2 Banner Cinema DIFRET

DIFRET 23/ 03

DIFRET (Etiopia, 2014)
Dijous 23 de març a les 19:30h
“Les africanes a l’actualitat”. Xerrada sobre la Dona a l’Àfrica  a càrrec de  Remei Sipi a les 18 h 
Introducció de la situació actual de les dones africanes, moviments socials, escriptores i el seu paper a la literatura, etc…

Primer drama dirigit per Zeresenay Mehari.  Basada en fets reals, A Addis Abeba, l’advocada Meaza Ashenafi ha creat una xarxa d’ajuda a les dones i infants amb pocs recursos econòmics. S’enfronta a un fustigament constant per part de la policia i el govern. Tot i així s’atreveix a defensar a Hirut, una noia de 14 anys a la que segresten i violen quan tornava de l’escola i que va aconseguir matar als seus raptors abans d’escapar. Tot i que va actuar en defensa pròpia, Hirut pot ser condemnada a la pena de mort. Premi del públic a la millor pel·lícula internacional al Festival de Sundance, premi del públic al Festival de Berlí.

Xerrada sobre la Dona a l’Àfrica  a càrrec de  Remei Sipi

La vida d’Remei Sipi és com un mite. Un mite vivent, com el seu poble Rebola, a l’illa de Bioko, on va néixer el 1952. Escriptora i assagista, és també una activista incansable per la causa de la dona africana. Viu a Barcelona i presideix l’Associació de Dones E’Waiso Ipola, promotora de la federació d’associacions de dones africanes a Espanya.

Trailer: