CLÀSSICA I ÒPERA

Que els equipaments culturals estiguem tancats no és sinònim que no siguem accessibles. Al Centre cívic Cotxeres Borrell  volem seguir connectades amb les nostres usuàries. Que no puguis sortir de casa no vol dir que no puguis seguir gaudint de la cultura, et portem la cultura a casa!


ÒPERA LA BOHEME DE G. PUCCINI

Si t’apassiona l’òpera aquí tens com gaudir d’una de les òperes més boniques de la història, La Bohème  de Giacomo Puccini és una òpera en quatre quadres sobre un llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, sobre escenes de la vie bohème, de Henry Murger. Va ser estrenada al Teatro Regio de Torí, l’1 de febrer de 1896, sota la direcció d’Arturo Toscanini. S’insereix dins del corrent verista. La passió, l’amor, la vida bohèmia…

Així que…dóna-li al play i a gaudir!!!

https://youtu.be/ZXB7FxK_d8E


Pablo M. Cadaval y Ivan Santaeulària
Guitarra i piano

Dijous, 23 de juliol de 2020 de 19:00 a 20:00h
Pablo Marín Cadaval. Guitarrista.

Després de nombroses vivències “flamenques” en el barri del Albayzín “Granaino” estudia guitarra a l’escola de guitarra flamenca de Rafael Cañizares. Deu la seva formació artística a quantioses actuacions a nivell nacional i internacional amb grups de fusió com Escàndol Real. Ha treballat també amb alguns dels millors artistes de l’escena flamenca de Barcelona.

Ivan Santaeulària Tort. Pianista.

Des de molt jove s’inicia en l’aprenentatge del piano clàssic, però acaba formant-se com músic modern en el Taller de Musics de Barcelona. Virtuosíssim instrumentista,ha actuat a nivell nacional i internacional, treballant en bandes com Chipén, Peret i la Sonora Lliure.

https://intervallo.org

https://intervallo.org/programa-23-julio-1900-horas-2/

https://cotxeresborrell.net/classica-i-opera/

 


UN ESTIU PLE DE PLANS MUSICALS EN EL PALAU

La música tornarà a fer vibrar el Palau de la Música Catalana amb una programació d’estiu d’un total de 22 concerts i visites guiades pel recinte modernista

És hora de tornar a sentir, de reviure les emocions que sentim amb la música en directe i de veure com se’ns estarrufen els pèls de tot el cos. És el moment de tornar a acomodar-se en les butaques de la joia modernista i contemplar les seves formes i colors mentre ens deixem portar per un repertori que ens transporta a altres universos. Després de tres mesos i mig amb les portes tancades, el Palau de la Música Catalana dóna la benvinguda a l’estiu amb una programació musical esplèndida i ideal per a recuperar el temps perdut.

De l’1 de juliol al 15 de setembre, la música omplirà les parets del recinte amb un cicle de 22 concerts que ajudaran a recuperar el sector cultural i musical de la ciutat. 

A més, tornen les visites arquitectòniques i amb més modalitats! Podreu triar entre la Visita Lliure amb audioguia, la Visita Live amb recitals de 20 minuts,  perquè deixeu anar la vostra imaginació artística, la Familiar per a nens de 6 a 10 anys


YUKIKO AKAGI-PIANO

https://intervallo.org/programa-09-julio-1900-horas/

Nascuda a Tòquio, va debutar en el Carnegie Hall de Nova York en 2004, obtenint l’aplaudiment de la crítica especialitzada.

Akagi és guanyadora del Segon Premi en el Concurs Internacional de Piano María Canals (Barcelona, 2005), del Segon Premi en el Concurs Internacional de Piano Fundació Guerrero (Madrid) i del Primer Premi en el Concurs Internacional de Piano José Roca (València). Des de l’any 2006 actua en algunes de les sales més importants d’Espanya, com l’Auditori Nacional de Música Madrid, el Palau de la Música Catalana i el Palau de la Música de València, l’Auditori Miguel Delibes de Valladolid, el Teatre Monumental de Madrid, o el Palau de Festivals de Cantàbria, entre altres.

