Intervenció artística a la façana del CC Cotxeres Borrell

Exposició efímera al carrer durant un any

Heu passat aquest darrer mes per la cantonada entre el carrer Viladomat i el Marquès de Campo Sagrado? Si és el cas, segur que us ha sorprès el mural a peu de carrer que acoloreix la façana del CC Cotxeres Borrell des del mes d’octubre.

La pintura és fruit del projecte 12+1 de la Fundación Contorno Urbano, que proposa convertir espais a l’aire lliure en galeries d’art. El projecte es va iniciar el 2015 a Sant Feliu del Llobregat i a l’Hospitalet del Llobregat. Aquesta tercera edició obre dos espais nous, un a Sant Vicenç dels Horts i un altre a Barcelona.

Dotze artistes, dotze mesos i un mur. El segon dimecres de cada mes un artista visual crearà una peça en l’espai de 2,5 x 5 metres ubicat fora les parets del CC Cotxeres Borrell i s’exposarà fins a la següent intervenció. Cada obra s’exposarà durant 30 dies, al llarg de tot un any.

El projecte es va iniciar el passat 10 d’octubre amb l’obra Big city worms del pintor i il·lustrador Jay Bisual, i el 14 de novembre va ser el torn de l’artista Ivan Floro.

El proper 12 de desembre, serà el torn de Margalef, una plataforma d’experimentació centrada en projectes que combinen art i arquitectura, abordant contextos urbans a través del llenguatge artístic. Gran part dels treballs són instal·lacions efímeres que intervenen l’espai públic i construeixen noves cartografies per interactuar amb l’espectador i l’entorn. La fragmentació de la geometria, els patrons i el color caracteritzen les seves obres fins ara, així com l’ús de materials industrials que són treballats amb una sinceritat tècnica pròpia de l’artesania, i que remeten als codis del llenguatge urbà.

Cap a final de 2019 hi haurà una mostra a la sala d’exposicions del centre amb imatges dels diferents processos de creació de les dotze intervencions i altres obres d’estudi dels artistes participants, però no les obres exteriors en si, ja que per la seva naturalesa no quedarà res més que els testimonis gràfics que s’hagin pogut prendre i el gaudi efímer dels passavolants.

Si voleu veure algunes imatges de les intervencions, podeu visitar l’àlbum fotogràfic.