Guerra civil, art, conflicte i memòria

Durant el mes de juny de 2021, coincidint amb l’exposició “Guerra Civil. Art, conflicte i memòria”, que es podrà veure al MNAC (Museu Nacional D’Art de Catalunya), tres districtes de la ciutat Eixample, Sants Montjuïc i Sarrià- Sant Gervasi descobriran a la ciutadania històries i personatges de barris com el Poble-Sec, l’Eixample o Sants sota les bombes. També sobre fets destacats de la història de la ciutat, de les vides de les persones i de les seves heroïnes i herois.

El programa d’activitats, que sorgeix a iniciativa de diferents centres cívics dels tres districtes de la ciutat,  inclou recorreguts per alguns d’aquests barris, presentacions escèniques, xerrades i exposicions. En definitiva, una petita selecció d’un munt de coneixement creat a partir d’investigacions d’artistes escènics i del treball persistent i minuciós d’associacions que treballen per recuperar la memòria històrica d’aquests territoris.

ACTIVITAT PROGRAMADA A COTXERES BORRELL

La proposta presentada per el Centre Cívic Cotxeres Borrell que forma part del programa “Guerra civil, art, conflicte i memòria” és l’obra de teatre Contado por ellas, republicanas y antifascistas, una peça teatral que revisita la vida en els refugis durant els bombardejos, visibilitza la vida de les dones en les presons i de les dones treballadores de la postguerra i recorda les represàlies, les foses comuns i l’exili. Acabada la funció s’iniciarà un col·loqui a càrrec de Bea Insa i Jordi Barra Paniello Historiador, escriptor i divulgador cultural*.

Guerra Civil, Museu Nacional, MNAC, teatre, Contado por ellas

*Col·loqui postfunció a càrrec de BEA INSA, creació, direcció i interpretació de l’obra Contado por ellas. Republicanas y antifascistas I JORDI BARRA PANIELLO, historiador, escriptor i divulgador cultural. Llicenciat en Història Moderna (UB) especialitzat en Memòria Històrica, Holocaust i cartografia. Màster en Gestió de Patrimoni Històric-Arqueològic (UB). Graduat en Estudis de l’Holocaust a Yad Vashem (Jerusalem). Estudis de dramatúrgia a la Sala Beckett amb José Sanchis Sinisterra. Comissari de l’exposició Víctimes (1936-1945) (Memorial Democràtic).

Segueix el hashtag #ArtConflicteMemòria i no et perdis cap activitat!

 

 

DESCARREGA’T EL PROGRAMA