8×16 Performace d’un anuari minimaliste

CONCEPTUALITZACIÓ DEL PROJECTE I DESCRIPCIÓ TÉCNICA
8×16 és una peça performàtica que pretén funcionar com un anuari minimalista. La seva durada serà la mateixa que hauria de tenir, teòricament, una jornada laboral de conveni: 8 hores. Més que un compendi exhaustiu dels fets més destacats del 2016, fet que l’extensió de la peça, possiblement, permetria, el que es busca és crear una impressió del 2016 tot fusionant materials textuals, música i tècnica teatral sistèmica.
La rutina del espectacle/performance 8×16 consistirà en un sistema repetitiu per a tres actors i un suplent, un dj i la direcció escènica en directe.
Els actors entraran a l’espai escènic com qui acut a l’oficina (bossa de la carmanyola, abrics, entrepà, diari) i començaran a implementar el sistema. Un cop implementat, la directora anirà enviant directius a cada actor basades en els eixos sistèmics estipulats: interpretació, material textual, relació amb el públic, relació entre els actors, música.
Si bé es parteix d’un sol sistema i d’un nombre de textos limitats, la metodologia minimalista fa que cada moment que es produeixi esdevingui en un momento únic.Tot i així, com que es tracte de sistemes repetitius, es produeix un efecte hipnòtic, màntric, en l’espectador que no sol ser gens habitual en instal·lacions que parteixen de materials absolutament quotidians.

LAMINIMAL TEATRE
La companyia neix l’any 2010 a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett. LAminimAL teatre està formada per quinze professionals de les arts escèniques que es reuneixen sota la direcció de Daniela De Vecchi amb l’objectiu de desenvolupar la investigació d’una nova poètica escènica, els Sistemes Minimalistes Repetitius. Des de llavors, sempre ha treballat en la creació d’un llenguatge propi; la companyia ha produït els espectacles: “La Grandesa d’ésser un entre tants”(Sala Atrium), “Dimecres” (Sala Beckett) i, la trilogia: “El suïcidi de l’Elefant Hipotecat” (Sala Barts, La Seca Espai-Brossa), “La Supervivència de les Lluernes” (Teatre Romea) i “ApocalypseUploaded” (Fira Tàrrega 2016).
Ha estat guardonada amb el Primer Premi al Festival Internacional Noctívagos per “La Supervivència de les Lluernes” i amb el Premi Born de Residència Artística per a la creació. Els espectacles de LAminimAL continuen la seva gira nacional i internacional participant des del 2014 en diferents festivals com Frinje Madrid 2014/2016, Festival Temporada Alta 2014, Festival Grec 2014, Fira Tàrrega 2014/2016 i, aquest 2017 al Festival Internacional de Teatre de Xile Santiago Off.

MATERIAL AUDIOVISUAL DE TREBALLS REALITZATS ANTERIORMENT