Los Sara Fontan | Centre Cívic Sagrada Familia

Música experimental

La música experimental pot ser amable, suggestiva i, per què no, ballable. La proposta sonora de Los Sara Fontan creix en directe d’una manera incontrolada, fascinant i única. Dues creadores, pocs elements sonors i un univers sencer per descobrir.

Violí, teclats: Sara Fontan
Bateria, sampler: Edi Pou 

Més informació de l’espectacle

Des que Los Sara Fontan van començar a tocar en directe cap al 2019 van decidir fer-ho sense gravar discos. Anar contra corrent de la indústria no els ha impedit, però, sorprendre centenars d’espectadors amb els seus concerts per tota Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Finlàndia, Anglaterra o Portugal.

Per això, quan a finals del 2022 van decidir gravar un disc, ningú s’ho podia creure. Queda pendiente no és el resum dels seus cinc anys de vida, com seria d’esperar, sinó que és un reflex fidel d’allò que Los Sara Fontan són ara mateix. És un disc viu, contemporani, serpentejant i absolutament dinàmic.

Aloud Music és un segell de Barcelona que des de fa més de vint  anys treballa al marge de la indústria editant sons més experimentals, instrumentals i amb artistes que han acabat sent l’avantguarda sonora d’aquest país. Noms com Marina Herlop, Toundra, Viva Belgrado, Pinpilinpussies o Los Sara Fontan han format part d’aquesta família poc convencional que ha fet del risc una religió.

Més informació dels artistes

Posar paraules a la música de Los Sara Fontan és un exercici de risc, tant o més que la mateixa música. La llista d’adjectius s’amplia a cada escolta: expansiva , contundent, ballable, emocionant… Si la música instrumental deixa camp a l’oient per interpretar l’escolta, la seva música és un exercici de llibertat sonora que et fa continuar creient en la música i en qui hi ha al darrere. Els seus directes són celebracions salvatges on els poliritmes, els silencis o la pressió sonora ben gestionada ens fan pensar que Los Sara Fontan, durant aquesta estoneta, fan amb nosaltres el que volen. I amb molt de gust.