Propostes d’articles

Com identificar i gestionar les emocions dels infants en temps de confinament?

Recull algunes de les emocions que poden aparèixer en aquesta situació inèdita, però temporal, i com gestionar-lesAjuntament de Barcelona, àrea de Drets Socials, Justícia Global, Femnismes i LGTBI

Un conte accessible en línia i gratuït que explica què és el virus, com es manifesta i quines mesures hem de prendre per evitar més contagis i per prevenir la infecció.

“La Rosa contra el virus, un conte per explicar als nens i nens el coronavirus i altres posibles virus.”  en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Madrid i pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Manualitats, font de creativitat i autoestima

Ara Criatures.

Coronavirus i baralles entre germans/es

Vídeo amb tres consells per millorar l’ambient a casa i sobretot per no incrementar els conflictes i el malestar amb la nostra actuacióMíriam Tirado, consultora de criança conscient.

La Màgia del Joc lliure.

És una proposta de lectura de Fundesplai per reflexionar sobre el gran valor educatiu del joc lliure, especialment important en l’etapa dels 0 als 6 anys,

Recomanacions de la OMS pel que fa a l’ús de les pantalles

Per crèixer sans/es, els infants han de passar menys temps asseguts i jugar més. Aquí teniu unes directrius sobre activitat física, sedentarisme i descans per a infants menors de 5 anys. OMS 2019.

Famílies assegurant els menors a internet. 

Des d’aquest canal et poden ajudar a resoldre possibles conflictes o problemes derivats de l’ús de les noves tecnologies per part dels fills i filles, ja sigui a través de l’ordinador, el telèfon mòbil, les tauletes o les videoconsoles. Internet + segura.

Relats sobre Ciberseguretat.

Aquí us podreu escarregar els contes que us han preparat per aprofundir en qüestions com la privacitat a la xarxa i la ciberseguretat. Estan pensats per a nens i nenes entre 6 i 12 anys. Internet + segura.

El joc lliure ensenya a pensar. 

Un article explicatiu sobre el joc i la seva importància. Esperem que us agradi, bona lectura!  Ara Criatures.

Per què cal fomentar moments d’oci en família

Crear moments d’oci en família pot millorar la comunicació i convivència entre vosaltres. Esperem que us resulti interessant. Faros