PLOMES I RECLAMS 16/07

Divendres 16 de juliol a les 20h

PLOMES I RECLAMS

Cia Elena Martinell

Espectacle que forma part del Tangent, 5è Festival de les Arts de l’Eixample

Teatre de text i cant líric

A l’Espai Escènic Tísner

60 minuts. A partir de 12 anys

Estrenada a Temporada Alta 2019. Espectacle híbrid, enginyós, divertit, arriscat i amb un rerefons que provoca i porta a la reflexió dels espectadors/es, seguint la mateixa línia que va començar en el seu primer espectacle, “Àries de reservat”. A Plomes i reclams descobrim l’arxiu musical de cants d’ocells que una meticulosa ornitòloga ha anat recopilant al llarg de la seva vida. Darrera la seva figura, s’amaga Papagena, la dona de l’ocellaire de la Flauta Màgica mozartiana, que, farta de ser relegada a un mer paper decoratiu, va decidir un dia trencar cadenes i abandonar la gàbia a què la societat patriarcal la volia condemnar. Ara la coratjosa ocellaire, gaudint d’una nova vida guanyada a pols, comparteix amb el públic el relat del seu alliberament. I en paral·lel, ens fa partícips del seu inventari particular de peces dedicades a aus que somien volar, un catàleg fet de cants de rossinyols, merles o caderneres, en un repertori que va de les imitacions del barroc fins a refilets més contemporanis. Cadascuna de les històries d’aquests ocells ens parla dels racons més ocults de l’ornitòloga, del que ha hagut de patir després de segles de captivitat i dels aires de llibertat per on ara vola.

En aquesta nova proposta, escrita per Marc Rosich i dirigida per Roberto G. Alonso, la Cia. Elena Martinell busca un llenguatge artístic propi que combina el cant líric amb el teatre de text, i continua investigant els diferents llenguatges tant musicals/ lírics com textuals per anar una passa més enllà i oferir una producció amb elements que combinin la originalitat amb la creativitat.

Elena Martinell. comença la seva formació teatral a l’escola El Galliner de Girona, completant la posteriorment amb diferents professionals i companyies, tant locals com estrangeres. Glòria Garcés. Pianista i cantant comença els seus estudis musicals amb la seva mare que finalitzarà l’any 2003 obtenint els Títols Superiors de piano i harmonia al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb el Michel Wagemans.Marc Rosich, Dramaturg, director d’escena i traductor, és membre de la productora Teatre Obligatori i forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona, on actualment acostuma a impartir classes. Roberto G. Alonso, Coreògraf i director de la seva pròpia compañía Titulat en Dansa Contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona (1993) i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2000). Tony Murchland, Va estudiar a l’escola d’art i disseny de Londres, i es va graduar amb honors, les seves obres han estat exposades a la Biennal d’art de París el 1972.


Us compartim les mesures de prevenció que haureu de seguir per poder assistir a les activitats del centre. Us demanem la vostra col·laboració per lluitar contra la covid:

Es prega arribar amb antelació per poder fer una entrada esglaonada seguint les indicacions del personal d’acomodació.

♦ Els primers/es a entrar seran les persones amb mobilitat reduïda, les embarassades i altres casos especialment sensibles.

Caldrà respectar en tot moment la distància de seguretat, utilitzar mascareta i netejar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el centre.

Es recomana portar el resguard de reserva en línia descarregat al mòbil. En el cas de reserves telefòniques i presencials caldrà passar pel punt d’informació per confirmar la vostra arribada / assistència a l’activitat.


Procediment de reserves:

A partir del divendres 9 de juliol  podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic aquí (recordeu que per fer la reserva online cal que us doneu d’alta com a usuari online)

No es permetrà l’accés un cop iniciat l’espectacle, concert o pel·lícula.