JORDI COSTA PLAZA

Tècnica mixta
Del 5 al 27 d’Octubre 

Conscient, no sé d’influències,
ni reconec la inspiració
Només em calma

Després d’una recent etapa de la més absoluta simplicitat, de silenci i dualitat entre un procés de recolliment i alhora d’expansió d’un mateix, d’un retorn als inicis i al no-res per copsar justament el tot, Jordi Costa torna a fer un petit gir inesperat.

Actualment l’obra d’aquest artista s’ha omplert de veladures, de capes de significació, de textures i matisos. Treballa a partir de diferents sediments de pintura i massilla que curosament deixen veure les anteriors pells que l’han fet créixer. I enmig d’aquest valuós substrat, emergeixen formes i geometries, representacions gràfiques que com si fossin els plànols d’una nova edificació o civilització ens parlen de futur i esperança.

Amb els blancs de l’anterior etapa, Jordi Costa va aplanar el terreny, un espai al qual ara hi ha integrat el pas del temps, compactat i reposat, el que ens explica qui som i alhora ens permet projectar un nou començament. Noves formes que emergeixen blanques, pures i lluminoses, i que per contrast esdevenen magnètiques.

Extracte de l’article de Mireia Puente Vilardell sobre l’obra actual.

Articles relacionats

Artepoli 2021
Dones entre colors

Article Destacat