3ª MOSTRA DE LABORATORI TÍSNER ‘08

Divendres 3 d’octubre

imatge mostra

A les 19h INAUGURACIÓ de la Mostra amb la presència de les companyies, projecció de videoclip d’Abel Cunillera i piscolabis. Exposició MÀSCARES DE LA COMMEDIA DELL’ARTE de Xavier Villena amb la representació d’escenes de l’ Arlecchino servittore de due padroni de Goldoni.

Del 3 al 15 d’octubre
Màscares fetes de cuir i fotografies.
Es recrearà l’època de la commedia dell’arte a través de les màscares, el vestuari, la tarima i un taller de constructor de màscares.

ACTE OBERT

imatge mostra

A les 20 h

FRANCESCA PISCOPO presenta Yanari

Direcció i interpretació: Francesca Piscopo
Música: autors diversos
Escenografia: Francesca Piscopo i Carlos Casanueva Martos

Dansa d’investigació inspirada lliurement en contes d’espectres de la tradició japonesa.

Yanari, a la mitologia japonesa, defineix els sons confusos que de vegades es poden escoltar a una casa antiga, generats pels esperits que l’ habiten. Escollint alguns hōkai (a nosaltres no ens apareix el símbol) (aparicions): Sakabashira (el pilar màgic); Nekumusume (el gat-humà); Tengu (l’ocell-humà); Yuki Onna (senyora de la neu i de la mort); Rokuro Kubi (dona amb un coll desproporcionadament llarg que es divideix del seu cos).
L’ element que uneix aquestes històries és la metamorfosi: d’ humà a animal, o d’ humà a sobrenatural: es representa l’ esforç que el cos pateix durant aquest canvi, no tant per explicar la història del personatge de manera narrativa sino per viure amb el moviment el drama de la transformació, endevinar què passa quan es perd el control o quan s’ intenta retenir-lo al màxim, arribar al límit del canvi, on és una força estranya la que pren avantatge.

imatge mostra

A les 22 h

CIA. TEATROPELLO presenta Hard Copy

Autora: Isabelle Sorente
Actrius: Marina Escribano, Marta Genís, Maribel Puig, Agurtzane Zallo
Llum, so i efectes: Marcel Bayà
Direcció: Tomàs Rodríguez

Comèdia negra

Un tranquil dilluns com qualsevol altre. Quatre dones treballen juntes en un despatx per la “Companyia”. Són seductores, modernes, mares i fidels amants i esposes. Quatre treballadores exemplars, exigents, responsables, perfeccionistes, compromeses i entregades a les seves famílies, a la feina i a les petites coses quotidianes. Però una diferència entre elles serà el detonant d’un nou joc macabre, on les regles es van dibuixant a mesura que avança la partida. A través del conflicte, aquestes dones aparentment iguals, desvelaran els seus secrets, pors i desitjos més íntims. Quatre dones a la corda fluixa, que lluitaran per mantenir els seus ideals…

 

Dissabte 4 d’octubre

imatge mostra

A les 19 h
MISS LUISS TWISTED presenta Lo que es (solo para una mujer acalorada y un ventilador)

Idea, creació i interpretació: Iris Heitzinger
Ajudant: Eneko Alcaraz
Música: Tom Waits, Jules Maxwell Project, Nery, Ani DiFranco, Gloria Gaynor.
Disseny d’il•luminació: Dani Lacueva
Fotografia i disseny gràfic: Stiliana Mitzeva

Dansa-teatre

És una reflexió sobre tàctica, il•lusió, manipulació, desil•lusió, aprendre, mentides, esperança, acceptació, sinceritat, estimar, enganyar, ferir, amagar, donar, prendre, ira, dolor, dubte, desesperació, recordar, anar endavant sobre totes les regles del joc més jugat sense el qual la vida no té sabor.

imatge mostra

A les 22 h
HOPBALLEHUS presenta Mnemosina, solo in progress

Dramatúrgia i intèrpret: Esther Pallejà Lozano
Direcció: Sílvia Ferrando i Esther Pallejà
Escenografia, vestuari i disseny de llums: Roger Orra
Música: Hopballehus
Assessorament dramatúrgic: Carlos Satizábal
Assessorament de moviment: Montse Iranzo
Assessorament artístic: Cristina Castrillo i Jorge Vera-O’Campo
Fotografia, video i assistent de companyia: Itzíar Castro

Recerca i nova dramatúrgia, on les paraules són també cos i cants

Mnemosina, deessa grega de la memòria i mare de les muses. A ella apel•lem i invoquem per emprendre aquest viatge.
Què és la memòria? I el record? Quina és la nostra herència? Quins records ens defineixen més: els propis o els aliens? La memòria és només allò que recordem?
Retalls d’una història, la meva? Un vol rasant a un passat propi al mateix temps que aliè. Vells cants i versos que conviden a descobrir la pròpia veu. Un lloc de pas on aturar-se, tombar el cap enrere per a reconèixer-se i continuar endavant.

Projecte recolzat per l’Institut del Teatre, Premi Recerca 2007 i Projecte Vaca
www.hopballehus.org

Diumenge 5 d’octubre

imatge mostra
A les 18 h
CIA. MUESCA presenta Crónica del Amor Furioso

Autor: Juan Radrigán
Intèrpret: Lorena Carrizo
Direcció: Fedora Torreblanca
Vestuari: Jamaine Kassler
Música: Jorge Cumbo
Gràfica: Bertini+Chapuis
Fotografia: Silvina Cousté
Text dramàtic

Victoria Torres és un crit enmig del carrer. La seva veu destil•la la penombra d’allò que ja no arriba a aconseguir, d’allò que ja no torna. El seu crit recorre el riu de qualsevol país. Estan malalts de paradís, diu, i ho estem perquè aquesta nova llum no fa més que ocultar i abocar oblit. La seva veu i el seu cos recorren la memòria del silenci, obren la terra, obren l’oblit amb les dues mans i amb una llengua capaç d’escupir i vessar l’odi i l’esperança. La seva veu és la veu de tots els països, de totes les memòries i de totes les morts. És la veu de totes i cadascuna de les nostres esperances. Esmeralda Berbel.

imatge mostra

A les 21 h
COLECTIVO LA MENGANA presenta Variantes

Direcció i dramatúrgia: Sandra Bustamante
Intèrprets: Vanesa Torres i Claudio Rojas
Músic: Matías Muñoz

Teatre-moviment amb música en viu

Siempre piensas en ti, sólo en ti, hasta en las pequeñeces… Cada relació de parella és única doncs està composada per dos individus diferents, però els problemes i inquietuds que es presenten en aquest tipus de relacions humanes, són més comuns del que qualsevol podria pensar. Es tracta d’analitzar una relació típica de parella. Ella i ell ens donaran els seus punts de vista, però el públic és qui traurà les seves pròpies conclusions.