Twister casolà

De ben segur que totes i tots coneixeu el joc del Twister oi? Doncs ara us proposem que feu el vostre propi Twister a casa però… Amb algunes petites diferències amb el clàssic i això farà que cadascú de vosaltres tingui el seu propi joc únic i diferent a la resta del món! Amb aquest joc treballarem la imaginació i la creativitat, l’equilibri, la coordinació i també la propiocepció del nostre cos. Ara ja només queda que el dissenyis, el facis i a jugar!

Bitlles a casa

No cal sortir de casa per jugar a les bitlles! Amb materials reciclats de casa pots passar-ho igual de bé. Reciclar per jugar!! Amb aquest joc també es treballa la consciència corporal, la coordinació i la força. Amb una mica d’entrenament podràs llençar totes les bitlles i marcar un strike!!

L’atrapa Pilotes

Avorrits i avorrides de jugar sempre al mateix? Aquí us deixem una versió ben diferent del bàsquet, però necessitarem un cubell i pilotes. És un joc perfecte per realitzar quan els infants demanen moviment i no hi ha gaire espai. Amb aquest joc, com al bàsquet, també treballareu la concentració, la punteria, la coordinació, la cooperació, la competició i la comunicació no verbal. Enretireu els objectes fràgils del voltant per evitar trencadisses o jugueu amb pilotes de paper reciclat si no és possible 😉 L’important és encistellar!

De mans i peus a terra

Amb aquest joc es treballa la motricitat gruixuda. És molt fàcil de fer i us divertireu un bona estona! Es pot realitzar a qualsevol espai tot i que es recomana fer-ho en els espais més amples de la casa, com el menjador. Es recomana fer-lo al matí o a primera hora de la tarda, quan normalment es té més energia, perquè és un joc de moviment. Un cop s’acaba, el cos queda ben relaxat i preparat per fer les tasques de l’escola o altres activitats més tranquil·les.

Galeta que rellisca

Aquest joc és ideal per a l’hora de berenar o d’esmorzar!! Tot omplint la panxa els infants treballen la capacitat de concentració, afinen la coordinació i els seus reflexes. El premi per tanta paciència i esforç serà haver rigut de valent i poder menjar per fi la teva galeta! Qui s’anima??

 

Activitats de psicomotricitat

Psicomotricitat i joc de taula a la vegada?! Aquesta versió del joc de l’oca ens farà moure l’esquelet de mil maneres divertides i prendre consciència dels hàbits saludables!! És un joc ideal per compartir amb tota la família, veureu que riureu de valent veient com heu de fer mil peripècies per no perdre el torn!!

L’eriçó

Aquest joc és una manera divertidíssima de potenciar el sentit del tacte i d’adonar-nos de tota la informació que aquest sentit dóna al nostre cervell. És ideal perquè les criatures juguin entre elles, però també sorprendrà amb rialles i pessigolles als adults i adultes de casa. Regaleu-vos una estona d’aquest joc en família i veureu com les tensions acumulades durant el dia es transformen en bon humor i energia renovada!!

Esvoletegar la taronja

Aquesta paraula ens pot obligar a agafar el diccionari, però val la pena noies i nois! Les mitges no només serveixen per guarnir les cames, aquí us presentem un joc individual (o competició grupal) per matar el temps de la manera més divertida possible 😉 Amb aquest joc movem l’esquelet i potenciem la psicomotricitat. És perfecte per espais reduïts i només requereix d’una persona per jugar-hi!

Juguem a tennis?

No us espanteu adults i adultes!! Proposem moure el cos i divertir-vos sense trencar res 😉 Sempre funciona quan posem un globus a l’equació! No patiu que no necessitem res que no tinguem a casa. Fabricarem les raquetes i farem servir un globus a mode de pilota. Semblarà que juguem a càmera lenta, però no us enganyeu… us sorprendrà comprovar com de difícil és guanyar una partida! Aquest joc és perfecte per jugar en família i fer uns riures plegats i plegades.

L’estora màgica

Aquest recurs té infinites possibilitats, però nosaltres hem optat per la psicomotriu, perquè aquests dies de ben segur que els menuts i menudes de casa estan necessitant moure el cos. Aquest joc que us proposem el poden fer sols i soles o el podeu fer en família, que sempre és més divertit. A part de moure el cos, potenciant la motricitat, el repte d’arribar a l’altra banda sense tocar el terra… és una aventura màgica!!

Ens disfressem!

A la majoria ens agrada disfressar-nos! És l’oportunitat de representar el personatge que més ens agrada, de somiar i jugar un rol diferent. El joc simbòlic és una de les maneres com aprenem a socialitzar, a integrar normes i límits comunitaris, però també a descobrir la nostra personalitat i a enriquir-nos investigant noves formes de fer i de ser. Aquest joc també potencia la imaginació, la creativitat i la capacitat narrativa.

Mímica

Aquest joc és perfecte per jugar en família i generar un espai de trobada distès i divertit. És perfecte per realitzar quan els infants necessiten moure’s en espais reduïts. Amb la mímica els i les més petites aprenen a tenir consciència del cos i es descobreix el potencial de la comunicació no verbal. La gran protagonista és la imaginació,  promovent la creativitat i la capacitat de concentració. 

