ACTIVITATS 4-12 ANYS

Bateria de llimona

Aquesta activitat és ben entretinguda i pot demanar l’ajuda dels i de les més grans de casa si es vol fer amb canalla menor de 7 anys. Fomenta la curiositat per la ciència i potencia el pensament crític. És una activitat que
requereix concentració, capacitat que es potencia fàcilment quan hi ha curiositat, que de ben segur que es despertarà si es promet veure un objecte electrònic funcionant a base de llimones 😉

 

Llum de lava

No hi ha criatura que s’hi resisteixi! Si necessiteu treballar i voleu tenir als menuts i les menudes de casa ben entretingudes una bona estona, aquesta és l’activitat buscàveu! És una manera entretinguda d’apropar-se a la ciència amb els efectes hiptnòtics de la densitat. Faciliteu els materials i un espai tranquil perquè els científics i les científiques de casa puguin deixar volar la seva imaginació!

Neu artificial

Qui ha dit que la neu només es troba al Pirineu a l’hivern?? La ciència també és màgica!! Aconseguiu els materials perquè els petits i petites de casa se’ls obrin els ulls com plats 😉 Deixeu que sols i soles aconsegueixin fer nevar a dins de casa!

Arc de Sant Martí

Tenir un Arc de Sant Martí per casa sempre alegra la vista, especialment els dies de pluja 😉 Aquesta activitat és perfecte per explicar als més petits i petites com es creen els colors, i a la canalla més gran segur que li agradarà intentar crear colors encara per descobrir! És una activitat que no requereix de gaires materials i que poden fer els infants sense gran ajuda.  Si els adults i adultes necessiteu temps per fer les vostres coses, cliqueu perquè els infants aprenguin a fer un arc de Sant Martí amb colorant alimentari i veureu com queden hipnotitzats una bona estona. Més senzill impossible!!

Titelles amb mitjons

Aquesta activitat és molt entretinguda, tant en la seva preparació com en la seva realització. És una activitat que potencia la creativitat i treballa la motricitat fina. És una manera genial de reciclar els mitjons desaparellats o trencats, i de ben segur que agrada moltíssim!!

Espuma de colors

Aquesta activitat és d’allò més relaxant i divertida! És perfecte per tenir als petits i petites de casa ben entretingudes (i també als més grans!!). Si necessiteu atendre altres responsabilitats, ajudeu primer a preparar el material i faciliteu-los un espai tranquil amb música relaxant. Ara només queda que juguin i experimentin tota l’estona que vulguin. Aquesta activitat desperta la seva curiositat i estimula la creativitat. Fa ganes de quedar-s’hi tot el dia!!

Cubeecraft i Flextangle

Aquesta activitat és molt entretinguda i requereix concentració i paciència. Pot ser una bona manera d’ajudar a baixar el nivell d’activitat física dels més moguts i mogudes de casa: recomanem fer-la amb música relaxant i que les persones adultes acompanyin els menuts i menudes almenys durant l’inici de l’activitat. Un cop s’hagi aconseguit un ambient de concentració es pot deixar que l’infant la segueixi realitzant de manera autònoma.   És una manualitat que després pot convertir-se en un joc simbòlic divertidíssim perquè podran jugar amb personatges de les seves sèries de dibuixos o dels seus videojocs preferits.

Collage amb llegums

No sabeu què fer amb els llegums secs que acumuleu al fons de l’armari i que mai cuinareu? Aquesta activitat és una manera divertida de reciclar el menjar, d’explorar la creativitat artística i de treballar la motricitat fina dels més menuts i menudes de casa. Oferiu un espai de calma amb música suau i una bona il·luminació perquè l’artista pugui concentrar-se tota l’estona que necessiti 😉 És una activitat que recomanem realitzar quan els i les més grans de casa necessiteu ocupar-vos d’altres responsabilitats.

Bombolles de sabó

Les bombolles de sabó sempre deixen embadalit al públic. Són hipnòtiques perquè amb elles descobrim la bellesa del volum, de la translucidesa, del moviment… i tot plegat només amb aigua i sabó!! Aquesta activitat ens mostra diferents tècniques i materials per fer bombolles de sabó i deixar-les volar per casa, per dibuixar… És una activitat que agrada moltíssim i que si es practica podeu arribar a aconseguir bombolles realment espectaculars!!

