CARMEN Y LOLA 26/03

 

Dijous 26 de març a les 19:30h
Carmen y Lola. Dir Arantxa Echevarria (2018)
Xerrada/col·loqui a les 18:15h*
sobre  “Carmen y Lola”. Una història que reflecteix o reprodueix? a càrrec d’Elena Longares, activista lesbiana i LGTBI. Membre de LesBicat.
Durada: 103′

Carmen és una adolescent gitana que viu a l’extraradi de Madrid. Com qualsevol altra gitana, està destinada a viure una vida que es repeteix generació darrera generació. Un dia coneix a la Lola, una gitana poc comuna que somnia amb anar a la universitat. De seguida s’enamoren i intentaran portar la seva relació endavant tot i el context social que les envolten. Guanyadora de 2 premis Goya entre d’altres.

La pel·lícula planteja una història d’amor entre dues dones gitanes. Des de la seva estrena ha generat un gran debat tant dins la comunitat gitana, com en la societat en general. Reflexionarem al voltant de la pel·lícula, dels debats que s’hi han originat, i de la visió de la directora, des d’una perspectiva crítica, tenint en comte les estructures d’opressió que operen en la nostra societat (racisme, antigitanisme, LGTBI-fòbia, masclisme).

Elena Longares. Activista lesbiana i LGTBI. És membre de LesBicat, grup de dones Lesbianes i Bisexuals de Catalunya i, com a tal, ha participat en el procés de presentació de la Llei 11/2014 al Parlament de Catalunya, format part de la Campanya Feminista pel Dret a la Reproducció Assistida i fa incidència política en favor del drets sexuals i dels drets de les persones LGTBI. Professionalment treballa en l’àmbit LGTBI, especialment en l’àmbit de la salut i de la no discriminació en entitats LGTBI i de VIH i sida i ha dirigit l’informe de l’Estat de la LGTBI-fòbia a Catalunya de l’Observatori contra l’Homofòbia durant els anys 2015, 2016 i 2017.


Reserva d’entrades

  • Entrada gratuïta amb reserva prèvia
  • A partir del  dijous 26 de març podeu fer la reserva: per telèfon al 93 324 83 50 o fent clic aquí  

Les entrades reservades caldrà recollir-les màxim 10 min. abans de l’inici de l’espectacle, sinó es perdrà la reserva.

Un cop iniciada l’activitat no es permetrà l’accés a la sala.


Tràiler: