ESCÈNIQUES A CASA

El Centre Cívic Cotxeres Borrell va tancar les seves portes el dia divendres 14 de març causa de la crisi del COVID19, però que es tanquin les portes no vol dir que no es puguin obrir d’altres i així s’ha fet, s’han obert diferents canals de comunicació per tal d’oferir una programació compartida amb diferents institucions culturals, en el nostre cas a través de ESCÈNIQUES A CASA.

La idea consisteix en fer una recerca i poder oferir diferents recursos través del nostre web com: alguns espectacles, propostes d’activitats en línia, temporades de diferents institucions culturals, material tant de companyies locals com internacionals, totes les propostes estaran vinculades a les arts Escèniques. Volem oferir una oferta que resulti variada i dinàmica. 
#joemquedoacasa 


TEATRE GRATIS EN “STREAMING”

A continuació us oferim totes les obres de teatre que les diferents sales i companyies estan oferint en “streaming” .

Són moltes les sales de teatre, companyies i productores que han optat per oferir les seves obres en línia, ja que la crisi del coronavirus i la quarantena han impedit gaudir-ne presencialment. Tot i que darrerament algunes sales havien començat a obrir de nou, el rebrot de contagis i les mesures imposades per la Generalitat han fet que aquesta reobertura s’hagi hagut d’aturar. Sembla, doncs, que de moment haurem de seguir gaudint del teatre de forma telemàtica. A continuació teniu el llistat d’obres de teatre completes que es poden veure “online”, ordenades de forma alfabètica.


TERRATS EN CULTURA

El festival de teatre, música i dansa en espais singulars creix amb noves propostes com el cicle Escenes Singulars.

Com tantíssimes altres tradicions alterades en l’actual context, l’habitual festa de presentació de la programació de Terrats en Cultura no es va poder celebrar per les causes que tots coneixem. Com ja és costum en els temps que corren, una presentació online va substituir el sarau oficial. El resultat final és –cervesa més o menys– el mateix: una programació engrescadora que omplirà diferents espais singulars de Barcelona, en aquesta ocasió una mica més tard en el calendari, en els mesos d’agost, setembre i octubre. Una bona notícia per als que passarem el període de vacances oficial a la ciutat.

Una de les novetats de l’edició serà la participació en el cicle Escenes Singulars (2 i 3 d’octubre), circuit d’arts escèniques que tindrà lloc a Poble-sec en què la singularitat serà l’element vertebrador. Espectacles i esdeveniments creats per a l’ocasió a espais ben diversos, inclosos els carrers.

L’aposta d’enguany començarà alta. Després de tants mesos sense teatre un èxit de l’antiga cartellera inaugurarà el cicle el 6 d’agost: Les coses excepcionals‘, l’adaptació del text de Duncan Macmillan que interpreta Pau Roca. On? Com sempre a un terrat o espai singular.

Terrats en cultura

 


GREC 2020

Assajos en la segona fase: les companyies del Grec preparen la tornada

Els espectacles que veurem al juliol a Barcelona ja treballen enmig d’un escenari inèdit de mesures de distanciament

 “Distància física i teatre són incompatibles? El Festival Grec ja és una declaració d’intencions: serà complicat però no impossible”, diu Àlex Serrano d’Agrupación Señor Serrano, que al festival presenten l’obra ‘The Mountain‘: “S’estan inventant els protocols i ens trobem limitacions a sales d’assaig, amb equips reduïts i declaracions de responsabilitat. I has d’afegir la conciliació, fent d’escola per als nens i d’empresari per a la companyia”.

La nova obra la companyia desmonta el concepte de veritat i confiança, i barrejarà ingredients com la famosa lectura de ‘La guerra dels mons’ que va locutar Orson Welles i la cursa per pujar a l’Everest, amb la desaparició de l’alpinista George Mallory com a punt de fuga. Tot això conduït per un narrador ben especial, un Vladímir Putin virtual que farà de presentador-filòsof. Un còctel delirant amb el segell multimèdia de la companyia, que furga novament en la relació entre veritat, discursos i ficció.

https://cotxeresborrell.net/esceniques-a-casa/

https://www.barcelona.cat/grec/es


Iniciativa solidària per recaptar fons destinats íntegrament a la Xarxa de Suport Mutu del Raval arran de la crisi socio-sanitària produïda per la Covid-19.

MONÒLEGS A LA PLAÇA és un espectacle de teatre fòrum on es plantegen diverses situacions de violència i opressió entorn el gènere o la orientació sexual, entre d’altres, i el públic pot participar, ja sigui des de la plaça o des de casa, en com resoldria o abordaria aquella situació de violència si hagués estat present.