Ha estat convidada per algunes de les principals orquestres espanyoles com l’Orquestra Nacional d’Espanya(OCNE), l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Orquestra Simfònica RTVE, l’Orquestra Simfònica del Vallés, l’Orquestra simfònica de Balears i. Així mateix, ha estat guardonada amb diverses distincions, d’entre les quals destaca el Premi d’Honor Dorothy Macenzie de l’ Institut Internacional de Piano de Nova York i el Diploma d’Honor del Concurs de l’Associació Nacional de Mestres del Japó.

Yukiko va rebre la seva educació en el Conservatori de Toho, en La Mannes College of Music i la Manhattan School of Music de Nova York, i ha rebut consells d’aclamats pianistes com Earl Wild, György Sándor i Ruth Slencyznska, alumna del llegendari Serguei Rachmaninoff. Des de 2013 resideix a Barcelona.

https://intervallo.org/programa-09-julio-1900-horas/

https://intervallo.org/intervallo-live/


La música torna al Liceu davant d’un ‘públic’ de 2.292 plantes

La vegetació omple les butaques del coliseu de la Rambla en una insòlita i balsàmica ‘performance’ de l’artista Eugenio Ampudia

Ni famosos, ni polítics, ni aficionats a l’òpera. Les plantes, exactament 2.292, van tenir dilluns a la tarda el privilegi de ser el primer públic del Liceu en el seu retorn a la música en viu després de la fi de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. Una proposta insòlita, curiosa i saludable. A les plantes els va bé la música –probablement la música ens va bé a tots els éssers vius del planeta–, per això contemplar, encara que sigui virtualment, la platea i els cinc pisos del Liceu transformats en un immens jardí ha estat, a més d’una sorpresa, una experiència balsàmica amb la música evocadora del jove Puccini en una acció de l’artista conceptual Eugenio Ampudia.

Mai un concert havia durat tan poc al coliseu de la Rambla com el que publicitàriament s’ha anomenat, potser de manera una mica pretensiosa, Concert pel biocè: tot just set minuts de música, els que dura l’elegia Crisantemi per a quartet de corda que Giacomo Puccini va compondre el gener del 1890 en memòria d’Amadeu de Saboia, segon fill del rei d’Itàlia, Víctor Manuel II, que amb la seva sobtada mort als 45 anys va commocionar el país. Sense donar-li gaire importància, Puccini la va definir a l’autògraf com un breve improviso, però va emocionar tant el públic que el seu editor i mecenes Ricordi la va publicar immediatament.

El lirisme de Puccini emociona sempre, encara que sigui per streaming. De fet, hi van posar tota la seva ànima i profund sentit musical els quatre membres de l’orquestra del Liceu –els violinistes Yana Tsanova i Oleg Shport, la viola Clair Bobij i el violoncel·lista Guillaume Terrail– en una interpretació de Crisantemi d’alta intensitat emocional i simbòlica. Al final, les plantes, agraïdes i silencioses –per fi un públic que no tus ni s’escura la gola al Liceu!– “van aplaudir” a la seva manera aquesta música carregada de dolor i abatiment gràcies a un àudio del so de les fulles fregant-se entre si, bressolades pel vent.

El so de la natura, convertit per la tecnologia en un aplaudiment inesperat, d’un efecte preciós, amb els quatre músics saludant les plantes mentre aquestes agraïen el regal musical, va generar una calidesa inusitada en un final de la transmissió molt emocionant.

En el context del dolor i la mort que ha causat, i continua causant, la covid-19, contemplar l’habitual paisatge liceista –tan mundà i bulliciós abans d’aixecar-se el teló– transformat en una selva de plantes ha estat una experiència artística i musical impressionant i no només perquè era una situació insòlita, sinó pel seu significat. Després de més de tres mesos de silenci forçós, el retorn a la música del coliseu ha cobrat en aquesta acció una força simbòlica i mediàtica tan oportuna com necessària en aquests temps marcats per la incertesa.

Eugenio Ampudia sap connectar amb tot tipus de públics amb accions directes i senzilles carregades de significats. Al Palau de la Música l’artista de Valladolid va fer una de les seves performances més conegudes, dormir en un centre cultural. Al temple modernista ho va fer damunt d’un piano i al Museu del Prado va dormir als peus d’un quadre. Però la del Liceu ha estat molt més original.