Construïm una cabana

Aquesta activitat potencia la imaginació i la creativitat de la quitxalla, que ha de decidir amb quins materials la construirà, a on la ubicarà, com s’ho farà perquè s’aguanti dreta, com de gran haurà de ser depenent de què hi voldrà jugar a dins… Quan l’acabaran serà un espai increïble per: explicar-nos contes de nit abans d’anar a dormir, disfressar-nos i jugar a personatges, fer-hi els deures com si estiguessin de camping, dibuixar o escriure a la llum de les espelmes com en l’època en què no hi havia electricitat, fer-hi un picnic a dins, dormir-hi tota la família junta com si estiguéssiu de vacances…

Circuit vertical de caniques

Les caniques són unes de les joguines estrella del Casal Infantil. Si en teniu a casa (boles petites també serveixen) podeu construir un circuit vertical per jugar-hi. Aquesta activitat engresca als nenes i nenes (i segurament que a grans de casa també) a trencar-se una mica la closca perquè el circuit sigui original, eficaç i el més llarg possible. També pot ser una bona excusa per interessar-se per qüestions científiques (observant la relació entre els graus de inclinació dels tubs i la velocitat de la canica, fent investigació sobre la llei de la gravetat, construint el circuit amb diferents materials per comprovar com la fricció afecta a la velocitat de la canica…). Aquesta activitat de ben segur que tindrà a nens i nenes entretingudes una bona estona i de manera autònoma si facilitem tots els materials necessaris i una cadira o escala per poder fer el circuit més llarg de la història!!

Construcció de cossos 3D

Aquesta proposta pot ser la continuació de l’anterior, aprofitant la pasta de sal per fer de massa d’unió entre els diferents materials que es faran servir per crear un objecte 3D. Aquesta proposta és l’excusa perfecte per introduir als més grans en geometria i per observar com un objecte que dibuixem al paper el podem transformar en un objecte 3D i entendre el concepte de profunditat.

Deixeu que experimentin i arribin per ells i elles mateixes a la solució per crear l’estructura del dibuix que hauran creat abans. Així es fomenta la seva creativitat i es potencia la capacitat de resolució de problemes.

Pícnic a casa

Cuinar és una de les activitats preferides de les nenes i nens del Casal. Aprofitant que ve el bon temps, fer un pícnic és l’ocasió perfecte perquè els més menuts i menudes de casa preparin un àpat per gaudir del dinar de manera divertida: al balcó o a la terrassa gaudint del sol (i potser compartint una bona estona també amb els veïns), al terra del menjador (que podem decorar especialment per a l’ocasió),  o fins i tot a l’habitació mentres fem jocs de taula, com l’UNO, el parxís…! Tot és qüestió d’imaginació i bon humor!!

Preparar l’àpat familiar és una activitat que promou l’autoestima de qui la realitza perquè connecta amb el goig d’exercir la responsabilitat que implica la cura familiar.

Pasta de sal (plastilina natural)

Aquesta és una de les activitats preferides dels nens i nenes del Casal Infantil, i és una alternativa perfecte si no tenim plastilina a casa. Jugar amb la pasta de modelar és una activitat divertida, però també és una excel·lent oportunitat perquè els infants estimulin la motricitat fina de manera creativa. Distreu, relaxa i afavoreix la capacitat de concentració. És idònia per aquells moments en què els i les més grans de casa necessiteu atendre altres responsabilitats perquè és una activitat que facilita l’autonomia en el joc.

Slime natural amb maizena

Aquesta és una de les activitats estrella del Casal Infantil, no falla mai!! Si els i les més gran de casa necessiteu que els infants es distreguin una bona estona per si mateixos, no dubteu en proporcionar-los els materials necessaris i els tindreu una bona estona concentradissims intentant aconseguir la textura perfecte. L’Slime és un tipus de material tou, viscós i molt mal·leable que té el poder de relaxar i hipnotitzar a tothom que el manipula. Una estratègia perfecte per generar un ambient de calma quan els petits i petites de casa estan massa mogudes 😉 I per a qui té una curiositat científica és perfecte per investigar per internet per què canvia d’estat sòlid a líquid quan se’l deixa de tocar… és màgia o física?