Intervenció artística a la façana del CC Cotxeres Borrell

Ja tenim la nova intervenció artística 12+1 d’aquest mes.

Aquest dimecres 12 de Juny ha fet la seva intervenció al nostre mural Mr. Sis.

Mr. Sis és il·lustrador de professió, però també treballa en altres disciplines artístiques com el teatre i la dansa. “Sis” ve de Siscu i “MR” son les inicials dels seus cognoms. Va néixer i resideix a  Barcelona, per sempre està  amb ganes de sortir fora, conèixer món i crear. Cada vegada més atret per la pintura i el mural, l’artista es troba en una continua búsqueda de nous suports i tècniques per aprendre i millorar cada dia. Mes enllà de la perfecció, considera esencial permitir-se a un mateix equivocar-se per crear d’una manera relaxada, tant gaudint del resultat com del procés creatiu.

La intervenció compte amb la col·laboració del Centre LGTBI i del Casal Lambda perquè el seu objectiu és reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI.

L’obra és colaborativa, per aquest motiu, us demanem que us feu una foto davant d’ella donant-vos un petó amb qui volgueu i la compartiu en xarxes utilitzant el hashtag #SoloUnBeso. Així entre tots i totes reivindicarem que totes les persones del món podem estimar-nos lliurement.

El mural comptarà amb la col·laboració del Centre LGTBI, qui també farà difusió. El dia 20 organitzarem una xerrada allà sobre art i drets LGTBI.

Exposició efímera al carrer durant un any

Heu passat aquest darrer mes per la cantonada entre el carrer Viladomat i el Marquès de Campo Sagrado? Si és el cas, segur que us ha sorprès el mural a peu de carrer que acoloreix la façana del CC Cotxeres Borrell des del mes d’octubre.

La pintura és fruit del projecte 12+1 de la Fundación Contorno Urbano, que proposa convertir espais a l’aire lliure en galeries d’art. El projecte es va iniciar el 2015 a Sant Feliu del Llobregat i a l’Hospitalet del Llobregat. Aquesta tercera edició obre dos espais nous, un a Sant Vicenç dels Horts i un altre a Barcelona.

Dotze artistes, dotze mesos i un mur. El segon dimecres de cada mes un artista visual crearà una peça en l’espai de 2,5 x 5 metres ubicat fora les parets del CC Cotxeres Borrell i s’exposarà fins a la següent intervenció. Cada obra s’exposarà durant 30 dies, al llarg de tot un any.

El Dimecres 9 de Maig l’artista DEGON va fer el seu mural a la nostra façana. Dissenyador audiovisual, cofundador de Device Studio (@devicers) i la meitat de la banda de post-rap JUDDER (@judder.mp3). Pinta a l’espai públic des del 1999. Conscient del pes creixent de les xarxes socials i d’internet, aprofita l’entorn digital on es visualitzen les seves obres per experimentar amb tècniques com al chroma o les petites animacions. D’aquesta manera, pot completar les seves intervencions més enllà de l’espai físic.

El 10 d’Abril l’artista britànica Cristina Lina va crear l’obra “Tommy”, un divertit mural a la paret exterior del CC Cotxeres Borrell, amb el seu estil informal, colorit i una mica entremaliat. Lina a més de ser artista és educadora, màster en art i educació per l’Institute of Education of London, per això mateix té una visió diferent de l’art i treballa en la intersecció entre totes dues disciplines.

El 13 de Març l’artista Flavita Banana ens va deixar una obra feminista amb el seu inconfusible traç negre. L’artista ens presentà un “rollo de la pata” ple de dones, una expressió amable de la crua realitat. El seu treball ha sigut descrit com un humor trist, una barreja de costumisme i absurditat.”

El dia 13 de febrer, la il·lustradora Núria Toll va fer la seva intervenció artística a la façana. És una artista amb un estil caracteritzat per les línies rectes i les formes geomètriques. El seu art està inspirat en la natura i els animals, i els colors predominants són el blau i el gris clar, amb tonalitats molt clares i suaus.

El dimecres 9 de gener, l’artista Anna Taratiel va crear la seva obra. Una peça que, mitjançant l’abstracció geomètrica, evoca paisatges interns i planteja reflexions metafòriques sobre l’entorn. En aquest enllaç trobareu el vídeo de la seva intervenció: https://vimeo.com/312475386

El 12 de desembre,  Margalef , una plataforma d’experimentació centrada en projectes que combinen art i arquitectura, va crear la seva peça artística al mural.

El 14 de novembre va ser el torn de l’artista Ivan Floro.

El projecte es va iniciar el passat 10 d’octubre amb l’obra Big city worms del pintor i il·lustrador Jay Bisual.

Cap a final de 2019 hi haurà una mostra a la sala d’exposicions del centre amb imatges dels diferents processos de creació de les dotze intervencions i altres obres d’estudi dels artistes participants, però no les obres exteriors en si, ja que per la seva naturalesa no quedarà res més que els testimonis gràfics que s’hagin pogut prendre i el gaudi efímer dels passavolants.

Si voleu veure algunes imatges de les intervencions, podeu visitar l’àlbum fotogràfic.