L’Isa Márquez és una de les talleristes de gastronomia del nostre centre cívic. És dissenyadora gràfica (hem de dir que els fulls de receptes que prepara són molt xulos!), de tant en tant venç la por als avions s’aventura a descobrir el món i ens porta receptes de llocs llunyans.

Ens podries explicar la teva relació amb la cuina?

Sempre m’ha agradat la cuina, la meva mare és molt bona cuinera, sobretot de plats tradicionals, i d’ella he après a estimar els fogons. Quan era una nena em passava moltes hores a la cuina amb ella i la meva germana petita, que també és una cuinera excel·lent, fins que em feien fora perquè no podia parar de remenar les cassoles i la meva mare s’atabalava… També sóc una tastaolletes, m’encanta conèixer nous tipus de cuina, restaurants, mercats, veure documentals i pel·lícules amb fons gastronòmic, i tot el que tingui a veure amb la cuina i el menjar.

En quin moment la gastronomia va passar a formar part de la teva vida professional?

La meva primera experiència laboral en el món de la cuina va ser fa molts anys, i totalment diferent del que us podeu imaginar, en una coneguda cadena de fast food especialitzada en pollastre fregit. Com a efecte col·lateral, vaig avorrir aquest pobre animalet. El punt positiu va ser aprendre a treballar molt de pressa, amb mètode i sota pressió, una cosa que m’ha ajudat en totes les feines que he anat desenvolupant. Va ser fent aquesta feina que vaig poder prendre consciència d’allò que no era una alimentació saludable.

A partir d’aquí, de quina manera vas orientar-te cap a l’alimentació saludable?

Vaig fer una formació de 3 anys com a terapeuta de shiatsu, on vaig prendre contacte amb l’alimentació oriental a través de la Medicina Tradicional Xinesa. Aquest va ser un apropament a una manera molt diferent de veure l’alimentació, vaig descobrir que podem escollir el que mengem d’una manera més conscient i tenint en compte el nivell terapèutic a l’hora d’escollir i cuinar cada aliment.

Nosaltres et seguim a les xarxes i sabem que Àsia t’atrau molt.

Sí, a banda de l’especial interès que tinc per la cuina saludable, sóc una gran amant de la gastronomia asiàtica en general, com podeu deduir si em coneixeu personalment, visiteu el meu bloc, Instagram o heu fet algun dels meus tallers de cuina. Vaig passar d’anar a tastar nous plats i sabors als restaurants, a voler preparar-los jo mateixa a casa, i aquí em vaig topar amb les meves limitacions.

I què vas fer per superar aquestes limitacions?

Quan vaig voler començar a practicar amb la cuina asiàtica, Internet no era el que ara mateix coneixem i era més difícil trobar informació sobre receptes, ingredients, mètodes de cuina…  Aleshores vaig rebre la primera classe de cuina asiàtica de la Miho Miyata, cuinera que tothom que sigui amant de la cuina japonesa i visqui a Barcelona coneix, va ser l’any 2001 i a partir d’aquell moment no he pogut deixar d’aprendre.

Imaginem que visitar els països de la gastronomia que t’interessa és una experiència molt enriquidora, oi?

Sí. De fet, una de les assignatures que tenia pendent era viatjar per Àsia. Sobretot tenia moltes ganes de conèixer Japó, però, per una raó o altra, aquest viatge s’anava posposant. He de dir que l’avió i jo no som gaire bons amics, els meus viatges han estat sempre per Europa i amb poques hores de vol, però finalment vaig decidir fer el pas i anar primer a Tailàndia i després al Japó. En aquests dos últims viatges he pogut conèixer de prop una petita part de la seva gastronomia i he recorregut tots els mercats, botigues, restaurants i parades ambulants que el temps m´ha permès. Si d’una cosa em penedeixo, és de no haver fet abans aquest pas i no haver viatjat molt més, crec que és la millor manera d’apropar-se a la cultura de qualsevol país.

Quin consell donaries a les persones interessades en gastronomies d’altres països?

Un consell que donaria és viatjar i conèixer de ben a prop tot allò que ens atrau. Si no tens possibilitat de viatjar físicament, ara tens moltes eines per fer-ho, a través d’Internet, a través dels blocs o canals de YouTube, on pots connectar-te amb gent de l’altra banda del planeta i conèixer els seus costums, cultura i gastronomia.

Us deixem aquí algunes de les receptes que podeu aprendre de l’Isa Márquez:

Brou de verdures

Tofu amb verdures i curri

 

ISA COCINA SANA A LES XARXES SOCIALS

Podeu seguir a l’Isa al seu compte d’instagram (on penja contingut diàriament):  @isamarquez_fotos
i podeu visitar el seu web isacocinasana.wordpress.com  per estar pendents del què fa i penja.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Articles relacionats

Consells i idees per ser sostenibles des de casa
Del plié a les arrels

Article Destacat