ETHOS del 25/06 al 27/07

ETHOS
Emi Breuss
Del 25 de juny al 27 de juliol
Acrìlic i pastel sobre llenç

Ethos. Del Grec: costum i conducta.

Es defineix com el conjunt de trets i maneres de comportament que conformen el caràcter o identitat d’una persona.

Arran de participar en el projecte “the100dayproject” vaig decidir obrir una convocatòria a les xarxes socials la qual va consistir en el fet que diverses persones m’enviessin “la seva millor fotografia” i joles interpretava. Un dels objectius va ser fomentar la participació d’una manera activa per part de l’espectador. Durant 100 dies les diferents imatges em van anar comunicant l’essència de les persones alhora que la seva singularitat, la qual va quedar plasmada en obra de petit format.


Activitat complementària a càrrec de l’artista
Atreveix-te amb el Doodling (Dibuix lliure)
Dijous 11 de juliol a les 18h
Activitat a  càrrec de l’artista

No cal coneixements previs. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. presencial al centre o telefònicament a: 933 24 83 51


Breu explicació:

El doodling és una tècnica molt senzilla i una forma d’expressió en la qual es realitzen traços i símbols sense regla alguna de manera espontània i automàtica. Poden ser figures concretes o abstractes i inclús textures. Poden obtenir-se dissenys senzills o complexos (el nivell de complexitat depèn de cada persona). Al seu una tècnica ant lliure ho fa accessible a qualsevol persona, ja que no és necessiten coneixements previs de dibuix ni materials específics.

El doodling es una tècnica introspectiva que permet gaudir de l’acció de dibuixar sense importar el resultat i posen èmfasis en el procés.

Nombrosos estudis han demostrat que és una tècnica que estimula la creativitat, ajuda a la meditació i redueix l’estrès i l’ansietat.

Objectius del taller:

Donada la gran versatilitat d’aquesta tècnica, es vol estimular la creativitat dels participants per així poder desbloquejar la por al dibuix. Es vol brindar les eines necessàries perquè desprès ells puguin seguir indagant en el dibuix amb més seguretat.

1ª part: Introducció al doodling (breu explicació i exemples gràfics). Practica: Exercicis senzills per crear diferents formes. Elaboració de símbols gràfics i patrons per després ser utilitzats en la creació pròpia d’un doodle en blanc i negre.

2ª part: Breu introducció al color i a les diferents tècniques que poden utilitzar-se per crear un doodle amb elles. Realització d’un disseny lliure a partir del doodling a color.

Doodling en diferents suports. Aquí es demanarà als participants que portin de casa algun objecte que procediran a decorar amb el seu propi disseny.

Treball en grup per la creació d’un doodle.

Material necessari: Paper de dibuix, puntes fines i retoladors.