L’Alejandra Morales és la professora d’Aquarel·la Botànica Experimental i de Cianotipia de Cotxeres Borrell.

Formada en Arts i Oficis i en Belles Arts, l’Alejandra ens proposa recursos i alternatives per aquests dies de confinament.

 

Com et vas introduir a l’Aquarel·la botànica experimental?

Sempre m’ha agradat la natura i els elements orgànics, al taller de cianotipia també fem servir botànica: plantes, fulles i flors.

 

Sabem que a les teves classes utilitzes productes sostenibles (no tòxics) i reciclats. Algun consell? Alternatives no tòxiques?

Per l’aquarel·la és fàcil perquè el seu diluent és l’aigua, no necessitem aiguarràs ni fem servir productes tòxics. Per a la fabricació de les aquarel·les necessitem pigments d’origen vegetal o mineral aglutinats amb goma aràbiga (resina natural d’acàcies) glicerina, aigua i mel. A les classes dediquem una sessió a fabricar les nostres aquarel·les, crec que és divertit i interessant la elaboració artesanal i comprendre els elements que componen les nostres pintures.

 

Què podem fer per fomentar la nostra creativitat en aquests moments de confinament?

Podem tirar de la imaginació que és la musa de la creativitat. Provar a experimentar amb el collage, amb revistes velles. A vegades la idea em ve mirant quins objectes tinc a casa meva. No necessitem tenir pinzells i pintures per pintar, amb elements culinaris podem fer tints naturals, per exemple la remolatxa, la cúrcuma triturades. Pintar sobre cartró reciclat de paquets de cereals o pintar usant com a pinzell un tros d’esponja o tovalló arrugada. Quan inventem altres maneres de pintar obrim el canal de la nostra creativitat i no caiem en el parany de la perfecció. Aquí és on surten millors resultats i connectem amb el plaer de l’art des del nostre infant intern, sense expectatives ni prejudicis. La vida és energia creativa, doncs juguem sense por!

L’ Alejandra també ens ha fet arribar pintures de roses que els i les alumnes del nostre taller d’aquarel·la botànica van pintar durant el curs,

esperem que us inspirin:

Articles relacionats

Dia Internacional de la Dansa
En motiu del Dia de la Terra 2020

Article Destacat