L’espectacle es basa en tres situacions complicades on els personatges ens expliquen què els ha passat i quin dilema els ha sorgit davant la violència que han viscut. El públic, a través d’una aplicació, vota què hagués fet en aquell cas i a partir d’aquest punt s’inicia un debat o fòrum. En aquest cas, el públic podrà participar online en una plataforma que s’obrirà a partir de l’1 de juliol.

Amb MONÒLEGS A LA PLAÇA s’intenta anar un pas més enllà i passar del click a l’acció: compartint opinions i generant debat entorn algunes situacions masclistes/LGBTIfòbiques a l’espai públic. Un espectacle on reflexionem juntes i on passem del desig de fer alguna cosa a l’acció.

ESPECTACLE SOLIDARI PER AL BARRI DEL RAVAL

El Raval és un barri amb un potent engranatge de solidaritat veïnal, però arran de la crisi derivada de l’estat d’alarma, les xarxes de suport estan desbordades.

Des del Teatre Tantarantana hem estat sempre implicats amb el barri, sobretot a través del projecte comunitari PI(È)CE, i com a veïns del Raval no podíem quedar-nos sense fer res. Per aquest motiu, hem engegat el challenge solidari amb el qual, a través del teatre, recaptarem fons que aniran destinats íntegrament a la Xarxa de Suport Mutu del Raval. Li diem challenge perquè és una iniciativa que pretén continuar viva a través d’altres entitats culturals: continuem la cadena solidària i nominem a LA PERLA 29 i TEATRE ROMEA!

COM FUNCIONA?

Compra una entrada solidària a 5€ i rebràs un correu electrònic amb un enllaç per poder veure l’espectacle online. Aquest enllaç serà vàlid fins l’últim dia de funcions (12 de juliol a les 23:59h).

Més informació a:  Tantarantana

 

L’espectacle es pot veure online fins el 12 de juliol.

 


El Grec 2020, en directe a betevé
A partir del 30 de juny, 15 espectacles del Grec en directe a betevé!

La crisi del coronavirus ha obligat el Grec Festival de Barcelona a retallar la programació i reduir l’aforament dels espectacles. Això ha provocat que moltes propostes hagin penjat el cartell de “No hi ha entrades”. Per a tots aquells que no n’hagin pogut aconseguir, podran mirar alguns espectacles a través de betevé, que retransmetrà algunes de les propostes més rellevants de la programació d’enguany, com la de Carme Portacelli i el seu ‘No passa cada dia que algú ens necessiti’, la de la companyia belga Peeping Tom, la cantant SuuManelEls Amics de les ArtsMayte Martín i fins a 15 espectacles en total.

Més informació: https://beteve.cat/cultura/beteve-grec-2020-en-directe/

‘Sobre el fenomen de les feines de merda’

‘Sobre el fenomen de les feines de merda’ (Tantarantana, 2015) es pren com a punt de partida el cèlebre article de l’antropòleg nord-americà David Graeber per construir un espectacle d’històries breus, intenses i directes on, entre grans dosis d’humor, ens preguntem què és “la feina”, per què la fem, com ens identifica i per què li dediquem la part més important de la nostra vida. L’espectacle de La Calòrica es pot recuperar ara a través d’internet.

Las Obras de ayer’

El grup argentí Les Luthiers ofereix telemàticament alguns dels seus espectacles durant aquest confinament. ‘Las Obras de Ayer’ és un espectacle on el grup reuneix alguns dels millor treballs de la seva llarga carrera professional, amb l’objectiu de concentrar en un sol muntatge, el més destacat del seu repertori. Música divetida, riures, crítica refinada, destresa teatral i un gran sentit de l’humor són algunes de les característiques que els han convertit en un dels grups més admirats també a casa nostra.

 

L’IMPOSSIBLE de Paco Zarzoso – Obra completa

El complex i de vegades sòrdid món de l’educació és el tema d’aquesta obra que, en clau de comedia, transcorre en un institut de secundària. Per un motiu aliè a la institució, les aules romandran tancades gairebé tot el curs. Tres dels implicats, el director, la cap d’estudis i un jove professor, ens ofereixen la seva particular visió d’aquesta situació.

