Propostes culturals i de lleure des del sofà

 • A través del web, www.cultura.barcelona, es farà difusió durant aquests dies de totes les iniciatives que han sorgit per mantenir l’esperit dels equipaments públics i privats de la ciutat  i les iniciatives individuals culturals amb l’objectiu de fer-los d’altaveu i d’oferir un recull complet d’activitats que mantinguin present el teixit cultural de la ciutat. Us recomanem l’apartat cultura online en família on podreu trobar tota la informació actualitzada per gaudir en família!

 

 • EL Mercat de les Flors ofereix eines i recusos educatius en obert per promoure la dansa. Posen a l’abast de les famílies, programes interactius, vídeos, tutorials, col·leccions de DVD i els materials per a les escoles. Ara tot en obert i a l’abast de tothom!

 

 • Estimat Diari. Barcelona des de casa amb ulls d’infants és una proposta de l’Ajuntament de Barcelona que us convida a tots els infants a expressar-se i construir plegats l’Estimat Diari, que recull les paraules, dibuixos i imatges, un relat col·lectiu per compartir tot el que estan vivint, sentint i aprenent de la vida.

 

 • Barcelona des de casa. Espai per compartir iniciatives comunitàries de cures i de suport mutu des de casa per una atenció especial en els nens i les nenes, amb tota classe de recursos perquè aquests dies de confinament siguin amens, variats i divertits per als infants. Ajuntament de Barcelona.

 

 • Viu el Teatre és una plataforma de creació escènica per a la infància. Aquests dies ens van proposant la visualització d’alguns dels seus espectacles de manera gratuïta. No us ho perdeu!

 

 • Des de l’Ateneu Popular de 9 Barris van pujant al web espectacles de circ  per a tots els públics de produccions pròpies. Ja que no podeu anar-hi es filtren a casa vostra a través d’questa proposta, contribuint a la seva manera a fer els dies a casa una mica més interessants. Que comenci l’espactacle!

 

 • eFilm és una plataforma de prèstec de material audiovisual (pel·lícules, sèreies, curta i molt més..) en streaming per usuaris de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Només has d’entrar amb el teu carnet de soci/a. És totalment gratuït i legal i ho teniu disponible els 365 dies de l’any. El prèstec mínim es de 24 h i sense esperes. A què espereu?

 

 • Aquesta plataforma us permet gaudir del moviment i moure el cos en família a ritme de Zumba! el ball del moment. Aquesta pàgina en concret està pensada pels més petits/es de la casa, però ho disfrutareu tots/es. A moure l’esquelet!!!

 

 • El Dibuixacontes de Btv ens proposa la narració de 20 contes clàssics i populars explicats per 20 narradors  mentre 20 il·lustradors el dibuixen. Quins contes son? Clàssics de la literatura universal com ‘La caputxeta vermella’, ‘Els músics de Bremen’, ‘En Patufet’ o ‘Pinotxo’. Qui explicarà els contes?

 

 • El grup musical Xiula i els confinats van crear en 24 h una cançó  amb les idees que els nens i nenes van tenir durant els primers dies de confinament, com a mostra de la vostra capacitat de resistència i de la creativitat de les vostres famílies!

 

 • Per tal de fer que aquesta situació tan excepcional sigui una mica més entretinguda, a Cavall Fort han preparat edicions especials de les revistes per a llegir en línia i un recull d’activitats que podeu anar fent aquests dies. Hi trobareu jocs, manualitats, experiments, receptes de cuina… Us podreu descarregar els pdfs lliurement i fer totes aquestes activitats a casa.Pareu molta atenció, perquè cada dia hi penjen alguna proposta nova!

 

 • Els audiocontes del Tatano. A més de llegir aquestes històries a la revista i mirar les il·lustracions corresponents, les podeu escoltar de la veu d’un narrador que us les explicarà. Veu, música i efectes sonors acompanyaran la vostra lectura!Si escolteu els audiocontes mentre mireu la revista, unes notes musicals us indicaran quan cal passar pàgina.

 

 • La xarxa d’espais i agents educatius de Catalunya Activitum promou una educació activa i contextualitzada a qualsevol lloc i en qualsevol moment. Conté un munt d’activitats extraescolars i de lleure online com ara experiments, visites virtuals a museus, tallers, jocs… Només us heu de registrar i filtrar pel tipus d’activitat i edat per començar a gaudir!

 

 • El confinament no vol dir necessàriament avorriment. PeròLa revista aval com podem fer per entretenir-nos amb els infants? Us hem recomanem 80 recursos educatius per apendre des de casa del blog de la Nati Bergadà, o el de recursos per amenitzar el confinament de la mestra d’educació infantil Paula Vilella. Mans a la obra!

 

 • La Fundació Pere Tarrés també ofereix als infants i a les seves famílies recursos educatius per aquests dies de confinament amb el hastag #En LlocComACasa. Només t’has de subsciure al seu butlletí!

 

 • Fundesplai ens proposa 21 idees creatives (i educatives) per fer amb nens i nenes a casa mentre les escoles estiguin tancades. Conté diferents enllaços per fer més amé aquest confinament.