JOCS 4-12 ANYS

La xarranca

Aquest clàssic mai passa de moda. Si la canalla necessita cremar energia, feu una xarranca a casa i estarà saltant tanta estona que a l’hora de sopar ja tindrà ganes d’anar a dormir 😉 Aquest joc treballa la psicomotricitat i enforteix la musculatura. Els i les adultes de casa també trobareu en aquest joc una manera divertida de fer gimnàs 😉

Làser

Aquest joc és l’ideal pels més moguts i mogudes de casa. Amb unes quantes cintes o cordes la canalla viurà una missió emocionant i difícil, treballant la psicomotricitat, la concentració i la imaginació. Proporcioneu un espai (passadís, habitació…) on puguin jugar a ser els i les espies, lladres, exploradores… sense ser descobertes!

Troba el tresor

Aquest joc encanta a petites i grans! Pot ser un joc de competició o de cooperació, tot depèn de com vulgueu jugar-hi 😉 Aguditza la vista, treballa la motricitat fina i pot ser una manera ben divertida per aprendre a comptar. És un joc perfecte perquè estiguin una bona estona concentrats i concentrades. Hi poden jugar els menuts i menudes, o pot jugar-hi tota la família. Preparades?... llestes?… JA!!

Comença per…

Aquest joc serveix per treballar l’enginy i posar en marxa el cervell de grans i petites 😉 És una gran manera d’aprendre coses noves descobrint noms que es desconeixien. És molt senzill, però mica en  mica es va complicant… Clica i descobreix les nostres propostes!

Fet i amagar 

Es treballa la motricitat gruixuda, la imaginació i es fa exercici d’una manera divertida. S’hi pot jugar en qualsevol moment del dia, no requereix de cap mena de material, és molt senzill i desperta moltíssim la curiositat dels més menuts i grans de casa. És èxit assegurat si preteneu passar una estona entretinguda o necessiteu que els infants es distreguin per si mateixos.

Fred i calent

Potencia l’escolta activa, la capacitat de concentració i el sentit de l’orientació. És un joc molt senzill, no demana cap mena de material especial, es pot realitzar en qualsevol moment del dia i en qualsevol espai de casa. Agrada moltíssim a la quitxalla perquè els resulta molt estimulant trobar quelcom amagat i encara més si és amb els ulls tapats. Al Casal hi juguen a una versió que aquí explicarem. Clica i descobreix-la!

Què hi ha dins la bossa?

Amb aquest joc potenciem el sentit del tacte rebent informació sobre el volum, el material i la forma d’un objecte que no veiem. És un joc que agrada moltíssim als més petits i petites del Casal, mai se’n cansen! Cliqueu per veure de què tracta!

Tocar i parar a les fosques

Amb aquest joc treballem el sentit de l’orientació a partir de la memòria i percebem la dimensió de l’espai d’una manera que no estem acostumades, a partir del contacte. És un joc que agrada moltíssim perquè el fet d’anar a les fosques sempre provoca sorpresa i una tensió d’allò més divertida! Si els adults i adultes de casa necessiteu temps per vosaltres, aquest joc tindrà la canalla entretinguda una bona estona! I si jugueu en família, els riures estan assegurats!!

Inventem un conte conjunt

Aquest joc treballa la imaginació, la creativitat, l’habilitat en l’escriptura, la motricitat fina, l’escolta activa i la vocalització. També potencia la comunicació i reforça els vincles entre les que participen. És perfecte per fer-ho abans d’anar a dormir i generar un espai de calma; però també pot ser ideal com a joc de sobretaula si es pensen històries divertides i plenes d’acció.

Es pot fer de diverses maneres, cliqueu per veure-les!

Conte oral   Conte escrit   Conte il·lustrat

Trepitjar papers

Amb aquest joc treballareu sobretot el sentit de l’equilibri. És ideal per oferir una alternativa a les pantalles. Es potencia la creativitat i és una manera divertida de fer exercici en família. Si hi ha més un d’un infant a casa, aquest joc de ben segur que els tindrà distrets una bona estona mentre els gran i les grans de casa heu d’atendre altres responsabilitats. Aquesta també és una gran manera de reciclar els papers que ja estan per llançar 😉

Guerra de coixins

Fer un guerra de coixins sempre ve de gust als més menuts i menudes! Com que requereix de molta energia pot ser una manera divertida de canalitzar les tensions que poden provocar aquests dies de confinament. És perfecte per generar endorfines a través de les rialles i de l’exercici físic i ajudar a canalitzar el sentiment de frustració dels més menuts i menudes de casa… i dels més grans també 😉

Circuit d’objectes

Aquest joc és perfecte per treballar la motricitat gruixuda, l’equilibri, la imaginació i la creativitat.
Es pot proposar als infants que preparin el circuit (mentrestant podreu atendre altres responsabilitats) i un cop està acabat, jugar-hi tota la família. Ideal per tenir la quitxalla distreta en moments que necessiten moviment. Cliqueu per veure les nostres propostes!