Entrevista a Anna Ponces i una recomanació teatral

L’Anna Ponces, tallerista de teatre de Cotxeres Borrell i actriu, fa uns dies ens va enviar la recomanació d’un llibre que l’acompanya des de l’inici de la seva trajectòria teatral i vam aprofitar per fer-li algunes preguntes.

Per què el teatre?

Doncs he de dir que des de ben petita que m’agradaven molt les arts escèniques. Primer va ser la dansa (clàssica, contemporània i claqué) i el cant i de seguida el teatre. Vaig tenir clar que m’hi volia dedicar des de l’adolescència. I també des de molt al començament vaig començar a dirigir. He de dir que sóc molt millor directora d’escena que actriu però intento no deixar mai de pujar a dalt d’un escenari perquè em manté connectada amb una part molt màgica i molt vivencial del teatre i també m’ajuda a ser més honesta amb el que demano als actors, actrius i cantants que dirigeixo i als alumnes a qui dono classes.

Referents o persones que t’hagin inspirat per seguir fent teatre.

Peter Brook i la seva manera de buscar la veritat a l’escenari van ser un punt de partida per investigar i per pensar el teatre. Sobretot a l’inici. Ara hi torno com qui torna a casa.

Alguna anècdota què vulguis compartir?

Doncs precisament sobre Peter Brook. Quan feia el doctorat a París, estudiant les òperes que ell havia dirigit, me’l vaig trobar al metro. Es va asseure just al meu costat. Al principi no m’ho podia creure i em vaig quedar petrificada. Però finalment em vaig presentar, li vaig dir que feia una recerca sobre les seves òperes i que volia fer-li unes quantes preguntes. No va tenir més remei que dir que sí. Jejeje…

Podries compartir alguna recomanació per aquelles persones interessades en el teatre?

Peter Brook és sens dubte un dels meus referents principals pel que fa a la manera d’entendre el teatre i es nota molt a les meves classes. Aquest és el seu darrer llibre on recull molts dels seus textos, conferències i entrevistes que exposen la seva mirada sobre el teatre i on també hi fa l’exercici de repensar-se i posar-se en dubte a si mateix. Una delícia de llibre, molt entenedor per a qualsevol persona que li interessin les arts escèniques.

En paraules de l’Anna Ponces el llibre “Cambiar el punto de vista” de Peter Brook és “molt enriquidor i entenedor per les persones interessades en el món del teatre”.

Articles relacionats

Pilates a casa
La Polinèsia a casa

Article Destacat