Comèdia. 70 min. Català/Castellà. Autoria: Paco Zarzoso Direcció: Rafel Duran Interpretació: Joan Negrié, Oriol Grau i Paloma Arza Disseny escenografia i vestuari: Pep Duran Disseny d’il.luminció: David Bofarull Disseny de so: Roger Julià Producció: Joan Negrié Ajudant de producció: Mònica López Fotografia: Ambrós Porta Premsa: Raquel Martínez Producció: Sala Trono Més informació a www.salatrono.com/latronoacasa #LaTronoACasa


Mini Documental – Teatros del Canal 2020

Mini Documental para el evento CANAL STREET de Teatros del Canal (Madrid) donde presentamos vía online el pasado Viernes 22 de Mayo de 2020 durante 24 horas nuestra pieza SINESTESIA.  Aquí un comunicado, que publicamos en Marzo, relacionando la pieza con la pandemia: https://lnkd.in/gPwUJ48

Un placer como siempre a tod@s los que habéis aportado un grano de arena para construir Sinestesia y sobretodo gracias a Miguel PG (Papa Cobayo) por la producción del evento y el video.

Sobre la companyia: 

Iron Skulls Co , amb seu a Barcelona, ​​és un col·lectiu de dansa que data del 2012-13, tot i que és originari del grup Bboying (Breakdance) anomenat Iron Skulls Crew, format el 2005. Format per ballarins de diverses zones d’Espanya, és conegut per el seu estil distintiu, que reuneix diverses disciplines, sempre mirant de promoure les influències incorporades a les seves produccions.

Més informació:

Iron Skulls Co

 

 


“la sonrisa etíope

Dins d’aquest confinament no ens podem deixar un dels nostres artistes còmic i favorit: Pepe Rubianes, a gaudir de l’espectacle “la sonrisa etíope” una proposta #imperdible.

Homenatge al continent africà amb un muntatge que recopila anècdotes surrealistes acompanyades de cinc danses autòctones i música tradicional d’Etiòpia.

 

Adossats, de Ramon Madaula 15/05

23 d’abril. Sant Jordi. Una urbanització de cases aparellades al Vallès Occidental. El dia s’allarga, comença el bon temps. Els veïns surten a arreglar el jardí, a fer l’hort, a dinar a fora. Una família de classe mitjana catalana es troba al jardí de la casa del Jordi i la Carme. El pare del Jordi -l’avi- es diu Jordi; el fill del Jordi -el net- també es diu Jordi. Tres generacions de (…)

Per accedir a l’espectacle feu clic aquí


L’art de la comèdia 08/05
Autoria: Eduardo De Filippo. Direcció: Lluís Homar
L’art de la comèdia és un dels més brillants homenatges que s’han fet mai a l’art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

https://www.ccma.cat/video/embed/5538388/


MARINA MASCARELL: Three Times Rebel
Disponible  30 d’abril, 1, 2 i 3 de maig

Una exploració sobre la desigualtat de gènere: arran d’una recerca en profunditat a través de la literatura, documentals, exposicions i entrevistes amb experts, Marina Mascarell va topar amb la crua naturalesa de la desigualtat, que es reflecteix en la degradació del cos de la dona, l’ús d’estereotips per educar els joves o la violència simbòlica que cada dia és més present a les nostres vides, sovint de manera inconscient. Amb cinc intèrprets imponents, música en directe de Yamila Ríos (veu, violoncel, electrònica) i una estructura mòbil geomètrica en un espai «nu», la coreògrafa porta a escena un tema candent: la igualtat de drets per a homes i dones.

Vegeu l’espectacle sencer

Sobre ‘Three Times Rebel’, per Ester Vendrell. Al blog

“Apel·lant a la memòria no és casual que la proposta de Marina Mascarell Tres voltes rebel s’encapçali amb el poema de Maria-Mercè Marçal, dona catalana, activista i feminista des dels anys de la transició democràtica.

A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, / de classe baixa i nació oprimida./
I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.

Llegeix l’article sencer aquí


 

 

Dins de les companyies independents  El Col·lectiu, LAminimAL també ha compartit en el seu canal de vimeo  la singular trilogia : El suïcidi de l’elefant hipotecat, La supervivència de les lluernes i Apocalyse Uploaded.

LAminimAL neix a la Sala Beckett l’any 2010, de la mà de Daniela De Vecchi com a grup d’investigació entorn els Sistemes Minimalistes Repetitius. La companyia va guanyar el segon premi de la 1a Convocatòria del Laboratori Tísner amb el projecte, 8 x 16 Teatre sistèmic, una instal·lació humana que va ser representada al Mercat de Sant Antoni per la seva inauguració.

