6a Convocatòria Laboratori d’Arts Escèniques Tísner Febrer 2023

La convocatòria està dirigida als diferents artistes i creadors i creadores vinculades al sector de les arts escèniques, que tinguin un projecte desenvolupat però no estrenat. Constarà de tres premis econòmics que es complementaran amb altres suports a la creació com poden ser: sales d’assaig, suport tècnic o de formació.  L’objectiu és fer un pas més i arribar més lluny en el suport a la producció de projectes artístics. Els projectes guanyadors formaran part de la programació estable del centre, del cicle COTXERES A ESCENA. Es tindran en especial consideració aquells projectes que tinguin en compte una perspectiva inclusiva: gènere, interculturalitat i accessibilitat.

Objectius

L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar suport a la creació i producció de projectes escènics i esdevenir una plataforma per accedir a circuits del sector professional (festivals, sales…).

Participants

Podran participar-hi companyies i artistes que treballin en l’àmbit de les arts escèniques. Cada persona o col·lectiu podrà presentar més d’una proposta.

Característiques dels projectes

S’admetran projectes de qualsevol de les disciplines artístiques que engloben les arts escèniques: teatre i totes les seves variants, dansa, mim, clown, multidisciplinar, etc. Els projectes han d’estar desenvolupats però no estrenats. La selecció es farà amb criteris de qualitat tècnica, segons la documentació presentada, viabilitat i adequació a la línia de treball del centre. Els projectes hauran de ser produïts per ser exhibits al teatre o sales del centre. Caldrà doncs tenir en compte les característiques dels espais.

Presentació dels projectes

Les propostes hauran d’incloure la següent documentació:

  • Fitxa de la convocatòria degudament emplena
  • Material audiovisual en el cas que tingueu o de treballs anteriors on participeu (incloure links a la fitxa)
  • Currículum de l’artista o companyia
  • Pressupost i calendari degudament emplenat
  • Qualsevol altra documentació que es consideri adient i que ajudi a la comprensió del projecte.

Els projectes s’hauran de presentar per correu electrònic (programacio@cotxeresborrell.net) de l’1 de febrer al 31 de març del 2023

Selecció

Un jurat, format per professionals relacionats amb les arts escèniques i la gestió cultural, escollirà les propostes guanyadores. L’organització podrà convocar als participants a una entrevista prèvia a la selecció amb la finalitat d’obtenir informació més detallada dels projectes.

Premis

La proposta guanyadora rebrà la quantitat de 1.200 €, la finalista 800 € i el premi del jurat 500 € per destinar al desenvolupament i producció del projecte. Aquest import estarà subjecte a les retencions fiscals corresponents. L’organització assignarà una persona responsable del seguiment del desenvolupament i producció dels projectes escènics L’exhibició del projectes premiats tindrà lloc en la temporada teatral de Cotxeres a Escena 2022-2023, d’acord amb les condicions habituals de la programació estable del centre. L’organització es reserva el dret de seleccionar més d’un projecte, així com de considerar el premi desert.

Bases i condicions

La participació en aquesta convocatòria implica el coneixement i la plena acceptació de les seves bases i condicions. L’organització resoldrà unilateralment qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases

El jurat

Mayte Luque

Centre Cívic Drassanes-Casal de Barri del Raval

Històriadora i gestora cultural. Actualment, és la directora Centre Cívic Drassanes-Casal de Barri del Raval.  Durant anys ha gestionat el projecte de Dansa del centre cívic Barceloneta, el qual posa el focus en el suport a la creació i l’acostament d’aquesta disciplina a diferents públics.
També ha col·laborat amb altres projectes dels quals destaca la producció d’esdeveniments i artistes i la codirecció del festival de danses urbanes Hop festival.

Guadalupe Cejas

La Badabadoc

Actriu, productora i gestora cultural.

Productora i directora artística de la sala de teatre la Badabadoc de Barcelona. La seva  formació d’arts escèniques, dramatúrgia i producció l’ha portat a aprendre de professionals com Pepa Fluvià, Victoria Szpunberg , entre d’altres professionals.
Forma part de l’associació de sales de teatre de proximitat On el teatre batega

Maria Soler

Píndoles

Ha estudiat el Grau en Història de l’art (Universitat de Girona) i es va especialitzar en Teoria i Història de les arts escèniques cursant el Màster en Estudis Teatrals (UAB, Pompeu Fabra i Institut del Teatre).

En l’àmbit de la producció va realitzar pràctiques a La Caldera Les Corts (2016) i des del mateix any, ha treballat en diverses companyies com La Virgueria, La mujer del carnicero, Irregulars i Projecte I.G.L.U..

Ha treballat al Museu del Cinema de Girona i al Museu del Suro de Palafrugell com a educadora (2017-2019), i en projectes de mediació artística com el Bòlit Mentor (2019-20), Memòries i Visions (2020) i Segona residència (2022).

Com a projectes a destacar, des del 2017 és encarregada de la producció i comunicació del Píndoles – Teatre breu en espais vius i de la seva gira, i des del 2018, és cofundadora del col·lectiu artístic La noia del monyo, amb qui actualment realitza el projecte Espais púb(l)ics, entorn les perspectives de gènere i les pràctiques contextuals a l’espai públic.

Articles relacionats

Sandra Bautista 9/12
Inici d’inscripcions dels tallers culturals hivern 2022