CLÀSSICA I ÒPERA

Que els equipaments culturals estiguem tancats no és sinònim que no siguem accessibles. Al Centre cívic Cotxeres Borrell  volem seguir connectades amb les nostres usuàries. Que no puguis sortir de casa no vol dir que no puguis seguir gaudint de la cultura, et portem la cultura a casa!


Músics de l’OBC i de la Banda Municipal de Barcelona converteixen casa seva en un escenari

Interpreten tastets musicals amb els seus instruments que comparteixen a les xarxes de L’Auditori, amb #musicsacasa podràs gaudir de l’OBC A casa.

Un percussionista tocant al costat de la nevera, un clarinetista fent sonar el seu instrument a la sala d’estar, un músic amb el seu trombó en una terrassa amb vistes a la ciutat… són només alguns dels components de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de la Banda Municipal de Barcelona que durant aquest confinament estan enregistrant i pujant vídeos a les diverses xarxes de L’Auditori amb l’objectiu que la música no s’aturi i per mantenir el contacte amb el públic. 

La iniciativa porta el nom Músics a casa, i és també una manera excel·lent de conèixer els instrumentistes d’aquestes formacions i escoltar la sonoritat del seu instrument en solitari.

El repertori, escollit pels mateixos músics, és tan divers com variats són els instruments. Podreu escoltar des d’una peça per a vibràfon de l’holandès Ruud Wiener fins a un estudi del compositor argentí Ástor Piazzolla, un fragment de Scherzo sobre un tema popular català del director i compositor Joan Lamote de Grignon —que va ser director de la Banda Municipal entre el 1914 i el 1939—, o l’Over the Rainbow, la famosa balada de la pel·lícula El màgic d’Oz, amb lletra de Yip Harburg i música de Harold Arlen. Cada vídeo s’acompanya d’un text breu sobre la peça i el seu compositor.

 


MUSIC OF THE DAY FROM EUROPE’S CONCERT HALLS

L’Auditori et porta a casa concerts des de les millors sales europees. Consulta la programació i connecta’t en directe a través del seu Facebook @auditoribcn

https://www.auditori.cat/es/music-of-the-day-from-europes-concert-halls


ÒPERA PER A TOTHOM

Per seguir gaudint de l’òpera, aquesta setmana et recomanem Òpera per a tothom, @CaixaForum presenta @Òpera per a tothom, un cicle de grans produccions d’òpera presentades pel divulgador musical Marcel Gorgori, que fa una introducció a les obres a través de vídeos penjats a Youtube. Després, es pot veure un muntatge de l’òpera corresponent de manera gratuïta, accedint a un enllaç de MyOperaPlayer, registrant-se i fent servir el codi “OperaEnCasaLaCaixa”. De moment, s’hi han presentat les òperes ‘Rigoletto’ i ‘La Traviata’, de Giuseppe Verdi i ‘La flauta màgica’ de W. A. Mozart.

 

 

 


MUSIC FOR HOPE

Una altra proposta que segurament us deixarà els pèls de punta és el concert que va fer el tenor italià Andrea Bocelli en el Duomo de Milà. En menys de 24 hores ja registrava prop de 30 milions de reproduccions. Un concert en el qual només estan Bocelli i el músic del Duomo, Emanuele Vianelli, que li acompanya en un dels òrgans més grans del món. Si us ho vareu perdre, ho podeu recuperar en l’enllaç que us deixem a continuació.


MADAME BUTTERFLY PER a YouTubers.

Si us va agradar la Traviata us encantarà Madame Butterfly Gaudeix del bell canto!! “In bocca al Lupo” i Dóna-li al play,

Romina Krieger i Maria Voronkova, mai deixen de crear, per a passar millor el confinament i aprendre sobre òpera, en concret sobre Madame Butterfly, us convido a que dediqueu uns minuts del vostre temps per mirar detingudament “Òpera per YouTubers”. Si senyor, perquè la Maria Voronkova i la Romina Krieger no descansen, mai, mai MAI!

Així que… Dóna-li al play,

Primer pas….La Romina ens farà una introducció didàctica de l’obra de Puccini en aquests vídeo

 

Segon pas…ara ja t’has enamorat d’aquesta òpera i no pots esperar-te a veure-la, oi que si? Doncs aquí podràs gaudir de l’òpera sencera,amb subtítols.


Òperes en stream al Metropolitan Opera House de Nova York  

Segueix gaudint de l’Òpera!

Amb l’objectiu de proveir òpera a l’audiència malgrat el confinament, la Metropolitan Opera House de Nova York realitzarà una retransmissió diària gratuïta des de la seva pàgina web. Es tracta d’enregistraments en alta definició d’algunes de les últimes 14 temporades del teatre i que ja van ser retransmeses en el seu moment en directe.  Les òperes es podran veure durant les següents 20 hores.

 «Volem oferir òpera als amants del gènere en aquests moments d’extraordinària dificultat», afirmava sobre aquest tema Peter Gelb, director general del teatre.

https://www.metopera.org/


ENSAMBLE AMORIA, EL SECRETO DE LAS MUSAS

Si t’apassiona la música del renaixement i no vas poder venir al centre cívic a veure el concert, doncs, t’ho portem a casa!! Ensamble Amoria , El secreto de las Musas Teresa Rojas, veu, Violeta Paulina Sánchez, violí Laetitia Barbera, mandolina, Raúl Sandin, guitarra clásica.
Un recorregut per la magistral música de Renaixement que conjuga melodies populars de l’època i els recursos més sofisticats de composició, contra punt i polifonia, els quals van preparar el camí cap a l’esplendor del barroc, obres de Narváez, Bennet, Tromboncino, Dowland, Daça, Marín i Du Bally.

