Un projecte de Clàudia Serrahima

Premi del jurat

L’espectacle parteix de les experiències vitals d’un capità de barco del 1900, i de lesvivències de la seva família, narrades a partir de la correspondència que en queda. A partir de les cartes s’investigarà també entorn el que no sabem de la història; com ara l’espera d’ella i els fills, la casa i la resta de quotidianitats que queden al marge dels viatges.

Joan Espinàs i Font (Premià de Mar, 1898 – Barcelona, 1981) Fou marí, capità de la Marina Mercant, el qual dedicà cinquanta anys de la seva activitat professional a la navegació, sense deixar de tenir un fort vincle amb la seva família.

La web Viure Navegant recull part del fons personal resultat de la seva trajectòria vital: la correspondència creuada entre ell i la seva esposa, Carme Xivillé, fins la mort d’ella; cartesa/i d’altres destinataris, memòries, escrits i fotografies; així com documentació relativa als viatges i companyies marítimes i documentació gràfica d’arxiu. Tots els documents transcrit han estat fidels a l’original.

Fitxa artística

Autoria i Direcció Clàudia Serrahima Urgell
Dramatúrgia i mirada externa: Pau Matas, Mónica Hernández, Sergi Duset i Clàudia Serrahima
Manipulació: Clàudia Serrahima Urgell
Espai sonor: Pau Matas i Cèlia Rovira
Assessorament artístic: Xavier Bobés
Fotografies i videos: Núria Gascón i Cora Estival
Escenografia i materials: Helena Calafell i Laia Segú
Investigació i transcripció de material : Carme Urgell, Eulàlia Espinàs i família

Articles relacionats

OLGA (Saints Behave Badly)
Wacha