A-Team

Projecte: “The Professionals”
Creación del Gag Visual

Dirección: Javi Bañasco

INTRODUCCIÓ DE LA PEÇA
“The Professionals” sorgeix després de realitzar la Tesi Final de grau de Direcció Escènica a l’Institut del Teatre. El tema triat per a la investigació va ser la “Creació del Gag Visual”. Aquest procés es va constituir com un laboratori col·lectiva on durant tres mesos es van plantejar teories i hipòtesis sobre com es construeix un gag, per què ens
fa riure, quina relació té amb els diferents elements teatrals, l’espai, el temps, el gest, etc …
Al seu torn es va treballar observant i esmicolant esquetxos o escenes de grans còmics com Charles Chaplin, Buster Keaton, Tricicle o Grock. Volíem conèixer el gag en tota la seva bellesa com a estructura conformada, acostar-nos al seu objectiu: el fer-nos riure, però alhora també fer-nos pensar, remoure’ns per dins, trencar el lògic, que estableix, el convencional. El resultat final va ser excel·lent i molt ben rebut pels docents de la facultat. És per això que des d’aquest punt es va decidir posar en pràctica tot el material teòric realitzant una posada en escena que encara s’està conformant.

TRAJECTÒRIA  DE LA COMPANYIA
Amb una trajectòria de cinc anys, A-Team ha creat espectacles partint del text o de la creació col·lectiva, combinant diferents disciplines teatrals com la dansa, les acrobàcies, la màgia o les ombres entre d’altres.
Han creat espectacles com: “Inferno Septimus“, espectacle de carrer, “Atlantis”, espectacle de sala, “La Intrusa” de Maurici Maeterlinck, entre altres intervencions artístiques

Sobre el Gag
El gag visual es un elemento escénico, que además de antiguo, está presente en muchas de las obras que vemos periódicamente en los escenarios o fuera de ellos. Es un tema que, considero que tiene mucha relevancia, no por su diferencia o especialización, sino por su uso continúo. Muchos directores reconocidos han intentado sin suerte incorporar gags visuales a sus escenificaciones, mi interés por tanto se basa, como escenificador en controlar esta técnica en un proceso de investigación que genere un espectáculo donde el gag sea el protagonista.

Javi Bañasco


Equip d’investigació i creació: Javi Bañasco, Gerard Flores, Laura Pérez, Arnau Lobo
Direcció:  Javi Bañasco
Actors: Arnau Lobo, Raquel Molano, Gerard Flores, Sergi Princep, Alba Tortras
Espacio escénico: A-Team
Vestuario: Caterina Bonet.
Iluminación: Jordi Llorens
Espacio sonoro: Jose J Fernández

Articles relacionats

SACARINA, LA RUTA 40
Daniele Ridolfi

Article Destacat