DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – 8 de MARÇ 2019

Aquest 8 de març, Dia internacional de les dones, és un 8 de març especial. L’any passat vam viure un punt d’inflexió amb una manifestació massiva, intergeneracional i desacomplexada. La vaga feminista va ser secundada per milers de dones que es van reivindicar que, sense el seu treball, el món s’atura. Per moltes, les més joves, va ser la primera manifestació del 8 de març en que participarien, aportant vitalitat i força a una lluita secular, ara que celebrem el centenari de la mort d’una feminista internacional com Rosa Luxemburg. I per a totes, va ser la manifestació del 8 de març en la que ens vam sentir més manada que mai.

Enguany collim els fruits d’aquella jornada reivindicativa tan intensa i tornem a omplir els carrers per dir ben alt que la lluita feminista continua més viva que mai. I per demostrar-ho, omplim també els nostres barris de vida participant en grups de dones, assemblees i entitats feministes que creen xarxes de sororitat i treballen oferint activitats, tallers i formacions a les dones de l’Eixample.

Del 22 de febrer al 4 d’abril moltes d’aquestes propostes les trobareu al nostre districte de la mà d’entitats del Consell de les Dones del Districte de l’Eixample i altres, així com dels equipaments i serveis de proximitat. Podreu gaudir d’una extensa programació cultural i feminista de xerrades, mostres de teatre o dansa, cicles de cinema o jams literàries que toquen diversos temes. Com per exemple les Jornades d’Economia de les Cures que organitzen des del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Sagrada Família i el Centre Cívic La Sedeta, o el Cicle de Feminismes de Calàbria 66 a Sant Antoni, o com els actes i exposicions al voltant de les dones preses a La Model, a l’Esquerra de l’Eixample.

Per un vuit de març ple de reflexió i reivindicació, però també de celebració i, sobretot, fent barri, us animem a participar d’aquesta programació i a descobrir totes les entitats i equipaments que, durant tot l’any, treballen per un Eixample feminista!

Visca el 8 de març i visca la lluita feminista!

Eduard Corbella Cervelló
Conseller de Feminismes
i LGTBI del Districte de l’Eixample

Consulta la programació de tot l’Eixample:

I la de la ciutat:  barcelona.cat/8m-diadones

AMB MOTIU DEL DIA DE LA DONA al Centre Civic Cotxeres Borrell es realitzaran diverses activitats.

Us esperem!

Itinerari – Dona et labora Divendres 8 de Març, a partir deles 16:30h. A càrrec de Meritxell Carreres d’AdaptamBCN. Gratuït.

Exposició – Som VidaAcrílic. Del 5 al 29 de març. A càrrec d’Ànnia Aragonès Chacón.

Cicle “De pel·lícula” – Parlem de dones:

Dones del segle XX (Dir. Mike Mills, 2016) Dijous 31 de gener, 19:30h

Figures ocultes (Dir. Theodore Melfi, 2016) Dijous 28 de febrer, 19:30h

Carol (Dir. Todd Haynes, 2015) Dijous 14 de Març, 19:30h