SILENCIS

EL PROJECTE
El retrobament de tres germans a casa del seu avi, un avi que els ha fet de pare i de mare durant molts anys, és el punt de partida d’una catarsi familiar i humana. Els lligams familiars, la percepció de cada membre de la família del rol que hi juga i les responsabilitats respecte els altres es posen en dubte quan una remor llunyana,del passat, comença a ressonar amb força en el present.

Els tres germans tenen la tasca difícil de convèncer al seu avi, un escriptor jubilat, que es retiri a una residència per gent gran i abandoni casa seva. També tenen la tasca de buidar el pis on viu, i on han viscut tots durant molt temps. Buidar el pis, decidir què es llença i què es guarda, representa reobrir una part de la vida de tots que havien oblidat i que cap d’ells vol recordar: la mort dels pares i la desaparició del quart germà vuit anys enrere. Cap d’ells vol abordar aquests temes, i faran tots els esforços per evitar parlar-ne perquè saben que el silenci és l’únic que estan disposats a acceptar.

LA COMPANYIA:
La Tribu neix el 2015 amb una triple vessant: els espectacles per adults, els espectacles familiars i la pedagogia teatral. L’ànima de la companyia són tres professionals del món de les arts escèniques, formats en diversos camps que fan que la companyia pugui ser autogestionada. La Rita Marieges, actriu i productora teatral; el Ramon Micó, dramaturg, director i actor; i la Mar Solà, actriu, periodista i comunicadora.

La trajectòria de la companyia engloba muntatges de durada convencional per a adults, muntatges de curta durada i espectacles de teatre familiar, a més de la producció i organització d’un festival de teatre de petit format al barri de gràcia. Aquesta activitat es combina amb una llarga experiència en el món de la pedagogia del teatre, on hem treballat amb infants i joves dels 3 als 18 anys.
Entre els muntatges per adults hi ha L’efecte dels rajos gamma sobre les margarides (Porta 4, 2015); L’home dels coixins (Porta4, 2016); i El Llibre de les bèsties (projecte sense estrenar). Les peces de curta durada són Messhersmitt 109 (2015, Festival #NanoTeatre), L’entrevista (2015, Festival #NanoTeatre), Auditoria de convivència (2015, Festival #NanoTeatre); La reunió (2016, Inusual Project); i Hey soul sister (2017, Microteatre Barcelona, Festival Píndoles i Festival Test. Per a públic familiar, sota el nom TeatrEquilàter, Atrapada a la xarxa (2015-17, gira per Catalunya); i El vestit de l’emperador (en procés). Recentment hem estat finalistes de la beca DespertaLab 2018, i hem fet una lectura del text de Ramon Micó Freqüència: 20Hz a la Sala Beckett.

FITA ARTÍSTICA
Dramatúrgia i direcció: Ramon Micó
Assessorament en la dramaturgia i la direcció: Marc Angelet
Repartiment: Adrià Ardila, Rita Marieges, Xavier Ruano i Mar Solà
Escenografia, il·luminació i vestuari: Júlia Bauer
Espai sonor: Damià Duran
Fotografia: Montse Giralt
Disseny gràfic: Joan Carreras
Producció: Rita Marieges
Comunicació: Mar Solà