MOLAR | Centre Cívic Casa Golferichs

Dansa
Quim Bigas

Obertura de portes a les 20:30 h
Aforament limitat

MOLAR és un solo de dansa que ens parla sobre la felicitat. Sobre la felicitat entesa com allò que representem i que té normes de comportament consensuades. Ens parla sobre la felicitat i la seva personificació, sobre aquelles imatges estereotipades que relacionem directament amb estats d’eufòria i de benestar.

Creador, coreògraf i intèrpret: Quim Bigas
Assistent: Søren Linding Urup
Veus: Raquel Tomàs, Cristina Hernández Cruz i Javier Cuevas
Vídeo: Quim Bigas (: Youtube)
Tècnics: Diego Gil i Irene Ferrer.
Co-producció: Fira Tàrrega

Més informació de l’espectacle

L’obra explora la relació amb les imatges vinculades a estats de felicitat (La publicitat Coca-Cola, l’eufòria d’un gol, alguns musicals, l’emoció d’una persona hiper-motivada, etc.) i desenvolupa  un ventall d’imatges relacionables amb la felicitat; “sentir-se especial”; SER GUAI.

Bigas utilitza el cos com a principal agent, però també algunes petites intervencions visuals que ens ajuden a qüestionar encara més la idea del comerç de les emocions, amb un especial interès en afrontar les emocions com una cosa que es (re)presenta, que (re)coneixem, que (re)presentem i que ens (re)posiciona. La vivència de les emocions col·lectives i la mobilització de la massa és  un tema que desenvolupa MOLAR, on se’ns presenta la felicitat com una cosa que es pot comprar, que es pot aconseguir i ens demana, constantment, no deixar de consumir la felicitat que busquem.

Més informació de la companyia

Quim Bigas és coreògraf i dramaturg. Es dedica a projectes que volen desplegar un sentit del lloc mitjançant la dansa i la coreografia. El treball artístic que ha estat realitzant durant els darrers anys utilitza diferents elements o constitucions de l’esdeveniment per contribuir i concebre trobades.

Sovint en els seus treballs utilitza procediments documentals per a desplegar una possibilitat coreogràfica que obre perspectives de temps continuades. Sovint es preocupa per com obrir modes de ser a través de l’apropament a la conjunció entre memòria, experiència subjectiva i absència. A més, també està compromès al paper del cos com una entitat somàtica que manté les seves preguntes i preocupacions sobre les perspectives del que és real.

Addicionalment, a la seva trajectòria artística, Bigas és professor associat de coreografia a Den Danske Scenekunstskolen a Copenhaguen.