Intervenció artística a la façana del CC Cotxeres Borrell

Exposició efímera al carrer durant un any

Heu passat aquest darrer mes per la cantonada entre el carrer Viladomat i el Marquès de Campo Sagrado? Si és el cas, segur que us ha sorprès el mural a peu de carrer que acoloreix la façana del CC Cotxeres Borrell des del mes d’octubre.

La pintura és fruit del projecte 12+1 de la Fundación Contorno Urbano, que proposa convertir espais a l’aire lliure en galeries d’art. El projecte es va iniciar el 2015 a Sant Feliu del Llobregat i a l’Hospitalet del Llobregat. Aquesta tercera edició obre dos espais nous, un a Sant Vicenç dels Horts i un altre a Barcelona.

Dotze artistes, dotze mesos i un mur. El segon dimecres de cada mes un artista visual crearà una peça en l’espai de 2,5 x 5 metres ubicat fora les parets del CC Cotxeres Borrell i s’exposarà fins a la següent intervenció. El projecte es va iniciar el passat 10 d’octubre amb l’obra Big city worms del pintor i il·lustrador Jay Bisual. La primera de les dotze intervencions previstes s’exposarà fins al 13 de novembre, quan una capa de pintura blanca la cobrirà i donarà pas al següent artista. I així successivament durant tot un any.

El dimecres 14 de novembre és el torn de l’artista Ivan Floro. Des del seu estil impregnat de pintura clàssica i impressionista, plasmarà una escena de la festa hindú diwali (o festa de les llums) que se celebra precisament a partir del 7 de novembre, en col·laboració amb el grup de dones de Bangladesh que es reuneix habitualment al centre.

L’acció següent serà ja al 12 de desembre. L’artista Margalef, una plataforma d’experimentació centrada en la combinació d’art i arquitectura, interpel·la l’espectador i l’entorn. La seva participació coincideix amb la mostra individual que aquest artista tindrà a la galeria de la Fundación Contorno Urbano.

Cap a final de 2019 hi haurà una mostra a la sala d’exposicions del centre amb imatges dels diferents processos de creació de les dotze intervencions i altres obres d’estudi dels artistes participants, però no les obres exteriors en si, ja que per la seva naturalesa no quedarà res més que els testimonis gràfics que s’hagin pogut prendre i el gaudi efímer dels passavolants.