2a Mostra Laboratori Tísner (2007)

Cliqueu aquí per consultar el programa en PDF

Dijous 4 d’octubre

imatge mostraimatge mostra

A les 19h INAUGURACIÓ de la Mostra amb la presència de les companyies. Exposició de fotografies de Yamila Jerez dels projectes, projecció de vídeo clip, piscolabis i música en directe.

Bossanova i jazz amb Cecilia Giménez (veu) i Marc Figuerola (guitarra)

ACTE OBERT

imatge mostra

A les 20h
Paula Ibáñez presenta Yaguaretéa.

Procés d’investigació per a la creació escènica basada en l’entrenament físic i vocal de l’actor.

Directora i intèrpret: Paula Ibáñez
Autor: Basat en el text Mi Tío el yaguareté de Guimaraes Rosa, traducció de Valquiria Wey.
Procés fotogràfic: Frédérique Bangerter
Amb la col•laboració de: Yamile Lanchas, Jori Snel i Isabel Elarrioga.

“Una dona tancada en la seva solitud. Un auto empresonament. L’aïllament del món, de les persones. Camins que sempre són iguals i que porten a cap part. La xerrada incontestable amb algú que mai va estar i mai hi serà. La seva única possibilitat de supervivència, ésser yaguaretéa”

imatge mostra

A les 22h

Eva Roig presenta La presó on vivim

Lectura dramatitzada

Proposta, guió i recitació: David Figueres
Autora, directora i intèrpret: Eva Roig

Avui llencem un cant en favor de la llibertat d’expressió, en totes les seves formes. Ho fem a partir d’un exercici de sintetització de textos d’escriptors que han estat empresonats, recollint l’essència d’aquests, buidant-los de contingut explícit i defugint de la grandiloqüència discursiva. Us proposem sinergies íntimes on el paisatge es crea amb economia d’elements, fent-nos còmplices de l’autenticitat de cada text i utilitzant-ho per apropar-nos a les diferents privacions quotidianes que hom pot trobar durant un empresonament, sigui quin sigui el context d’aquest i independentment del nom que s’utilitzi per no nombrar-lo com a tal.

 

Divendres 5 d’octubre

imatge mostra

A les 19 h

Sine Nomine Non presenta El señor Martín

Comèdia grotesca

Direcció: Rodrigo Garbarino
Autor: Gastón Cerana
Publicada a Assaig de Teatre (Catalunya)
Intèrprets: Daniel Guimerà i Rodrigo Garbarino

Un petit Cambridge tancat a un racó del barri de la La Boca de Buenos Aires. Un alumne: Martín i el seu professor: Mr. Martin. El primer intentarà
sobreviure al segon i a les seves imposicions per a salvar la seva identitat cultural i així, començar un camí de recerca per a trobar algun dia al señor Martín. En aquesta obra es tracta de la identitat a través d’una reflexió sobre la llengua com a tret cultural propi.

imatge mostra

A les 22h
Cia de Vita presenta El hombre de mis sueños

Comèdia Agredolça

Autora: Francesca Angeli
Directora: Roberta Pasquinucci
Intèrprets: Alicia Fernandez, Mara Fernandez, Roberta Pasquinucci i Luís Espinosa.

Les dones són protagonistes. El hombre de mis sueños descriu les emocions, les ansietats i les pors de tres joves amigues: Teresa, Sondra i Luisella. Objete del seus desitjos i font dels seus turments: naturalment un home.
La comèdia descriu i reflexiona amb ironia sobre els possibles efectes secundaris del “mal d’amor”.

 

Dissabte 6 d’octubre

imatge mostra
A les 18h

(H)ÁRTESE DE DANZA presenta Viajeros sin billete

Dansa contemporània- teatre

Intèrprets: Arantxa López Medina, Emilio Bravo, Leodan Rodríguez Casas i Juanita Ménard
Coreògraf: Leodán Rodríguez Casas.

Tot succeeix en un ambient transitat i de caos: una estació de tren, on tenen lloc la fi i l’inici dels viatges. Persones solitàries emprendran el seu viatge cap al seu destí acompanyats de les seves pertenències, solituds, encontres i creences.
D’un gest erroni, malentés, neix el dubte, es perden de vista el destí i els propòsits. Es descomposen els rols. L’espai es propici al dilema i a la confusió però es percebeix l’obligació real de conviure. Sorgeixen les pors a perdre la compostura i els propis objetius. La desesperació atrapa als viatgers, enbolicant-los en una tempesta que acaba per canviar el seu destí, donant el mal tràngol a la tassa que no els pertany.

imatge mostra
A les 20h

Cia Forats presenta Diòptria

Comèdia

Autor i director: Aleix Fauró.
Ajudant de direcció: Raquel Izaguirre.
Intèrprets: Àfrica Estríngana, Gerard Flores Isis Martín i Oriol Roca.
Veu en off nena: Agnès Fauró.

Poc a poc, anem avançant. L’espècie es va fent gran i evoluciona. I cada cop més i més ràpid, ens anem carregant el planeta i ens distanciem els uns dels altres. I cada dia deixem quelcom de nosaltres mateixos en un racó oblidat: un somni, una il•lusió, un amic, una idea… però al cap i a la fi, tot depèn de l’òptica amb que es mira… quantes diòptries tens tu?

imatge mostra

A les 22h
Fleurs

Drama

Directora: Àngels Aymar
Assistent direcció: Mónica Rivera Arregui
Intèrprets: Teresa Sirvent, Txu Morillas i Adeline Flaun

Tres actrius interpreten diferents personatges femenins, alguns amb nom, altres anònims, perquè una sola dona poden ser tantes … Dones que ho han perdut tot, que fugen, víctimes de guerres, d’atemptats o de les seves pròpies famílies. Dones de diferents països, cultures i llengües. Hereves de tradicions, atrapades en un present sense perspectives o que lluiten amb l’esperança d’un futur millor.

Diumenge 7 d’octubre

imatge mostra

Àtic 3 presenta MANERAS EXTRAÑAS, dues obres, una història

Autor i director: Marc Egea
Intèrprets: Aleix Fauró, Ferran Vergés i Tanit Salvadó

Metateatre

MANERAS EXTRAÑAS és el títol amb que es presenta un petit cicle de dues obres de teatre: “Extraños en la noche” és la història de dos soldats que s’ajuden enmig d’un solitari camp de batalla durant una intensa nit; “A mi manera” la d’un jove dramaturg que, marcat per una fugaç relació amb una noia, decideix traslladar l’experiència viscuda a l’escena. A partir d’aquí, suposem una cosa: Què passaria si la noia, un bon dia, anés al teatre i reconegués a “Extraños en la noche” la història que va viure? Això pot passar a MANERAS EXTRAÑAS, l’experiència on realitat i ficció es troben finalment.

Nota: “Extraños en la noche” i “A mi manera” són dues obres independents que, no obstant, en veure’s conjuntament adquireixen un significat global.
A les 18h Extraños en la noche

A les 21h A mi manera

 

Articles relacionats

6a Mostra del Laboratori Tísner (2011)

Article Destacat