Arriba el Festival Tangent 2023

El Districte de l’Eixample i els sis centres cívics i culturals de l’Eixample volem donar la benvinguda a l’estiu amb la setena edició del Tangent, festival de les art. Trobareu un programa ric en músiques singulars i innovadores, dansa, circ contemporani, teatre itinerant, teatre immersiu i altres espectacles multidisciplinaris. En aquesta edició, Tangent explorarà nous estils, noves mirades i noves emocions. Farem bategar les nits de juliol amb quinze interessants propostes de l’escena més actual.

Descobrint la programació del Tangent 2023

El Festival arrenca el 28 de Juny al Centre Cívic Sagrada Família, a l’interior d’illa de les Treballadores de la Numax amb Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego, un espectacle inmersiu que mescla teatre i música en directe. Trobarem també una altra proposta teatral que no deixarà indiferent a l’espectador: la peça itinerant Sfumato, de la companyia Llum de Fideu al Parc de Joan Miró i de la mà de la Casa Golferichs.

Gaudirem de dansa al pati de Casa Elizalde, amb Dreamtime, una “hipno-òpera” en la que Luis Tabuenca ens porta a visitar sis poemes/escenes de caire oníric; al Mercat de Sant Antoni on el Centre Cívic Cotxeres Borrell ens presenta Iron Skulls Co,  d’Iron Modvm, un cabaret on es mostren peces curtes de la companyia intercalades amb diàlegs dansats i batalles; i al CC Fort Pienc, amb Albert Quesada i la seva darrera producció UnDosTresUnDos, on dos ballarins utilitzen els seus cossos i les seves veus per a preguntar-se: què és el flamenc? 

La programació compta també amb tres espectacles de circ. A la plaça Fort Pienc coneixerem els InsTANts de la companyia de No sin Tri, un espectacle poètic que vol fusionar el llenguatge d’un moviment abstret i el circ. Joan Català presenta Pelat, un treball que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre, la performance i el públic al pati interior d’Illa del Centre Cívic Urgell. Forma part també del festival 4 Parets i un sostre, al pati de Casa Elizalde, a un espectacle de circ, teatre i titelles que aborda les crisis migratòries des de la incoherència arrelada a la nostra quotidianitat.

I com altres anys, el festival també dedica part del seu programa a la música. Enguany podem anunciar actuacions tan especials com la del quintet mallorquí Da Souza al pati interior d’Illa del Centre Cívic Urgell, es tracta d’una de les últimes ocasions per veure a la banda en directe, després que recentment han anunciat la seva separació. En aquest mateix espai i seguint amb la línia indie-pop, ens endinsarem en l’univers personal de Xarim Aresté amb el seu darrer treball “Ses entranyes”. Al pati de Casa Golferichs gaudirem del jazz més íntim amb Magalí Datziraque presenta el seu primer disc en solitari després d’una producció compulsiva de singles i col·laboracions diverses. Seguint amb el mateix estil, Alba Careta Group ens oferirà un recull de les seves darreres composicions a Casa Elizalde, i a la plaça del CC Fort Pienc Marta Gòmez ens proposa el treball harmònic-melòdic de les seves cançons i lletres amb els principals ritmes folklòrics llatinoamericans. Del Jazz passem al Folk progressiu que ens presenta Faneka amb el C.C. Sagrada Família, on la banda ens submergeix en el món oníric i fascinant amb les seves cançons. I acabem les propostes musicals amb el hip hop i funk de Hip horn Brass Collective que prometen deixar-nos bocabadats amb l’actuació al Mercat de Sant Antoni amb el Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Tags: #tangent23

Articles relacionats

Projectes guanyadors de la 6a convocatòria del Laboratori Tísner
Un segundo bajo la arena 28/6 – CC Sagrada Familia

Article Destacat