FESTIVAL TANGENT

Arrenca la tercera edició de Tangent, el festival que omple les nits d’estiu de propostes artístiques en 6 espais dels centres cívics de l’Eixample.

» Entre el 26 de juny i el 25 de juliol es desenvoluparan un total de 22 espectacles de teatre, música, dansa i circ

El Districte de l’Eixample ha organitzat la tercera edició del festival Tangent, una proposta cultural que es desenvolupa les nits d’estiu i que té com a escenaris 6 espais dels centres cívics dels diferents barris del districte: l’Ateneu Fort Pienc, la Casa Golferichs, les Cotxeres Borrell, la Casa Elizalde, el centre cívic de la Sagrada Família, i el centre cívic Urgell.

Aquests espais acolliran al llarg de 22 nits entre juny i juliol, un total de 22 espectacles de diferents disciplines artístiques: música, teatre, dansa, circ i arts visuals. I dins d’aquestes disciplines, es podran veure espectacles de diferents modalitats i gèneres: jazz, soul, flamenc, música electrònica, poesia, noves dramatúrgies, cabaret, circ… El festival, concebut com un festival de proximitat, vol donar cabuda a espectacles innovadors i per a tots els gustos i públics, oferint una visió diversa i àmplia de la riquesa artística contemporània.

Dins del programa trobareu una ruta amb l’etiqueta #tanjove, que apunta els espectacles més transgressors, especialment recomanats per a gent jove, tot i que al Tangent tothom està convidat. El primer d’aquests espectacles obre aquesta tercera edició: un concert de música electrònica, dansa i visuals de la jove creadora barcelonina Museless al pati del Centre Cívic Golferichs.

Les veus femenines protagonitzen la majoria dels concerts. Una de les cantaores més destacades del flamenc contemporani, Maria José Llergo, i el septet barceloní The Oldians amb la veu de Saphie Wells actuaran a la plaça del Fort Pienc. La música indie de Paula Jornet (Pavvla) sonarà al pati interior del centre cívic Sagrada Família. La joveníssima cantant de música negra i folk americà Paula Valls i el conjunt de corda dels cinc continents Músiques nòmades actuaran al pati de Golferichs. Memi Sillah, trompetista i cantant que barreja el jazz amb la música jamaicana tocarà a l’Espai Escènic Tísner de Cotxeres Borrell. I Myriam Swanson i el seu quartet de jazz Magnolia i el gòspel i la música africana de The Sey Sisters sonaran als jardins d’Ermessenda de Carcassona, darrera del centre cívic Urgell.

La tercera edició del Tangent tindrà també tres espectacles de circ, dos d’ells al pati de La Casa Elizalde: llit elàstic amb la companyia Planeta trampolí i clown amb La Industrial teatrera. Hotel Iocandi portarà una combinació d’equilibris aeris i dansa a la plaça de Fort Pienc.

Com en altres anys, el festival dedicarà part del seu programa a les noves dramatúrgies. A La Casa Elizalde, David Espinosa ens donarà una particular classe magistral sobre les arts escèniques a Conferència espectacular i la companyia El Pollo Campero, comidas para llevar investigarà les realitats paral·leles en què vivim a Parecer felices. El pati del centre cívic Sagrada Família acollirà Pràctiques de vuelo para acabar con el olvido -l’última obra de Chroma Teatre- i Les Coses Excepcionals, interpretada per Pau Roca amb la producció d’El Terrat. I l’Espai Escènic Tísner ha programat Lluita constant, de Carlota Subirós, sobre el compromís polític en moments convulsos.
En aquesta edició també hi haurà cabaret, amb el Show de las Glorias a l’Espai Escènic Tísner de Cotxeres Borrell. I la terrassa de l’Espai de Fotografia Francesc Català-Roca acollirà la pel·lícula de Xavier Dolan Les amours imaginaires.

Per últim, també podrem gaudir de tres espectacles de dansa: Billie Jean de la companyia La Intrusa (plaça Fort Pienc), La vie en rose de la Cia. Mar Gómez (jardins d’Ermessenda de Carcassona, centre cívic Urgell) i Hipstory de Brodas Bros, que estrena el Mercat de Sant Antoni com a escenari del festival.

Per a més informació sobre el festival:

https://ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/festival-tangent-2019

i a xarxes: #tangent19

 

Aquí, al Centre Cívic Cotxeres Borrell acullirem els següents espectacles:

 

Dilluns 1 de juliol a les 20h

EL SHOW DE LAS GLORIAS de les Glorias Cabareteras – Cabaret d’entranya

 

Dimecres 10 de juliol a les 20h

MEMI SYLLAH GROUP – Jamaican jazz

 

Divendres 19 de juliol a les 19h

HIPSTORY de Brodas Bros – Danses urbanes

Lloc: Mercat de Sant Antoni (Pati de Tamarit, entre Comte Urgell i Comte Borrell)

 

Dijous 25 de juliol a les 20h

LLUITA CONSTANT, Cia La Ruta 40 – Teatre documental