La companyia destaca per la seva qualitat i propostes originals que duen a terme cada vegada que presenten un projecte, ara podeu gaudir de la seva trilogia:

Per més informació de la companyia feu clic

 El suïcidi de l’elefant hipotecat

 

La supervivéncia de las luciérnagas 

 

Apocalypse Uploaded

 


Programació digital en temps de confinament el Lliure  també va a casa vostra. #LliureAlSofà
Perquè els dies del confinament siguin més bons de passar.

DUES DONES QUE BALLEN
de Josep Maria Benet i Jornet direcció Xavier Albertí
espectacle estrenat el 10 de març de 2011

De dijous 16 a dissabte 18 a les 20h. / diumenge 19 a les 18h.
La connexió començarà a les 19:45h. i estarà disponible fins a les 22:30h. i el diumenge, de les 17:45h. a les 20:30h.

Més informació: #LliureAlSofà

UNA LLUITA CONSTANT

T’ho vas perdre quan van actuar a Cotxeres? ara podràs gaudir d’aquest espectacle de la companyia LA RUTA 40  a casa.

Tangent, festival de les arts de l’Eixample, que durant tot el mes de juliol 2019 va  portar  espectacles gratuïts de diferents disciplines artístiques a diferents espais del districte va tancar  la seva tercera edició amb la obra de teatre ‘Lluita constant’, dirigida per Carlota Subirós.

Es tracta d’una exploració escènica entorn de la vivència del compromís polític en moments convulsos. Prenent com a moment inaugural l’eclosió del maig del 68, la peça salta lliurement al llarg de cinc dècades, retrobant en certes escenes del passat algunes referències valuoses per rellegir el nostre present.

Companyia guanyadora del 1r premi de la Convocatòria Laboratori Tísner 2019 

Més informació de la companyia: http://www.laruta40.net/

 

 

Aquest divendres d’esceniques us oferim Fairfly una proposta de La companyia La Calòrica

Actualment la companyia comparteix les gravacions en el seu canal de Vimeo d’alguns dels seus celebrats espectacles que fins ara no es podien veure en obert: Fairfly, L’Editto Bulgaro, Bluf, La nau dels bojos o El fenòmen de les feines de merda.

https://vimeo.com/213113293


Programació digital en temps de confinament el Lliure  també va a casa vostra. #LliureAlSofà
Perquè els dies del confinament siguin més bons de passar.

EL TEMPS QUE ESTIGUEM JUNTS
dramatúrgia i direcció Pablo Messiez
cia. La Kompanyia Lliure
Premis de la Crítica 2018 a l’Actriu de repartiment per a Júlia Truyol i a l’Actor de repartiment per a Quim Àvila. Premi de la Crítica Jove – Jurat Nova Veu 2018 a l’Espectacle

De dijous 2 a dissabte 4 a les 20h. / diumenge 5 a les 18h.
La connexió començarà a les 19:45h. i estarà disponible fins a les 23h. i el diumenge, de les 17:45h. a les 21h

Del dijous 2 al diumenge 5 d’abril, el Lliure proposa la quarta emissió digital del #LliureAlSofà amb El temps que estiguem junts, un muntatge de la temporada 17/18 dirigit per Pablo Messiez. Amb una dramatúrgia elaborada durant els assaigs amb els membres de La Kompanyia Lliure -Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Andrea Ros, Joan Solé i Júlia Truyol- l’espectacle es va representar de nou a causa del seu èxit durant la temporada 18/19. Els horaris de visionat seran els habituals: de dijous a dissabte a les 20h. i diumenge a les 18h. L’espectacle, en català, també comptarà amb subtítols en castellà.

El temps que estiguem junts
Quin deu ser el millor camí per estar junts? Parlar? Busquem les paraules, però no n’hi ha prou. Fer silenci? Ho provem, però alguna cosa ens diu que, per a ser al món, cal donar nom a les coses. I donar nom, es fa entre dos. Per tant, tornem al principi. Com podem estar junts?

 


Volem compartir amb vosaltres el canal #LaFlyhardACasa, la Sala Flyhard ofereix algunes de les seves produccions dels últims anys o fan a través del seu canal de VIMEO 

Sàpiens

Ell és en Valentí Puig, el Conseller de Salut del moment, i com a bon sapiens, ha lluitat incansablement per ser qui és, per ser on és, i per cuidar dels altres. També, com a bon sapiens, està carregat de problemes, gairebé sempre ridículs i insospitats. Ella és la Marga Coll, i tot el que ella és i representa canviarà completament la vida d’en Valentí. I no pararà fins a trasbalsar també la de tota la resta. Ella té una proposta que en Valentí no podrà acceptar, que ni tan sols podrà considerar. Però… la Marga ha arribat per quedar-se. De la manera més absurda. De la manera més eficient. Legalment. Per capgirar-ho tot.

