QUERALT LAHOZ 4/03

Dijous 4 de març a les 19h
Queralt Lahoz

Concert que forma part del circuit Barcelona Districte Cultural

1917: l’any que va néixer la seva àvia. 1917: el títol del primer treball discogràfic de Queralt Lahoz, una dona nascuda a Santa Coloma l’any 1991, filla de família granadina, que troba les seves arrels en la música que escoltava amb la seva àvia (el flamenc i la cobla, la cançó espanyola i el bolero) i en l’esperit de llibertat que ella va saber encomanar-li, i s’enlaira cap a les músiques urbanes i el hip-hop per trobar noves sonoritats que connecten amb la més rabiosa contemporaneïtat.

Queralt Lahoz s’estrena en solitari l’any 2020 amb 1917, però no és una nouvinguda en el món de la música. I no només perquè canti des que té memòria (li cantava a cau d’orella a la seva àvia les tonades que sortien d’una ràdio que mai estava callada) sinó perquè forma part des de 2014 del projecte “De la Carmela”, que integra amb Daniel Felices (guitarrista, compositor i cantant de la banda D’Callaos); i perquè quan va formar aquest duo tenia ja un llarg passat: era vocalista i compositora de Pokas Luzes, cantaora de la companyia flamenca Los Mulero i vocalista de la banda llatina Hits The Town.

Però, després de tant trepitjar escenaris, Queralt Lahoz va decidir que havia arribat el moment de donar llibertat a la seva veu més personal, a la que parla de les seves arrels, de les dones de la seva família, de les seves històries, de les seves penes i les seves alegries… que han estat, també, les penes i alegries de moltes altres dones que durant l’últim segle han hagut d’arremangar-se per tirar endavant les seves famílies. Una veu i una manera de fer que recull l’herència i el camí que abans van trepitjar Enrique Morente o Lole i Manuel.

Veu amb consciència de classe. Veu que reivindica la condició de dona. Veu amb missatge que beu del flamenc i de les arrels per viatjar fins a les sonoritats d’avui en dia, les que avui omplen els carrers i les ones, les que expliquen les històries d’avui, les que avui canten les penes i les alegries d’unes dones que no són tan diferents de l’àvia de la Queralt, aquella dona que va néixer el 1917.


Us compartim les mesures de prevenció que haureu de seguir per poder assistir a les activitats del centre. Us demanem la vostra col·laboració per lluitar contra la covid:

Es prega arribar amb antelació per poder fer una entrada esglaonada seguint les indicacions del personal d’acomodació.

♦ Els primers/es a entrar seran les persones amb mobilitat reduïda, les embarassades i altres casos especialment sensibles.

Caldrà respectar en tot moment la distància de seguretat, utilitzar mascareta i netejar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el centre.

Es recomana portar el resguard de reserva en línia descarregat al mòbil. En el cas de reserves telefòniques i presencials caldrà passar pel punt d’informació per confirmar la vostra arribada / assistència a l’activitat.


Procediment de reserves:

A partir del dijous 25 de febrer podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic aquí (recordeu que per fer la reserva online cal que us doneu d’alta com a usuari online)

Articles relacionats

CANTA DIVA 27/01
MARIA LA BLANCO 18/2