CONTADO POR ELLAS. REPUBLICANAS Y ANTIFASCISTAS 4/06

Divendres 4 de juny a les 19h

CONTADO POR ELLAS. REPUBLICANAS Y ANTIFASCISTAS 

Cia Bea Insa

Teatre textual, video, performance 

Durada: 50 minuts. Públic adult

Col.loqui postfunció a càrrec de Bea Insa i Jordi Barra Paniello Historiador, escriptor i divulgador cultural*

Activitat complementària que forma part de l’exposició GUERRA CIVIL al MUSEU NACIONAL

A la meva besàvia la van ficar en una presó durant dos anys, a sis-cents quilòmetres de la seva casa. Va haver de deixar soles les seves tres filles. Contado per ellas és una peça de teatre documental creada a partir de la recerca i documentació de la vida de dones – testimonis reals que van viure la guerra. Dues d’elles són de Castelló, on he nascut, i les altres dues de Bizkaia, on visc ara.

Aquest espectacle és un homenatge a les dones que van patir la Guerra Civil, la postguerra i el franquisme. A partir d’entrevistes i documentació recollida l’espectacle ens parla de la vida en els refugis durant els bombardejos, la vida de les dones a les presons, la dona treballadora a la postguerra, les represàlies, les fosses comunes, l’exili…

Creació, direcció i interpretació: Bea Insa Mirada externa: Ángel Mirou Fotografia i Vídeo: Ángel Mirou Disseny llums i vestuari: Patxi Pasqual Vestuari: Isaura Mirou Producció: La Pacheca Collective

 

*Col·loqui postfunció a càrrec de BEA INSA, creació, direcció i interpretació de l’obra Contado por ellas. Republicanas y antifascistas I JORDI BARRA PANIELLO, historiador, escriptor i divulgador cultural. Llicenciat en Història Moderna (UB) especialitzat en Memòria Històrica, Holocaust i cartografia. Màster en Gestió de Patrimoni Històric-Arqueològic (UB). Graduat en Estudis de l’Holocaust a Yad Vashem (Jerusalem). Estudis de dramatúrgia a la Sala Beckett amb José Sanchis Sinisterra. Comissari de l’exposició Víctimes (1936-1945) (Memorial Democràtic)

Cotxeres Borrell participa amb aquest espectacle de l’exposició LA GUERRA CIVIL AL MUSEU NACIONAL que estarà acompanyada amb tot un seguit d’activitats que abordaran la Guerra Civil des de diferents angles: xerrades i taules rodones, un seminari internacional, recitals de poesia, cinema, arts escèniques, creació artística, visites comentades, etc. que ens permetran reflexionar sobre la petjada d’aquest conflicte en el nostre patrimoni, en el nostre imaginari i en la nostra història.


Us compartim les mesures de prevenció que haureu de seguir per poder assistir a les activitats del centre. Us demanem la vostra col·laboració per lluitar contra la covid:

Es prega arribar amb antelació per poder fer una entrada esglaonada seguint les indicacions del personal d’acomodació.

Els primers/es a entrar seran les persones amb mobilitat reduïda, les embarassades i altres casos especialment sensibles.

Caldrà respectar en tot moment la distància de seguretat, utilitzar mascareta i netejar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar en el centre.

Es recomana portar el resguard de reserva en línia descarregat al mòbil. En el cas de reserves telefòniques i presencials caldrà passar pel punt d’informació per confirmar la vostra arribada / assistència a l’activitat.


Procediment de reserves:

A partir del  divendres 28 de maig podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic aquí (recordeu que per fer la reserva online cal que us doneu d’alta com a usuari online)

No es permetrà l’accés un cop iniciat l’espectacle, concert o pel·lícula.

Articles relacionats

Van Gogh  26/11
LAS MARTES 21/05

Article Destacat