Fitxa artìstica: Text: Roc Esquius Direcció: Sergi Belbel Amb Enric Cambray i Mireia Portas
Obra estrenada la temporada 17/18


JULIO CÉSAR (online), emissió temporal
Edat recomanada: tots els públics.

Sinopsi
Cayo Juli Cèsar, polític i militar romà, va viure i va morir fa més de 2000 anys. No obstant això la controvèrsia sobre les circumstàncies de la seva mort ha arribat fins avui amb una nitidesa sorprenent. Gran part de la seva popularitat la hi devem sens dubte a William Shakespeare qui, a principis del segle XVII, ja va intuir que després d’aquest nom s’amagava un personatge amb majúscules i una història d’ideals i traïcions de primera categoria.

Repartiment: Mario Gas,Sergio Peris Mencheta, Tristán Ulloa, José Luis Alcobendas, Agus Ruiz, Pau Còlera, Carlos Martos, Pedro Chamizo.

PANTALLA PENTACIÓN i TEATRO DE BELLAS ARTES  t’ofereix en línia l’obra JULIO CÈSAR, estrenada en la 59 edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, en 2013. En la temporada 2014-2015.

Aquesta emissió temporal, GRATUÏTA, pot fer-se gràcies a la col·laboració desinteressada dels dramaturgs, actors, directors, dissenyadors i productors que han participat en aquesta obra. Quan tot torni a la normalitat tornem als teatres; tornem a omplir els nostres pobles i ciutats de cultura.

https://www.youtube.com/watch?v=0h4feESJnTA&t=251s

 

Queda totalment prohibida la descàrrega per a comercialització, exhibició pública o difusió en altres xarxes socials en obert.
Aquesta cortesia de les persones i empreses implicades està destinada a amenitzar la quarantena del COVID-19 als ciutadans que estan confinats per a frenar la propagació del virus.


31a edició al  “La Mostra a casa”!

Per començar la setmana us deixem alguns espectacles de la Mostra d’igualada, per mitjà del seu canal La mostra a casa.

Perquè volem que el confinament sigui més entretingut.

 

Les XL amb Degenérate mucho

Diuen que les segones parts no són bones. Nosaltres creiem que són millors. Aquest espectacle sacsejarà la teva identitat! A qui se li va ocórrer dividir-ho tot en dos? Blanc-negre, bo-dolent, veritat-mentida, ying-yang, masculí-femení… “Seràs femenina i entraràs per la porta gran en el món de les emocions. Seràs masculí i entraràs per la porta gran en el món dels privilegis.” Volem ser persones, res més. Aquesta és la història d’un error del sistema. No dubtis, confia i Degenérate mucho. www.lasxl.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=4OjxhJydExM&list=PL4Z1IdRnaNV897cnEDENKJ7U_TUaHkNPp&index=6&t=18s

 


Cirque du Soleil 60-minute especial

Has vist alguna vegada, al Circ du Solei?, avui a les 20 h s’estrena la plataforma que es diu CirqueConnect que inclou l’obertura d’alguns dels seus arxius audiovisuals amb espectacles com ‘Kuriosgabinete de curiosidades‘ o ‘Luzia‘.

Per tant avui a les 20 h un especial de 60 amb moments espectaculars de les seves actuacions i si tens l’app VR Circ du Solei podràs gaudir d’experiències de realitat virtual.

Si vols més informació, feu clic.


Hem trobat una proposta força interessant del Mercat de les Flors ofereix peces diverses que no us deixaràn indiferent: #NoEtDesballis

Comencem amb: ‘Pere Faura – Sin Baile no hay paraíso (La meva història de la dansa)’, per Jordi Ribot Thunnissen. Al blog Després d’anys als Països Baixos Pere Faura ha tornat a Catalunya per seguir amb la seva dèria d’apropar-nos als morros allò que ens envolta com un bonze, posant el focus en el com són per ell diverses coses i mostrant-les – per tant i de nou – de manera diferent, performativa

Espectacle sencer: 

https://www.youtube.com/watch?v=WD5CuQphTSE&feature=emb_title

Articles relacionats

ESCÈNIQUES EN FAMÍLIA
CINEMA AL SOFÀ

Article Destacat