Aquesta performance forma part de l’aposta artística del Liceu de les Arts, que obre les portes del teatre a un diàleg de les arts amb la música d’una manera transversal. A les plantes, algunes de grandària considerable i procedents de vivers de la zona, se’ls ha assignat una butaca amb la localitat validada per l’artista, i seran lliurades als professionals sanitaris de l’Hospital Clínic de Barcelona que han lluitat a primera línia contra aquesta virulenta pandèmia.

 


MERCEDES GANCEDO (SOPRANO) I BEATRIZ MIRALLES( PIANO)
Divendres 26/06 19.00 Hores

Mercedes Gancedo:Nascuda a l’Argentina, va debutar amb 18 anys en el rol de Despina (Così fan tutte) en el Teatre Roma de Buenos Aires. Formada amb Jaume Aragall, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé i Cecilia Bartoli, entre altres, Gancedo combina la seva faceta operística amb una intensa activitat en el camp del Lied.

Guanyadora del premi “Jove promesa artística de caràcter internacional” de l’Associació de Crítics de la República Argentina i la beca “Teresa Grüneisen” de la Fundació Mozarteum per a estudiar a l’estranger, la soprano va obtenir també una beca d’estudis per a cursar el Màster de Lied “Victoria dels Angeles” a l’ ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Ha estat premiada en la “Competizione dell’Opera” (Dresden, Alemanya), “Concurs Francisco Viñas” (Barcelona, Espanya) i amb el “Premi Primer Palau” atorgat pel Palau de la Música Catalana (Barcelona, Espanya) a més d’altres certàmens nacionals i internacionals.

Beatriz Miralles:  va estudiar en el Conservatori Superior de Música de Madrid en l’especialitat de piano amb la catedràtica Pilar Bilbao, cursant a més l’especialitat d’Acompanyament Vocal amb el professor Juan Antonio Álvarez Parejo. Va estudiar també amb els pianistes Leonel Morales, Iván Cítera i Ofelia Montalbán. Ha rebut Masterclass de Vladimir Ovchinikov, Imre Rohman, Vinzenzo Balzani , Andreas Fröhlich, Jan Kadlubisky, entre altres. L’any 2013 va assistir com a alumna convidada al Conservatori Superior de Música de Friburg (Alemanya), on va ser instruïda en l’especialitat de Liedgestaltung (acompanyament vocal) pel Repertorista Matthias Alteheld. En 2016 va finalitzar el Màster de Lied a l’ESMUC sota la tutela del mestre Francisco Poyato.

Ha col·laborat amb cantants com Mercedes Gancedo, Pablo Rossi Rodino, María Mendizabal, Susana Peón, Martina Ribalta, Mireia Tarragó, María Alonso, Graciela Di Palma o Andrés Jiménez Ramírez. L’artista va gravar al costat de la cantant Susana Peón i l’actor Aarón Martín Pozo el disc “De nord a sud amb la nostàlgia d’una cançó”, en el qual el tango i el jazz són els protagonistes. Va ser seleccionada, al costat de María Alonso i Mercedes Gancedo per a participar en el Festival de Música als Parcs a Barcelona amb el seu espectacle “Mignon”, creat a partir dels textos de l’escriptor J. W von Goethe.

Des de l’any 2015 forma duo estable amb la cantant Mercedes Gancedo, sent guardonat en diversos Concursos de Cambra com: Concurs CIM Barcelona, Pòdiums de Música de Cambra, Paper de Música de Capellades, entre altres.

Al desembre de 2017, Beatriz i Mercedes graven el seu primer disc, Cooking America!, tenint oportunitat de presentar-ho en diverses ciutats espanyoles dins de la Gira de Joventuts Musicals. Graven a més una selecció de cançons del compositor malagueny Daniel Lozano per al seu nou àlbum  “Líriques”. Recentment, Beatriz i Mercedes van realitzar una maqueta amb Catalunya Radi en el Petit Palau amb obres de Mahler, Wolf, Schumann, Fauré, entre altres.

