’una bona estratègia de recerca. Partint de la memòria oral i la documentació familiar, punt de partida indispensable de la investigació, abordarem les primeres incògnites plantejades.

Farem ús dels recursos que ens ofereixen els arxius parroquials, registres civils, arxius de l’administració, municipals, comarcals, provincials, nacionals, militars, etc., identificant l’on i el com buscar.

Objectiu d’aquest taller

L’objectiu d’aquest curs d’iniciació és que tothom sàpiga utilitzar les eines aportades pel professor (mètodes de recerca, cercadors digitals, premsa històrica, etc.), sent capaç d’emprendre per si sol/a el procés de recerca.

Amb Manu Valentin

Manu Valentín és historiador, investigador i escriptor, membre de Mozaika, plataforma que promou la difusió de la història i cultura jueva, i responsable de Comunicació de la AEPJ (Associació Europea per a la Conservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus), totes dues amb seu a Barcelona. Ha dedicat bona part de les seves recerques a estudiar l’exili jueu a l’Estat espanyol durant el segle XX. És autor del llibre “Voces caídas del cielo” (Comanegra Ed.) i coautor del llibre “Barcelona, refugi de jueus (1933-1958)” (Angle editorial, 2015). Ha coordinat el projecte “Verbannung”. L’exili jueu a Barcelona (1933-1945)” (Mozaika, 2013), el qual pretén rescatar la història de l’exili judeoalemán dels anys 30 a la ciutat de Barcelona.

Dades del taller

Data d’inici
25/04/2024
Data final
13/06/2024
Dia de la setmana
Dijous
Hora d’inici
18:30
Hora final
20:20
Preu
89.06
Comparteix el taller!