 

 


LA TRAVIATA PER a YouTubers.

Gaudeix del bell canto!! “In bocca al Lupo” i Dóna-li al play,

Romina Krieger i Maria Voronkova, mai deixen de crear, per a passar millor el confinament i aprendre sobre òpera, en concret sobre La Traviata, us convido a que dediqueu 8 minuts del vostre temps per mirar detingudament “Òpera per YouTubers”. Si senyor, perquè la Maria Voronkova i la Romina Krieger no descansen, mai, mai MAI!

Així que… Dóna-li al play,

Primer pas….La Romina ens farà una introducció didàctica de l’obra de Verdi en aquests dos vídeos:

La Traviata per a youtubers 1ª part

 

La Traviata per a youtubers 2ª part

Segon pas…ara ja t’has enamorat d’aquesta òpera i no pots esperar-te a veure-la, oi que si? Doncs aquí podràs gaudir de l’òpera sencera,amb subtítols.


T’ho vas perdre? ara podràs gaudir d’aquest concert de BLOOMING DUO

BLOOMING DUO, L’arpa com a protagonista T’agrada l’arpa? Aquest instrument màgic i el més antics, com mostren alguns gravats a la ciutat de Tebes, de segle XVIII abans de Crist. Molt més tard va ser utilitzada, en una versió portàtil, pels joglars en l’Edat Mitjana europea. Posteriorment, va augmentant de mida i un dels costats va adquirint el paper de caixa de ressonància. Pots imaginar-te l’arpa combinada amb la marimba? Doncs si t’ho vas perdre ara podràs gaudir d’aquest concert de BLOOMING DUO que varem fer a Cotxeres Borrell.
Blooming Duo, amb la unió de l’arpa i la marimba, constitueix una formació certament ben poc habitual. El duo, que va actuar per primera vegada el maig del 2012, està format per Esther Pinyol Grífols, arpista (Vilanova i la Geltrú, 1990) i Ferran Carceller Amorós, percussionista (Castelló de la Plana, 1985). Blooming Duo han participat en nombrosos cicles i festivals. Des del 2015 col.laboren amb la Fundació Résonnance realitzant concerts en hospitals, centres d’acollida, centres d’atenció especialitzada, residències per a la tercera edat i centres penitenciaris. Han estat guardonats amb una de les Mencions d’Honor del concurs internacional de música de Berlín & “Risingstars 2017”.

Que no pari la música!!!


Dilluns 30 de març: Rodelinda – Teatro Real

El contratenor Bejun Mehta i la soprano Lisette Oropesa lideren una de les perles de la temporada.

Rodelinda és l’esposa del rei Bertarido, que és donat per mort. Grimoaldo és l’usurpador del tron i aspira a compartir el llit amb Rodelinda. Una trama d’amor i poder, d’ambició i de caràcters contrastats, en el marc d’una de les òperes més injustament desconegudes de Händel, escrita en el moment àlgid de la trajectòria del músic alemany a Londres. Claus Guth narra la història a través de la imaginació i de les pors de Flavio, el fill dels reis, en el marc d’un espectacle fidel a l’esperit de la música i de la història immortalitzada per la ploma magistral de Georg Friedrich Händel. Repartiment ideal per a una de les òperes que més bé sintetitzen l’esperit de l’òpera seria del primer terç del segle XVIII, amb el protagonisme del gran contratenor Bejun Mehta, veritable especialista en aquest repertori.

http://www.myoperaplayer.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Et vas perdre La Traviata? La Serva Padrona? Doncs ara t’ho apropem tot perquè puguis gaudir-ho a casa.

Apunta-t’ho a l’agenda!! Demà de nou podràs gaudir de l’òpera en directe!

Davant el confinament recomanat per les autoritats sanitàries i amb la intenció de seguir apropant l’òpera, la música i la cultura a tots els i les ciutadans/es, el Gran Teatre del Liceu habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa.

Enyores els nostres espectacles d’òpera? Si vols seguir gaudint del bell canto el Liceu  et proposa gaudir de l’opera a casa!

http://www.liceubarcelona.cat/elliceuacasa

Demà dissabte  28 de març podràs gaudir en directe de: Turandot 

Turandot pot considerar-se  l’obra mestra de Giacomo Puccini, sent la seva última i inacabada òpera, on es narra la història de la bella i cruel princesa xinesa Turandot, qui sotmet als seus pretendents a una prova consistent en resoldre tres enigmes, esperant-los la mort si no són capaços de fer-ho.

 

La llegenda de Turandot apareix per primera vegada en un llibre que porta per títol Les set belleses, escrit pel poeta persa Nizami al segle XII, i va ser represa en 1710 per l’escriptor francès François de la Croix en la seva antologia de contes Els mil i un dies. Cinquanta anys més tard el poeta i dramaturg venecià Carlo Gozzi converteix la història de Turandot en una obra de teatre a la qual incorpora elements de la «comèdia de l’art», amb personatges del teatre de màscares.