Bàsquet a casa

Quan els infants necessitin moviment, faciliteu un cabàs i qualsevol espai de casa es convertirà en un camp de bàsquet. Si la casa és petita es pot jugar al 21, i aquest joc pot ser una manera genial de recollir la roba bruta o les joguines de l’habitació! El moviment és una necessitat fonamental de la canalla i aquest joc treballa l’equilibri, la consciència corporal i la consciència espacial. Poden jugar-hi sols i soles o podeu fer una partida familiar. Només calen les ganes de jugar!

Làser

Aquest joc és l’ideal pels més moguts i mogudes de casa. Amb unes quantes cintes o cordes la canalla viurà una missió emocionant i difícil, treballant la psicomotricitat, la concentració i la imaginació. Proporcioneu un espai (passadís, habitació…) on puguin jugar a ser els i les espies, lladres, exploradores… sense ser descobertes!

La xarranca

Aquest clàssic mai passa de moda. Si la canalla necessita cremar energia, feu una xarranca a casa i estarà saltant tanta estona que a l’hora de sopar ja tindrà ganes d’anar a dormir 😉 Aquest joc treballa la psicomotricitat i enforteix la musculatura. Els i les adultes de casa també trobareu en aquest joc una manera divertida de fer gimnàs 😉

Comença per…

Aquest joc serveix per treballar l’enginy i posar en marxa el cervell de grans i petites 😉 És una gran manera d’aprendre coses noves descobrint noms que es desconeixien. És molt senzill, però mica en  mica es va complicant… Clica i descobreix les nostres propostes!

Troba el tresor

Aquest joc encanta a petites i grans! Pot ser un joc de competició o de cooperació, tot depèn de com vulgueu jugar-hi 😉 Aguditza la vista, treballa la motricitat fina i pot ser una manera ben divertida per aprendre a comptar. És un joc perfecte perquè estiguin una bona estona concentrats i concentrades. Hi poden jugar els menuts i menudes, o pot jugar-hi tota la família. Preparades?… llestes?… JA!!

Fred i calent

Potencia l’escolta activa, la capacitat de concentració i el sentit de l’orientació. És un joc molt senzill, no demana cap mena de material especial, es pot realitzar en qualsevol moment del dia i en qualsevol espai de casa. Agrada moltíssim a la quitxalla perquè els resulta molt estimulant trobar quelcom amagat i encara més si és amb els ulls tapats. Al Casal hi juguen a una versió que aquí explicarem. Clica i descobreix-la!

Fet i amagar 

Es treballa la motricitat gruixuda, la imaginació i es fa exercici d’una manera divertida. S’hi pot jugar en qualsevol moment del dia, no requereix de cap mena de material, és molt senzill i desperta moltíssim la curiositat dels més menuts i grans de casa. És èxit assegurat si preteneu passar una estona entretinguda o necessiteu que els infants es distreguin per si mateixos.

Tocar i parar a les fosques

Amb aquest joc treballem el sentit de l’orientació a partir de la memòria i percebem la dimensió de l’espai d’una manera que no estem acostumades, a partir del contacte. És un joc que agrada moltíssim perquè el fet d’anar a les fosques sempre provoca sorpresa i una tensió d’allò més divertida! Si els adults i adultes de casa necessiteu temps per vosaltres, aquest joc tindrà la canalla entretinguda una bona estona! I si jugueu en família, els riures estan assegurats!!

Què hi ha dins la bossa?

Amb aquest joc potenciem el sentit del tacte rebent informació sobre el volum, el material i la forma d’un objecte que no veiem. És un joc que agrada moltíssim als més petits i petites del Casal, mai se’n cansen! Cliqueu per veure de què tracta!

Trepitjar papers

Amb aquest joc treballareu sobretot el sentit de l’equilibri. És ideal per oferir una alternativa a les pantalles. Es potencia la creativitat i és una manera divertida de fer exercici en família. Si hi ha més un d’un infant a casa, aquest joc de ben segur que els tindrà distrets una bona estona mentre els gran i les grans de casa heu d’atendre altres responsabilitats. Aquesta també és una gran manera de reciclar els papers que ja estan per llançar 😉

Inventem un conte conjunt

Aquest joc treballa la imaginació, la creativitat, l’habilitat en l’escriptura, la motricitat fina, l’escolta activa i la vocalització. També potencia la comunicació i reforça els vincles entre les que participen. És perfecte per fer-ho abans d’anar a dormir i generar un espai de calma; però també pot ser ideal com a joc de sobretaula si es pensen històries divertides i plenes d’acció.

Es pot fer de diverses maneres, cliqueu per veure-les!

Conte oral   Conte escrit   Conte il·lustrat

Guerra de coixins

Fer un guerra de coixins sempre ve de gust als més menuts i menudes! Com que requereix de molta energia pot ser una manera divertida de canalitzar les tensions que poden provocar aquests dies de confinament. És perfecte per generar endorfines a través de les rialles i de l’exercici físic i ajudar a canalitzar el sentiment de frustració dels més menuts i menudes de casa… i dels més grans també 😉

Circuit d’objectes

Aquest joc és perfecte per treballar la motricitat gruixuda, l’equilibri, la imaginació i la creativitat.
Es pot proposar als infants que preparin el circuit (mentrestant podreu atendre altres responsabilitats) i un cop està acabat, jugar-hi tota la família. Ideal per tenir la quitxalla distreta en moments que necessiten moviment. Cliqueu per veure les nostres propostes!