Activitats del 25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, el Centre Cívic Cotxeres Borrell volem commemorar aquest data, duent a terme diferents activitats, i també, difonen totes les activitats que es realitzaran tant a Sant Antoni com al districte de l’Eixample.

Dins del cicle de violències que realitzem aquest mes de novembre, destaquem la conferència: Violències masclistes. Des de la identificació a l’acció que realitzarà la Susana Galán doctora en Women’s and Gender Studies per la Rutgers University (Estats Units) , la conferència es tractarà sobre la violència masclista en totes les seves dimensions. Es parlarà de com identificar-la al nostre voltant i de com respondre-hi mitjançant exemples de pràctiques feministes del nostre entorn i també d’altres parts del món.

l’Espai Off de la primera planta del centre, acull l’exposició Resistències de dones a Catalunya i Palestina, un recull de testimonis reals  de dones supervivents a través de fotografies simbòliques i relats personals, vinculades a l’associació Hèlia a Catalunya i a l’organització Family Defense Society a Palestina, mitjançant el seu refugi per a dones a la ciutat de Nablus.

Finalment, dones  de diferents entitats del barri de Sant Antoni han preparat una activitat on volen recollir històries de violències masclistes viscudes per les dones del propi barri.  Històries anònimes que es recopilaran durant el mes de novembre en bústies col·locades a diferents espais emblemàtics del barri (entre ells el nostre Centre Cívic).  El 27 de novembre al matí podrem veure tots els testimonis anònims en una paradeta a l’entrada del mercat de Sant Antoni. L’objectiu és donar veu a aquestes històries, fer-les visibles per tal de sensibilitzar a tota la societat.

Tags:

Articles relacionats

XV Mostra de pintura de l’escola Pere Calders
Píxel: Espectacles escènics de curta durada

Article Destacat