Consells i idees per ser sostenibles des de casa

Com cuidar la terra en època de confinament? Estem vivint moments convulsos i canviants que fan replantejar-nos la manera que tenim de viure en societat; necessitat de fer més xarxa amb els veïns i veïnes, de viure amb més calma, cooperar amb agents del barri, etc. Apostar per la sostenibilitat també és cuidar-nos. No cal fer grans accions per ajudar el planeta, les petites accions quotidianes ajuden (i molt!). Aquí us deixem algunes idees i consells:

1.Sense pressió, objectius realistes: Planteja’t què pots aconseguir durant aquest temps de confinament tenint en compte que l’accessibilitat a certes botigues i llocs és complicada o impossible. Ajorna els grans canvis per quan hagi passat l’estat d’alarma.

2.Redueix el malbaratament alimentari: Revisa el rebost o el fons dels armaris de la cuina, allà tendim a acumular i a guardar, lluny de la nostra vista, el menjar que normalment no utilitzem. Ara és el moment de posar en pràctica la teva imaginació culinària. Intenta fer nous plats i explora amb els ingredients que ja tens per casa. Si et falten idees sempre pots buscar per Internet receptes que portin els ingredients que tens a mà.


3.Dóna suport a les cooperatives de consum
, i/o al comerç verd del teu barri. És un bon moment per ajudar als petits comerciants que aposten per la sostenibilitat de les nostres ciutats i del planeta. Us adjuntem una guia dels comerços verds del barri de Sant Antoni: https://www.bcnsostenible.cat/web/itinerari/comercos-verds-de-sant-antoni.


4.Reduir les compres en general: 
Pot ser un bon moment per reflexionar sobre les nostres necessitats reals (menjar, salut, afecte) i sobre els nostres desitjos materials. Realment necessito això que vull comprar?

5.Revisa i explora el material que ja tens per casa: Pensa en formes d’utilitzar o reutilitzar les teles que guardes als calaixos, llegeix els llibres que fa temps t’esperen empolsegats a les estanteries, pensa en fer alguna manualitat per regalar a aquesta persona que fa setmanes que no veus. Si a google poses: “idees creatives” o “manualitats zero waste” et sortiran infinites opcions. Clica a la fotografia per aprendre què pots fer a casa.


6.Estalvi energètic
: Hi ha moltes maneres de reduir el consum energètic de la nostra llar. Des de fer rentadores amb aigua freda, posar miralls que reflecteixin la llum i la claror de l’exterior (així donem llum a espais que no en tenen), desendollar els carregadors quan no els estem utilitzant fins a deixar que el sol escalfi casa nostra.


7.Impacte medi ambiental
: Les decisions que prenem diàriament tenen un efecte o altre en el nostre entorn. Vols saber quin és el teu impacte a la terra?

Tags:

Articles relacionats

Entrevista a Mireia Ortega + experiment científic
Entrevista a Isa Márquez

Article Destacat