ACTIVITATS I ARTICLES 0-3 ANYS

ACTIVITATS PER A FER A CASA

Cabanes

Ens amaguem? Construïm un raconet ple de possibilitats? Us heu fixat? A les criatures els encanten les cabanes, els amagatalls, jugar sota la taula, darrere el sofà....
Una tela entre 4 cadires pot convertir-se en un munt d'espais: una caseta, una llibreria, un supermercat. Proporcionem-los nous racons de joc!

Transvasaments

Transvasar elements d'un continent a un altre és quelcom que fascina a les criatures, mantenint l'atenció i posant-hi tots els sentits. Si els deixem fer es generarà en ells una idea de competència tan potent que els acompanyarà durant molt de temps. Si els observem ens serà més fàcil triar els materials més adequats per a cadascun.

Cítrics!

Aprofitant que encara és època us animem a experimentar amb cítrics. Teniu moltes maneres! Posarem en joc tots els sentits: l'olor, la vista, el tacte, el gust...

Caixa de permanència casolana

Les caixes de permanència faciliten l'aprenentatge de quelcom que els adults tenim tan integrat que no ens adonem que per les criatures esdevé una fita en el seu desenvolupament: adonar-se que les coses no desapareixen encara que no les puguin veure.

Pintura casolana

Aquesta pintura és ideal perquè els més petits se la podem posar a la boca sense perill, només cal que la poseu en bols o plats i que deixeu que les criatures facin....podeu oferir esponges a aquells a qui la textura no els agrada i suports diversos on pintar, paper, llençols per llençar, penseu que el cos també en pot ser un!

Arròs de colors

A les criatures a partir de 9 mesos els encanta manipular l'arròs. Sensorialment els ofereix una textura granulosa molt particular i agradable. Si l'hi sumem que poden fer barreges de colors i potinejar tant com vulguin tindrem una proposta rodona.

Herbes aromàtiques

Portem un petit jardí al menjador, apropem als infants les noves olors que ens porta la primavera. Deixem que les criatures  xafin, piquin, tallin, petits trossets de natura.

Pasta de sal (plastilina natural)

Jugar amb la pasta per modelar és una activitat divertida, però a més a més aquest joc és una excel·lent oportunitat perquè els nens i nenes exercitin la seva habilitat manual i estimulin la seva motricitat fina. El modelatge distreu i relaxa, afavorint  d’aquesta manera la seva capacitat de concentració en una única activitat.

Espuma de colors

Les activitats sensorials permeten a l'infant descobrir i experimentar a través del joc. L'espuma és un element màgic pels infants, la seva textura els atreu un munt. Què passa si la convertim en un arc de Sant Martí?

Construccions amb cartró

Jugar a construir desenvolupa la psicomotricitat fina, la coordinació oculo-manual, el pensament abstracte, la lateralitat... Però sobretot, jugar a construir és divertit i pot ser tot un repte.

Arc de Sant Martí

Aquesta és una proposta molt estètica i versàtil. Tant ens pot servir per decorar, com per jugar amb els reflexes o per crear cercles cromàtics. Recomanem segellar les ampolles amb silicona calenta o amb cinta adhesiva.

Camí sensorial

Experimentació amb ampolles de colors i les mesures de pes

Enfarinem-nos!!!