Boira a les Orelles 15/10

Divendres 15 d’octubre a les 19h

BOIRA A LES ORELLES
Cia. Els pirates
Teatre. 70 minuts. A partir de 12 anys

Espectacle que forma part del circuit Barcelona Districte Cultural
Pots adquirir les teves entrades a partir del 8 d’octubre

Un espectacle que parteix de les experiències de l’Enric i de les nostres experiències amb ell, però que vol anar molt més enllà per mostrar l’ampli ventall de percepcions del món i de les capacitats que tenim i que desenvolupem per viure-hi. Degut a la seva sordesa, sense els aparells, l’Enric només sent els sons més greus. Així, durant molts anys va pensar que només els homes tenen veu, perquè el to agut de les dones no el percebia. Per poder entendre millor la seva percepció del so vam demanar-li que ens ho expliqués amb una paraula i va triar «boira». Com si alguna cosa no el deixes veure-hi bé i pogués veure una silueta, però no reconegués la persona darrere la boira. Hem volgut recollir aquesta imatge com a títol de l’espectacle.

Els Pirates Teatre som una companyia teatral que aquest any celebrem vint anys treballant en més de 30 projectes teatrals diferents. Som una petita família artística i també més enllà de la feina. L’Enric és una part indispensable de la identitat de la nostra família artística i humana. Gràcies a ell hem reflexionat sovint sobre les capacitats i els recursos amb què treballem i vivim, com ens relacionem amb el nostre entorn i com prenem en consideració les capacitats de les persones amb qui convivim. D’aquestes reflexions que hem anat fent amb els anys ha sorgit l’espurna de ‘Boira a les orelles’.

L’Enric i l’Anna, coreògrafa de la nostra companyia, són bessons. Ella sempre diu que sovint ha fet d’orelles de l’Enric. La importància vital de les persones que tenim al nostre costat a l’hora de desenvolupar les nostres capacitats i de relacionar-nos amb el nostre entorn també és una part destacada de la reflexió que volem compartir amb aquest espectacle.

Una proposta teatral que vol arribar a les persones amb diversitat funcional, però també a tots aquells que hi convivim i, per sobre de tot, a tots aquells que no hi tenen relació. Transmetre el valor i la riquesa de la diversitat per millorar la manera com ens relacionem i com cuidem les persones del nostre entorn.

Dramatúrgia; Míriam Escurriola Direcció i il·luminació: Adrià Aubert Interpretació: Bernat Cot, Núria Cuyàs i Lluna Pindado Escenografia: Enric Romaní.

Articles relacionats

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach – Diëresis –  18/11
Sala 9

Article Destacat