Barcelona Stonewall, un viatge d’anada i tornada

Del 8/11 al 10/12/22

L’Exposició Barcelona Stonewall, és una exposició comissariada pel Centre LGTBI de Barcelona amb la col·laboració dels arxius del LGTB Center de Nova York, Colita i l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Com en la majoria de conquestes de drets socials, aquesta història comença als carrers. La nit del 28 de juny de l’any 1969, la policia va fer una batuda a Stonewall Inn, un bar gai de Greenwich Village, a Nova York. Per primera vegada, un gran nombre de persones es van negar a ser detingudes per la seva orientació sexual i es van encarar als agents.

Els fets d’Stonewall van marcar l’inici de la lluita LGTBI, com més tard, a Barcelona, ho faria la primera manifestació de l’Orgull Gai, l’any 1977, durament atacada per les forces de l’ordre. L’exposició Barcelona Stonewall retrata l’inici d’aquesta mobilització i el context polític i social de les protestes a través d’una trentena de fotografies.

Tags:

Articles relacionats

Homenatge a la terra
Prometeu 23/12

Com reservar les entrades?

Ho pots fer a través d’aquesta WEB.

Telefònicament al 93 324 83 50

  • Es podrà confirmar l’arribada/assistència a partir d’una hora abans i 10 minuts abans de l’inici de l’activitat, en el cas de les reserves que no s’hagin confirmat, s’oferiran a les persones inscrites a la llista d’espera.
  • En el cas de no poder gaudir de la reserva, preguem que avisin amb antelació trucant al mateix telèfon.
  • Seients no numerats.
  • Es prega puntualitat.
  • No es permetrà l’accés un cop iniciat l’espectacle, concert o pel·lícula.