Actualment prepara, amb la seva companya Mercedes, nous projectes en el Palau de la Música Catalana i la Fundació Juan March

https://intervallo.org/viernes-26-06-1900-horas/

.https://intervallo.org/

ALA VORONKOVA
Divendres 19 a les 19:00 Horas

Violí

Establerta a Barcelona des de 1991, la violinista ucraïnesa Ala Voronkova alterna la seva carrera com a solista i professora, membre de diferents grups de cambra i  concertino, convidada de diverses orquestres simfòniques. Considerada com una eminència en el repertori rus, també ha aprofundit en el repertori espanyol, català i contemporani.

Voronkova ha gravat tota l’obra per a violí de Montsalvatge, qui va destacar de l’artista “tant la seguretat i puresa de la seva tècnica, que li permet abordar les partitura de major virtuosisme, com la seva depurada sensibilitat musical”.

Intervallo ofereix una programació de concerts live streaming des del seu estudi i retransmesos des del seu perfil de  Facebook/Instagram

El seu objectiu principal és la reactivació del sector cultural a través de diferents formats i espais creatius, apostant pels nous canals de difusió de l’art.

https://intervallo.org/

https://intervallo.org/viernes-19-06-1900-horas/


MARIA LILIA CANO 

Divendres 12 de juny a les 19h

La Maria ens delectarà amb un concert de piano en steaming, interpretant Danses cubanes del segle XIX de Manuel Saumel (1818-1870).Los ojos de Pepa de Ignacio Cervantes  (1847-1905) Ilusiones perdidas, Adiós a Cuba…entre d’altres.

Consulta aquí el programa:

https://intervallo.org/programa-12-junio-1900-horas/ 

https://intervallo.org/viernes-12-06-1900-horas/

Intervallo ofereix una programació de concerts live streaming des del seu estudi i retransmesos des del seu perfil de  Facebook/Instagram. 

INTERVALLO, és una plataforma composta per músics professionals de trajectòria internacional, creada per a la promoció i el foment de la cultura.

Neix com a resposta a la situació actual que ens obliga a canviar la nostra manera de participar en la vida musical i artística.

El seu objectiu principal és la reactivació del sector cultural a través de diferents formats i espais creatius, apostant pels nous canals de difusió de l’art.

https://intervallo.org/

 


Músics de l’OBC i de la Banda Municipal de Barcelona converteixen casa seva en un escenari

Interpreten tastets musicals amb els seus instruments que comparteixen a les xarxes de L’Auditori, amb #musicsacasa podràs gaudir de l’OBC A casa.

Un percussionista tocant al costat de la nevera, un clarinetista fent sonar el seu instrument a la sala d’estar, un músic amb el seu trombó en una terrassa amb vistes a la ciutat… són només alguns dels components de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de la Banda Municipal de Barcelona que durant aquest confinament estan enregistrant i pujant vídeos a les diverses xarxes de L’Auditori amb l’objectiu que la música no s’aturi i per mantenir el contacte amb el públic. 

La iniciativa porta el nom Músics a casa, i és també una manera excel·lent de conèixer els instrumentistes d’aquestes formacions i escoltar la sonoritat del seu instrument en solitari.

El repertori, escollit pels mateixos músics, és tan divers com variats són els instruments. Podreu escoltar des d’una peça per a vibràfon de l’holandès Ruud Wiener fins a un estudi del compositor argentí Ástor Piazzolla, un fragment de Scherzo sobre un tema popular català del director i compositor Joan Lamote de Grignon —que va ser director de la Banda Municipal entre el 1914 i el 1939—, o l’Over the Rainbow, la famosa balada de la pel·lícula El màgic d’Oz, amb lletra de Yip Harburg i música de Harold Arlen. Cada vídeo s’acompanya d’un text breu sobre la peça i el seu compositor.

 


MUSIC OF THE DAY FROM EUROPE’S CONCERT HALLS

L’Auditori et porta a casa concerts des de les millors sales europees. Consulta la programació i connecta’t en directe a través del seu Facebook @auditoribcn

https://www.auditori.cat/es/music-of-the-day-from-europes-concert-halls


ÒPERA PER A TOTHOM

Per seguir gaudint de l’òpera, aquesta setmana et recomanem Òpera per a tothom, @CaixaForum presenta @Òpera per a tothom, un cicle de grans produccions d’òpera presentades pel divulgador musical Marcel Gorgori, que fa una introducció a les obres a través de vídeos penjats a Youtube. Després, es pot veure un muntatge de l’òpera corresponent de manera gratuïta, accedint a un enllaç de MyOperaPlayer, registrant-se i fent servir el codi “OperaEnCasaLaCaixa”. De moment, s’hi han presentat les òperes ‘Rigoletto’ i ‘La Traviata’, de Giuseppe Verdi i ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart.

