6a Convocatòria Laboratori d’Arts Escèniques Tísner Febrer 2023

La convocatòria està dirigida als diferents artistes i creadors i creadores vinculades al sector de les arts escèniques, que tinguin un projecte desenvolupat però no estrenat. Constarà de tres premis econòmics que es complementaran amb altres suports a la creació com poden ser: sales d’assaig, suport tècnic o de formació.  L’objectiu és fer un pas més i arribar més lluny en el suport a la producció de projectes artístics. Els projectes guanyadors formaran part de la programació estable del centre, del cicle COTXERES A ESCENA. Es tindran en especial consideració aquells projectes que tinguin en compte una perspectiva inclusiva: gènere, interculturalitat i accessibilitat.

Objectius

L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar suport a la creació i producció de projectes escènics i esdevenir una plataforma per accedir a circuits del sector professional (festivals, sales…).

Participants

Podran participar-hi companyies i artistes que treballin en l’àmbit de les arts escèniques. Cada persona o col·lectiu podrà presentar més d’una proposta.

Característiques dels projectes

S’admetran projectes de qualsevol de les disciplines artístiques que engloben les arts escèniques: teatre i totes les seves variants, dansa, mim, clown, multidisciplinar, etc. Els projectes han d’estar desenvolupats però no estrenats. La selecció es farà amb criteris de qualitat tècnica, segons la documentació presentada, viabilitat i adequació a la línia de treball del centre. Els projectes hauran de ser produïts per ser exhibits al teatre o sales del centre. Caldrà doncs tenir en compte les característiques dels espais.

Presentació dels projectes

Les propostes hauran d’incloure la següent documentació:

  • Fitxa de la convocatòria degudament emplena
  • Material audiovisual en el cas que tingueu o de treballs anteriors on participeu (incloure links a la fitxa)
  • Currículum de l’artista o companyia
  • Pressupost i calendari degudament emplenat
  • Qualsevol altra documentació que es consideri adient i que ajudi a la comprensió del projecte.

Els projectes s’hauran de presentar per correu electrònic (programacio@cotxeresborrell.net) de l’1 al 28 de febrer  del 2023

Selecció

Un jurat, format per professionals relacionats amb les arts escèniques i la gestió cultural, escollirà les propostes guanyadores. L’organització podrà convocar als participants a una entrevista prèvia a la selecció amb la finalitat d’obtenir informació més detallada dels projectes.

Premis

La proposta guanyadora rebrà la quantitat de 1.200 €, la finalista 800 € i el premi del jurat 500 € per destinar al desenvolupament i producció del projecte. Aquest import estarà subjecte a les retencions fiscals corresponents. L’organització assignarà una persona responsable del seguiment del desenvolupament i producció dels projectes escènics L’exhibició del projectes premiats tindrà lloc en la temporada teatral de Cotxeres a Escena 2022-2023, d’acord amb les condicions habituals de la programació estable del centre. L’organització es reserva el dret de seleccionar més d’un projecte, així com de considerar el premi desert.

Bases i condicions

La participació en aquesta convocatòria implica el coneixement i la plena acceptació de les seves bases i condicions. L’organització resoldrà unilateralment qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases

El jurat

Aina Tur

Sala Becket

Autora i gestora cultural. Actualment és la responsable de Programació a la Sala Beckett i membre del Consejo Asesor del Centro Dramático Nacional. Ha publicat teatre, assaig i narrativa.

Lola Armadàs

Terrats en cultura

Gestora cultural. Fundadora de Coincidències (Terrats en Cultura)

Llicenciada en Humanitats i Postgrau en gestió i producció d’esdeveniments culturals i espectacles. Del 2006 al 2014 ha treballat a la Universitat Ramon Llull com a responsable de diferents projectes de gestió cultural. Vinculada al món escènic des de ben petita, és membre fundador de Coincidències, iniciativa cultural amb l’objectiu de dur les arts escèniques a nous espais, i de Paramythádes, col·lectiu que treballa per millorar les condicions de vida de les persones refugiades a través de les arts escèniques. Ha desenvolupat tasques de gestió cultural (direcció artística, comunicació, producció), dins l’àmbit de les arts escèniques a diferents entitats (Coincidències, Ajuntament de Barcelona, Universitat de Barcelona i Focus). Actualment, dirigeix els projectes propis de l’entitat de Coincidències (Terrats en Cultura, European Creative Rooftop Network, assessoria a altres entitats i institucions).

Sonia Fernández Lage

El Graner

Coordinadora Artística del Graner, Centre de Creació de Dansa i Arts Vives

Articles relacionats

Sandra Bautista 9/12
Inici d’inscripcions dels tallers culturals hivern 2022