Tarquim | Centre Cívic Urgell

Música

A Cuba

Obertura de portes a les 21:30 h

Tarquim és un projecte musical liderat pel saxofonista, flautista, compositor i productor Pau Vidal, membre de The Gramophone All Stars Big band. Tarquim és la cerca de noves cançons a partir de l’estudi de diferents tradicions musicals folklòriques i populars. Amb el primer disc, Mar Endins  (Taller de Músics, 2016) la protagonista va ser la música popular i tradicional valenciana/mediterrània passada pel filtre del Jazz i en aquest segon disc d’estudi A Cuba (Say It Loud, 2020), ho són gèneres com la “descarga”, el “danzón”, el txa-txa-txa, el “guaguancó”, la columbia i el bolero.

A Cuba surt de l’admiració de Vidal per la tradició musical cubana i afrocubana i de la seva estada durant nou mesos estudiant a l’Havana amb alguns dels millors músics de l’illa. Allà va tenir la sort de participar en les cerimònies i trobades on la música folklòrica afrocubana té molta importància i es va envoltar de músics de renom com José Eladio Amat Medina, Juliet Padró o Eduardo Rubio, flautista de l’emblemàtica Orquestra Aragó. El disc està editat per Say It Loud Records, un projecte vinculat al festival veterà de Barcelona que aposta per la dimensió comunitària de la música.

Tarquim és Pau Vidal. Un jove saxofonista, flautista i compositor que es va fer un nom en l’escena musical participant en projectes de grans artistes internacionals com Enrique Bunbury, Nathy Peluso, Gonzalo Grau y la Clave Secreta o Bitty Mclean entre d’altres. I a l’escena local junt amb Andrea Motis, Judit Nedderman i The Sey Sisters al grup The Gramophone All Stars Big Band, del que és membre. Una extensa carrera on ha demostrat el seu domini de la música cubana, el jazz, el soul i el reggae entre d’altres.
El seu estudi de la música popular va començar amb l’àlbum debut Mar Endins, composicions basades en la tradició valenciana i mediterrània sota el filtre jazzístic que sempre caracteritza a l’artista. Aquell estudi va reafirmar el seu projecte en solitari, així com la recerca de nous reptes artístics que inclús el portaran a indagar altres disciplines com el món del cine. Va signar la banda sonora de La mort de Guillem, una obra basada en l’assassinat de Guillem Agulló, guanyadora d’un Premi Gaudí, i projectada al Festival de Cine de Màlaga.
També cal destacar la seva faceta com a arranjador i productor, que el va portar a compondre els arranjaments de vent pel disc Curso de levitación intensivo de l’artista Enrique Bunbury que va ser nominat a millor àlbum de Rock dels Latin Grammy 2021.
El 2020 va presentar al Festival BAM de Barcelona el seu últim treball “A Cuba”, que va ser nominat als Premis Carles Santos.

Pau Vidal a.k.a. Tarquim: Flauta, saxo tenor i composicions
Yadira Ferrer: Veu
Diego Coppinger: Bay bass i veu
Kevin Díaz: Piano
Ori Martínez: Timba
Climent Campà: Conga