 


MUSIC FOR HOPE

Una altra proposta que segurament us deixarà els pèls de punta és el concert que va fer el tenor italià Andrea Bocelli en el Duomo de Milà. En menys de 24 hores ja registrava prop de 30 milions de reproduccions. Un concert en el qual només estan Bocelli i el músic del Duomo, Emanuele Vianelli, que li acompanya en un dels òrgans més grans del món. Si us ho vareu perdre, ho podeu recuperar en l’enllaç que us deixem a continuació.


MADAME BUTTERFLY PER a YouTubers

Si us va agradar la Traviata us encantarà Madame Butterfly Gaudeix del bell canto!! “In bocca al Lupo” i Dóna-li al play,

Romina Krieger i Maria Voronkova, mai deixen de crear, per a passar millor el confinament i aprendre sobre òpera, en concret sobre Madame Butterfly, us convido a que dediqueu uns minuts del vostre temps per mirar detingudament “Òpera per YouTubers”. Si senyor, perquè la Maria Voronkova i la Romina Krieger no descansen, mai, mai MAI!

Així que… Dóna-li al play,

Primer pas….La Romina ens farà una introducció didàctica de l’obra de Puccini en aquests vídeo

 

Segon pas…ara ja t’has enamorat d’aquesta òpera i no pots esperar-te a veure-la, oi que si? Doncs aquí podràs gaudir de l’òpera sencera,amb subtítols.

https://youtu.be/cOcAZwimCC0


Òperes en stream al Metropolitan Opera House de Nova York  

Segueix gaudint de l’Òpera!

Amb l’objectiu de proveir òpera a l’audiència malgrat el confinament, la Metropolitan Opera House de Nova York realitzarà una retransmissió diària gratuïta des de la seva pàgina web. Es tracta d’enregistraments en alta definició d’algunes de les últimes 14 temporades del teatre i que ja van ser retransmeses en el seu moment en directe.  Les òperes es podran veure durant les següents 20 hores.

 «Volem oferir òpera als amants del gènere en aquests moments d’extraordinària dificultat», afirmava sobre aquest tema Peter Gelb, director general del teatre.

https://www.metopera.org/


ENSAMBLE AMORIA, EL SECRETO DE LAS MUSAS

Si t’apassiona la música del renaixement i no vas poder venir al centre cívic a veure el concert, doncs, t’ho portem a casa!! Ensamble Amoria , El secreto de las Musas Teresa Rojas, veu, Violeta Paulina Sánchez, violí Laetitia Barbera, mandolina, Raúl Sandin, guitarra clásica.
Un recorregut per la magistral música de Renaixement que conjuga melodies populars de l’època i els recursos més sofisticats de composició, contra punt i polifonia, els quals van preparar el camí cap a l’esplendor del barroc, obres de Narváez, Bennet, Tromboncino, Dowland, Daça, Marín i Du Bally.

 

 


LA TRAVIATA PER a YouTubers

Gaudeix del bell canto!! “In bocca al Lupo” i Dóna-li al play,

Romina Krieger i Maria Voronkova, mai deixen de crear, per a passar millor el confinament i aprendre sobre òpera, en concret sobre La Traviata, us convido a que dediqueu 8 minuts del vostre temps per mirar detingudament “Òpera per YouTubers”. Si senyor, perquè la Maria Voronkova i la Romina Krieger no descansen, mai, mai MAI!

Així que… Dóna-li al play,

Primer pas….La Romina ens farà una introducció didàctica de l’obra de Verdi en aquests dos vídeos:

La Traviata per a youtubers 1ª part

 

La Traviata per a youtubers 2ª part

Segon pas…ara ja t’has enamorat d’aquesta òpera i no pots esperar-te a veure-la, oi que si? Doncs aquí podràs gaudir de l’òpera sencera,amb subtítols.


