Intervenció artística a la façana del CC Cotxeres Borrell

Ja tenim la nova intervenció artística 12+1 d’aquest mes. Aquest dimecres 10 d’abril  l’artista britànica Cristina Lina crea l’obra “Tommy”, un divertit i colorit mural a la paret exterior del CC Cotxeres Borrell. Si bé tots els murals son una mica personals, aquest ho és especialment perquè Tommy era el gat de l’àvia de Lina. En veritat, va ser un gat mig salvatge que anava al seu aire i que passava per casa quan li venia de gust, quan necessitava que algú li donés menjar i arreglés el seu pelatge tot revirat. L’artista mai va arribar a conèixer-ho, però va poder saber d’ell a través d’unes rajoles per a la cuina que la seva àvia va fer en honor al felí.

L’estil informal, colorit i una mica entremaliat de Cristina Lina fa que la seva obra sigui cridanera i que es pugui interpretar de moltes maneres. Lina és originària del Regne Unit i a més de ser artista és educadora, màster en art i educació per l’Institute of Education of London, per això mateix té una visió diferent de l’art. Treballa en la intersecció entre totes dues disciplines i els seus projectes no entren en la lògica de cap categoria específica, ja que la seva obra i la seva activitat giren entorn de l’espai públic i del tema del joc.

Exposició efímera al carrer durant un any

Heu passat aquest darrer mes per la cantonada entre el carrer Viladomat i el Marquès de Campo Sagrado? Si és el cas, segur que us ha sorprès el mural a peu de carrer que acoloreix la façana del CC Cotxeres Borrell des del mes d’octubre.

La pintura és fruit del projecte 12+1 de la Fundación Contorno Urbano, que proposa convertir espais a l’aire lliure en galeries d’art. El projecte es va iniciar el 2015 a Sant Feliu del Llobregat i a l’Hospitalet del Llobregat. Aquesta tercera edició obre dos espais nous, un a Sant Vicenç dels Horts i un altre a Barcelona.

Dotze artistes, dotze mesos i un mur. El segon dimecres de cada mes un artista visual crearà una peça en l’espai de 2,5 x 5 metres ubicat fora les parets del CC Cotxeres Borrell i s’exposarà fins a la següent intervenció. Cada obra s’exposarà durant 30 dies, al llarg de tot un any.

El 13 de Març l’artista Flavita Banana ens va deixar una obra feminista amb el seu inconfusible traç negre. L’artista ens presentà un “rollo de la pata” ple de dones, una expressió amable de la crua realitat. El seu treball ha sigut descrit com un humor trist, una barreja de costumisme i absurditat.”

El dia 13 de febrer, la il·lustradora Núria Toll va fer la seva intervenció artística a la façana. És una artista amb un estil caracteritzat per les línies rectes i les formes geomètriques. El seu art està inspirat en la natura i els animals, i els colors predominants són el blau i el gris clar, amb tonalitats molt clares i suaus.

El projecte es va iniciar el passat 10 d’octubre amb l’obra Big city worms del pintor i il·lustrador Jay Bisual, i el 14 de novembre va ser el torn de l’artista Ivan Floro.

El 12 de desembre Margalef , una plataforma d’experimentació centrada en projectes que combinen art i arquitectura, va crear la seva peça artística al mural.

El dimecres 9 de gener, l’artista Anna Taratiel va crear l’obra que està actualment exposada a la façana del centre. Una peça que, mitjançant l’abstracció geomètrica, evoca paisatges interns i planteja reflexions metafòriques sobre l’entorn. En aquest enllaç trobareu el vídeo de la seva intervenció: https://vimeo.com/312475386

Cap a final de 2019 hi haurà una mostra a la sala d’exposicions del centre amb imatges dels diferents processos de creació de les dotze intervencions i altres obres d’estudi dels artistes participants, però no les obres exteriors en si, ja que per la seva naturalesa no quedarà res més que els testimonis gràfics que s’hagin pogut prendre i el gaudi efímer dels passavolants.

Si voleu veure algunes imatges de les intervencions, podeu visitar l’àlbum fotogràfic.