Activitats culturals amb Motiu del Dia de la Dona

Cada any se’ns presenta un data al calendari que és ineludible. És un dia que ens recorda que encara hi ha molta feina per fer, que les dones com a col·lectiu segueixen patint desigualtats i que cal seguir cuidant i protegint els nostres drets. El 8 de març, el Dia de la Dona, és un dia per celebrar-nos i reivindicar-nos com col·lectiu essencial en totes les societats del planeta.

Per commemorar aquesta data tan especial hem programat dos cicles de conferències i una exposició que reivindiquen el paper de la dona en l’art. Així doncs, proposem un cicle titulat ‘Tragèdia i òpera en femení’ en que coneixerem en profunditat a Carmen el personatge de la reconeguda òpera de Bizet i a Violetta, personatge i protagonista de La Traviata de Giuseppe Verdi que viu en primera persona el menyspreu d’una societat hipòcrita que jutja la prostitució i, per tant, la seva feina però no pas la promiscuitat dels homes.

L’altra activitat que proposem per amb motiu del Dia de la Dona és l’exposició ‘Ketete el fill de la Shindo’ de l’artista Ana Novella. Es tracta d’una exposició basada un conte tradicional de Tanzània que explica les injustícies que pateix la protagonista. Les obres estaran en exposició del 2 al 31 de març i es faran visites guiades amb la mateixa artista.

L’última proposta vinculada al dia de la dona és la conferència en línia ‘Benvinguda menopausa’ que forma part del Cicle Salut Integral. Aquesta conferència oferirà pautes per viure aquesta etapa de la vida de forma saludable i plena. S’abordaran temes com els canvis hormonals, físics, alimentació sarcopènia, sexualitat i nous hàbits. Al mateix temps es desmitificaran tabús i es compartiran coneixements que no són ensenyats gaire sovint.

Reserva la teva entrada per les conferències aquí

Articles relacionats

Carnestoltes a Cotxeres Borrell
La cultura no s’atura

Article Destacat