T’ho vas perdre? ara podràs gaudir d’aquest concert de BLOOMING DUO

BLOOMING DUO, L’arpa com a protagonista T’agrada l’arpa? Aquest instrument màgic i el més antics, com mostren alguns gravats a la ciutat de Tebes, de segle XVIII abans de Crist. Molt més tard va ser utilitzada, en una versió portàtil, pels joglars en l’Edat Mitjana europea. Posteriorment, va augmentant de mida i un dels costats va adquirint el paper de caixa de ressonància. Pots imaginar-te l’arpa combinada amb la marimba? Doncs si t’ho vas perdre ara podràs gaudir d’aquest concert de BLOOMING DUO que varem fer a Cotxeres Borrell.
Blooming Duo, amb la unió de l’arpa i la marimba, constitueix una formació certament ben poc habitual. El duo, que va actuar per primera vegada el maig del 2012, està format per Esther Pinyol Grífols, arpista (Vilanova i la Geltrú, 1990) i Ferran Carceller Amorós, percussionista (Castelló de la Plana, 1985). Blooming Duo han participat en nombrosos cicles i festivals. Des del 2015 col.laboren amb la Fundació Résonnance realitzant concerts en hospitals, centres d’acollida, centres d’atenció especialitzada, residències per a la tercera edat i centres penitenciaris. Han estat guardonats amb una de les Mencions d’Honor del concurs internacional de música de Berlín & “Risingstars 2017”.

Que no pari la música!!!

https://www.youtube.com/watch?v=v0eCAlFQuNE&feature=youtu.be


Dilluns 30 de març: Rodelinda – Teatro Real

El contratenor Bejun Mehta i la soprano Lisette Oropesa lideren una de les perles de la temporada.

Rodelinda és l’esposa del rei Bertarido, que és donat per mort. Grimoaldo és l’usurpador del tron i aspira a compartir el llit amb Rodelinda. Una trama d’amor i poder, d’ambició i de caràcters contrastats, en el marc d’una de les òperes més injustament desconegudes de Händel, escrita en el moment àlgid de la trajectòria del músic alemany a Londres. Claus Guth narra la història a través de la imaginació i de les pors de Flavio, el fill dels reis, en el marc d’un espectacle fidel a l’esperit de la música i de la història immortalitzada per la ploma magistral de Georg Friedrich Händel. Repartiment ideal per a una de les òperes que més bé sintetitzen l’esperit de l’òpera seria del primer terç del segle XVIII, amb el protagonisme del gran contratenor Bejun Mehta, veritable especialista en aquest repertori.

http://www.myoperaplayer.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Et vas perdre La Traviata? La Serva Padrona? Doncs ara t’ho apropem tot perquè puguis gaudir-ho a casa.

Apunta-t’ho a l’agenda!! Demà de nou podràs gaudir de l’òpera en directe!

Davant el confinament recomanat per les autoritats sanitàries i amb la intenció de seguir apropant l’òpera, la música i la cultura a tots els i les ciutadans/es, el Gran Teatre del Liceu habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa.

Enyores els nostres espectacles d’òpera? Si vols seguir gaudint del bell canto el Liceu  et proposa gaudir de l’opera a casa!

http://www.liceubarcelona.cat/elliceuacasa

Demà dissabte  28 de març podràs gaudir en directe de: Turandot 

Turandot pot considerar-se  l’obra mestra de Giacomo Puccini, sent la seva última i inacabada òpera, on es narra la història de la bella i cruel princesa xinesa Turandot, qui sotmet als seus pretendents a una prova consistent en resoldre tres enigmes, esperant-los la mort si no són capaços de fer-ho.

 

La llegenda de Turandot apareix per primera vegada en un llibre que porta per títol Les set belleses, escrit pel poeta persa Nizami al segle XII, i va ser represa en 1710 per l’escriptor francès François de la Croix en la seva antologia de contes Els mil i un dies. Cinquanta anys més tard el poeta i dramaturg venecià Carlo Gozzi converteix la història de Turandot en una obra de teatre a la qual incorpora elements de la «comèdia de l’art», amb personatges del teatre de màscares.

Articles relacionats

MÚSICA DES DE CASA
ACTIVITATS I ARTICLES 0-3 ANYS

Article Destacat