De 0 a 3. Infants en família

De 0 a 3, Infants en família

 És un nou servei municipal que posa en marxa el Districte de l’Eixample adreçat a infants menors de 4 anys i les seves famílies.

Són espais de trobada i interrelació  en el que les famílies poden compartir l’experiència de la criança en un entorn educatiu i lúdic  amb materials especialitzats i suport professional .

Per als infants és un espai de joc i de socialització que els posa en relació amb altres infants en un ambient segur i estimulant on troben joguines i materials adequats al seu moment evolutiu i per les famílies esdevé un lloc de trobada , de  relació i d’intercanvi per compartir amb altres famílies les seves inquietuds, en un moment vital especialment intens.

Què cal saber ?

El servei s’ofereix en horari de matí de 10 a 12h. un dia a la setmana.  L’accés requereix inscripció prèvia i les places són limitades

Grup A: dimarts de 10h a 12h

Grup B: dijous de 10h a 12h

Inscripcions: A partir del 2 de setembre

Inici de servei:  10 de setembre

Preu del servei:   52€ (13 sessions)

Preus reduïts per a  famílies nombroses i monoparentals.

Més informació al següent enllaç: De 0 a 3. Infants en família

Descarrega't la normativa aquí

Xerrada “Estudiant la ment dels bebès: Des de la lògica fins al llenguatge”

Xerrada a càrrec de  Konstantina Zacharaki i Gonzalo García de Castro del Laboratori de Recerca en Infància (BabyLab) de la Universitat Pompeu Fabra

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3 anys: Infants en família.

Durant molt temps es va considerar que els nens al néixer érem una tabula rasa, que arribàvem al món sense cap tipus de coneixement. Avui dia, gràcies als avanços tecnològics i científics sabem que no podíem estar més equivocats. Quan naixem, ho fem preparats per interactuar amb el món, amb habilitats que després de majors perdem, amb unes altres que mantenim durant tota la vida i per descomptat, amb moltes altres encara per aprendre, però per les quals ja estem preparats des del principi.

Usant les diferents tècniques de recerca infantil com a connectors farem un recorregut pels diferents descobriments que ens han ajudat a entendre millor com funciona la ment dels bebès, passant des dels principis lògics més senzills i acabant en el llenguatge, sense oblidar-nos de les relacions socials, dilemes morals i molts altres processos cognitius que fan dels bebès el que són, uns petits-grans científics.

 

Xerrada “Adéu mocs”

 Amb Maria José Díaz de Mera

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3 anys: Infants en família.

Aviat arribarà el temps del fred i tornaran els mocs als nostres petits i petites. En aquest taller aprendrem a tenir preparada una farmaciola amb remeis naturals i olis essencials per estar preparats  quan arribin, aprofitant el moment per enfortir el seu sistema immunitari. A més a més aprendrem a drenar-los amb tècniques manuals.

A càrreg de Mª José de Mera, Fisioterapeuta, Osteòpata D.O. especialista en pediatria i ginecologia.  Si la vols conèixer més visita la seva web:  mariajosediazdemera.com

 

 

Castanyada familiar

Dissabte 26 d'octubre, d'11h a 13h

Baixador de Vallvidrera

Volem gaudir de la natura ben aprop de barcelona per celebrar la tardor. Us hi esperem!!

 

CINEMÚSICA a càrrec de Viu el teatre

Dissabte 19 d’octubre a les 11 i a les 12h (2 sesssions, aforament reduït)
Espectacle que forma part del cicle Barcelona Districte Cultural

Immersió sensorial en les rutines diàries dels infants. Cinemúsica estimula els sentits del nadó a través de la música en directe, les arts del moviment i el cinema.

El joc de sons i d’estètiques ajuda a les actrius a parlar sense paraules de la quotidianitat. Aquelles petites accions del dia a dia, com ara despertar-se, vestir-se o jugar es tornen úniques al enllaçar-les creativament amb el setè art. Els pioners Chaplin, Keaton, Méliès i els germans Lumière guien el nadó en el seu primer despertar escènic.

El dimarts 15 d'octubre Viu el teatre realitzarà un taller de música per nadons, cal reserva prèvia.

Per a més informació consulteu aquí

Xerrada “El meu ja ho fa...i el teu?”

 Amb el suport de la Xell, Xarxa d'educació lliure

Activitat reservada a les famílies usuàries del servei De 0 a 3 anys: Infants en família.

En la societat actual la competència hi té un paper molt present, fins i tot en el món dels infants. Els comparem i ens oblidem de mirar el procés individual de cadascú. Conèixer les característiques principals del desenvolupament infantil ens pot ajudar a treure pors i a sentir més seguretat davant les comparacions.