De 0 a 3. Infants en família

De 0 a 3, Infants en família

 

És un servei municipal que posa en marxa el Districte de l’Eixample adreçat a infants menors de 4 anys i les seves famílies.

Són espais de trobada i interrelació  en el que les famílies poden compartir l’experiència de la criança en un entorn educatiu i lúdic  amb materials especialitzats i suport professional .

Per als infants és un espai de joc i de socialització que els posa en relació amb altres infants en un ambient segur i estimulant on troben joguines i materials adequats al seu moment evolutiu i per les famílies esdevé un lloc de trobada , de  relació i d’intercanvi per compartir amb altres famílies les seves inquietuds, en un moment vital especialment intens.

Aquest servei inclou xerrades d’assessorament a la criança amb tècnics i especialistes en diversos àmbits de la petita infància. 

El servei s’ofereix en horari de matí de 10 a 12h. un dia a la setmana.  L’accés requereix inscripció prèvia i les places són limitades

Grup A: dimarts de 10h a 12h

Grup B: dijous de 10h a 12h

Inici del servei trimestre de primavera: dimarts 6 d'abril

Renovacions per a famílies ja usuàries: a partir del 15 de març

Inscripcions per a noves famílies: a partir del 26 de març

Preu per trimestre: 44,44€ (11 sessions)

Preus reduïts per a  famílies nombroses i monoparentals.

Més informació al següent enllaç: De 0 a 3. Infants en família

Descarrega't la normativa aquí

Degut a la situació d’emergència sanitària,  hi haurà espais diferenciats en dues franges d’edat: de 0 a 12 mesos i de l’any en endavant aproximadament. No es podran barrejar els grups i la persona acompanyant haurà de ser sempre la mateixa per a poder garantir un grup de convivència estable.

 

 

Taller CONTES EXPLICATS AMB ELS DITS amb Bambú és joc. (grup dels dimarts)

Aquest Sant Jordi farem una sessió de contes diferent, on tots els contes són explicats a través dels nostres dits. Els dits, i el tacte, ens aporten una dosi de joc i de màgia que atrapa als més menuts i alhora ens permet seguir incorporant el massatge i el tacte a mesura que van creixent. 

Els pares participen activament a la sessió imitant els contes que explica la Conta-contes amb les seves pròpies mans sobre la pell dels seus petits.

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3. Infants en família.

 

 

 

Taller CONTES SOBRE LA PELL amb Bambú és joc (grup dels dijous)

Aquest Dia del Llibre explicarem contes sobre la pell,  on les nostres mans es converteixen en animals que s'enamoren, en pluja i neu, en pintors i cuiners ... i així podem seguir fent massatges quan els nadons comencen a explorar i ens permeten una mica més de joc i expressivitat. La combinació ideal entre tacte i literatura per petitons.

Activitat reservada a famílies usuàries del servei De 0 a 3. Infants en família

 

 

 

Xerrada: Com acompanyar l'autonomia cap al control d'esfínters a càrrec d’Anna Vilaroig, educadora del Monstre de Paper.

 

En aquest taller compartirem dubtes, pors i mites sobre tot el que envolta al control d'esfínters. Vols acompanyar-nos?

Tindrem un espai de reflexió i diàleg per tal de veure com ens posicionem davant d'aquest procés.

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3. Infants en família.

                 

 

 

         

 

Visita a l’hort urbà de Sagrada Família amb l’Aula ambiental

 

Remenar terra i aigua és un dels estímuls més rics que podem oferir a un infant, sigui quina siguila seva edat. Els ofereix múltiples possibilitats de descoberta i aprenentatge i a la vegada els vincula amb la natura. L’aula ambiental ens convida a visitar un oasi verd prop de Sagrada Família. Aprofitem-lo!!

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3. Infants en família.

 

Xerrada amb motiu del Dia Internacional del Joc: El joc, motor d'aprenentatge.

El joc esdevé el motor que facilita processos d’experimentació sensorial, d’anàlisi de l’entorn, d’assoliment de fites motrius i de recerques en general. Mitjançant el joc les criatures, proven, s’equivoquen, aprenen, es plantegen objectius … En aquesta xerrada parlarem de materials, de com acompanyar el joc lliure i us explicarem les diverses tipologies de joc en funció del moment evolutiu.

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3. Infants en família.

 

 

 

 

KL’AA LA TEVA CANÇÓ 26/03

Kl’aa la teva cançó
Escènic/musical .
Data: Divendres 26 de març a les 17h i 18.30h (dos passis)

Durada: 40 minuts Edat: de 0 a 5 anys

Espectacle que forma part del circuit Barcelona Districte Cultural

Poc a poc surto del niu, on soc? Qui soc? Amb cada so i amb cada pas em vaig fent més jo, em vaig construint i alhora puc mirar-te més a tu i als altres. Amb la brúixola de la curiositat m’allunyo de casa per descobrir nous indrets i fer el meu camí, la meva cançó. KL’AA és un espectacle/concert de creació dirigit als més menuts. La base de l’espectacle és la veu (tres veus femenines) i el moviment.  KL’AA significa cantar en llengua hadzabe. Hem volgut anar a parar a l’Àfrica Oriental perquè allà, a la Gran Falla de Rift. és un dels indrets on s’han trobat les restes paleontològiques i arqueològiques dels homínids més antics. Anem a l’origen de la comunicació humana.

Intèrprets: Laia Piró, Neus Umbert i Esther Westermeyer Composició i direcció musical: Viv Manning Direcció escènica: Claudia Moreso Escenografia: Martí Doy Il·luminació i so: Inspira Teatre i Guillem Bonfill Producció: Inspira Teatre

Us compartim les mesures de prevenció que haureu de seguir per poder assistir a les activitats del centre. Us demanem la vostra col·laboració per lluitar contra la covid:

 Es prega arribar amb antelació per poder fer una entrada esglaonada seguint les indicacions del personal d’acomodació.

♦ Els primers/es a entrar seran les persones amb mobilitat reduïda, les embarassades i altres casos especialment sensibles.

♦ Caldrà respectar en tot moment la distància de seguretat, utilitzar mascareta i netejar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el centre.

♦ Es recomana portar el resguard de reserva en línia descarregat al mòbil. En el cas de reserves telefòniques i presencials caldrà passar pel punt d’informació per confirmar la vostra arribada / assistència a l’activitat.


Procediment de reserves:

A partir del  divendres 19 de març podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic al primer passi o clic al segon passi (recordeu que per fer la reserva online cal que us doneu d’alta com a usuari online)

No es permetrà l’accés un cop iniciat l’espectacle, concert o pel·lícula.

 

 

Descarrega la programació de tardor del Casal Infantil