Propostes de lectures i vídeos en línia

Pantalles i infància

En els nostres entorns, el tema de les pantalles, tant la televisió, com els jocs com les pel·lícules remou molta incertesa… Xarxa d’educació lliure Xell, amb Marc Alcega.

Sexualitat infantil

La sexualitat es quelcom inherent a la nostra Vida. Les criatures, en el seu camí de descoberta i maduració, experimenten constantment amb el plaer. A aquesta xerrada aborden com la intensitat del confinament i l’arribada del bon temps, possibiliten jocs i exploracions que hem de saber acompanyar sense castrar. Xarxa d’educació lliure Xell, amb Elisenda Pascual d’Acompanyament Familiar.

Aprender es cambiar nuestro cerebro

Conferència sobre neurociència i educació. David Bueno, professor de la UB al departament de genètica i especialista en neuroeducació.

10 Raons per adquirir joguines amb seny

Escollir una joguina per oferir-la als infants és un acte d’amor carregat de possibilitats d’aprenentage. Per tant els criteris de sel·lecció d’aquestes joguines han de ser de vital importància. Ara Criatures.

Quan la teva exparella puja fotos a Facebook dels nenxs sense permís

Quan explicar tot el que ens passa a través de les xarxes socials s’ha convertit en un hàbit més, la privacitat dels menors queda en mans dels seus propis pares, però què passa en cas de separació? Si els progenitors no es posen d’acord, qui decideix? El Diari de l’Educació.

¿Cómo cuidar la PAREJA en estos tiempos?

Pequeño vídeo con un ejercicio práctico sobre como cuidar la PAREJA cuando parece que no tenemos tiempo o espacio disponible. Es una práctica que también puedes usar en cualquier momento de tu Vida para reforzar el vínculo. Elisenda Pascual, psicòloga i psicoterapeuta.

Educar la intel·ligència

Aquest article fa valdre la importància de transmetre a l’infant, tant des de casa com de l’escola, a través d’una mirada confiada, la riquesa que hi ha al seu interior i que aquesta sigui reconeguda. Marcela Çaldumbide.

“Si en garantim l’accés, els esplais i casals seran una gran eina per pal·liar els efectes de la pandèmia”

Joan Subirats és catedràtic de ciències polítiques a la UAB i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, responsable de les àrees de cultura i educació, Oferim una entrevista en el marc del desconfinament, on afirma que les ciutats trigaran a tornar a la normalitat i que hem d’intentar compaguinar salut i gaudi. Diari de l’Educació.

El corazón el la adolescencia

L’adolescent es caracteritza per viure entre dos mons, però com es situa respecte a això? Què sent? Per quins impulsos es mou? Aquest article ens en fa un resum i ofereix una reflexió sobre el paper dels adults i de la societat per entendre’lxs i facilitar un sa desenvolupament cap a la vida adulta. El juego de conocerse.com.

Desconfinament progressiu dels nenxs: què podem esperar i com els podem acompanyar.

Aquest article pretén orientar als pares i cuidadors en les reaccions emocionals esperables i en les pautes que poden resultar útils per tal d’afavorir un afrontament adequat dels infants a la situació de desconfinament progressiu. Faros St Joan de Déu.

Mi hijo/a rechaza las videollamadas. 

Si a veces tu hijo/a no quiere hablar con los abuelos, o con amigos, este video te interesa. También, si es hijo/a de padres separados. Este video te puede ayudar a comprenderlo mejor. Míriam Tirado, consultora de criança conscient.

Nenxs amb TDAH i confinament: consells per a les famílies

Aquesta situació no és fàcil per a ningú i menys encara per aun nen o nena amb TDAH, amb dificultats d’autoregulacióper a motivar-se i activar-se. Aquí t’ofereixen quins punts hauria de tenir el plà d’actuació i unes recomanacions per no oblidar què és el més important pel seu benestar. Faros St. Joan de Déu.

¡El bullying es cosa de todxs!

Entendemos por bullying una situación de sumisión y degradación que se repite en el tiempo, sobre la misma persona, y que es perpetrada por un alguien que no va solo/a, sinó que la cobardía y la necesidad de reconocimiento, hacen que vaya acompañado/a. ¿Qué puede estar necesitando unx niñx que comete tal aberración sobro otrxs? Elisenda Pascual, psicóloga y psicoterapeuta.

Com identificar i gestionar les emocions dels infants en temps de confinament?

Recull algunes de les emocions que poden aparèixer en aquesta situació inèdita, però temporal, i com gestionar-lesAjuntament de Barcelona, àrea de Drets Socials, Justícia Global, Femnismes i LGTBI

Un conte accessible en línia i gratuït que explica què és el virus, com es manifesta i quines mesures hem de prendre per evitar més contagis i per prevenir la infecció.

“La Rosa contra el virus, un conte per explicar als nens i nens el coronavirus i altres posibles virus.”  en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Madrid i pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Què fer si el teu fill/a comença a mostrar una identitat de gènere diferent del seu sexe biològic?

Aquí t’ofereixen algunes pautes a seguir perquè el teu fill pugui viure la seva identitat de gènere amb els mínims traumes possibles. Quins poden ser els símptomes de la disfòria de gènere i com pots ajudar al teu fill/a. Healthy Children.

Manualitats, font de creativitat i autoestima

Ara Criatures.

Coronavirus i baralles entre germans/es

Vídeo amb tres consells per millorar l’ambient a casa i sobretot per no incrementar els conflictes i el malestar amb la nostra actuacióMíriam Tirado, consultora de criança conscient.

La Màgia del Joc lliure.

És una proposta de lectura de Fundesplai per reflexionar sobre el gran valor educatiu del joc lliure, especialment important en l’etapa dels 0 als 6 anys,

Recomanacions de la OMS pel que fa a l’ús de les pantalles

Per crèixer sans/es, els infants han de passar menys temps asseguts i jugar més. Aquí teniu unes directrius sobre activitat física, sedentarisme i descans per a infants menors de 5 anys. OMS 2019.

Famílies assegurant els menors a internet. 

Des d’aquest canal et poden ajudar a resoldre possibles conflictes o problemes derivats de l’ús de les noves tecnologies per part dels fills i filles, ja sigui a través de l’ordinador, el telèfon mòbil, les tauletes o les videoconsoles. Internet + segura.

Relats sobre Ciberseguretat.

Aquí us podreu escarregar els contes que us han preparat per aprofundir en qüestions com la privacitat a la xarxa i la ciberseguretat. Estan pensats per a nens i nenes entre 6 i 12 anys. Internet + segura.

El joc lliure ensenya a pensar. 

Un article explicatiu sobre el joc i la seva importància. Esperem que us agradi, bona lectura!  Ara Criatures.

Per què cal fomentar moments d’oci en família

Crear moments d’oci en família pot millorar la comunicació i convivència entre vosaltres. Esperem que us resulti interessant. Faros St. Joan de Déu.

 

 

Articles relacionats

Propostes culturals i de lleure des del sofà
Exposició (espai OFF): A Barcelona fem urbanisme de gènere

Article Destacat